July 24, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Dacă politichie nu e nimic nu e cu Tudor Petruţ – Marea hărţuială

3 min read

Dacă politichie nu e nimic nu e cu Tudor Petruţ – Marea hărţuială

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

Deşi Donald Trump nu mai este preşedinte al Statelor Unite, adversarii săi din Partidul Democrat aflat la putere în Washington şi aliaţii lor din birocraţie şi mass media continuă să-l hărţuiască politic şi în câteva instanţe în tribunal. La capătul liniei, în viziunea ideologilor de partid, este să apară ceva, cât de mic, care să-l compromită. Să-l forţeze să iasă din viaţa politică. Să discrediteze masa de votanţi trumpişti, în majoritate republicani. Înlăturând influenţa „eminenţa cenuşie” a Partidului Republican, democraţii – şi mai ales aripa socialistă din partid – speră să poată influenţa viaţa politică americană în perpetuitate.

Acesta este calculul politic al comisiei speciale a Camerei Reprezentanţilor care investighează evenimentele protestatare din 6 ianuarie a anului trecut. Trebuie menţionat de la început că această comisie este ilegitimă. Bazat pe regulamentele interne ale Camerei, o astfel de comisie trebuie sa fie bipartizană, chiar dacă partidul la putere va avea majoritate. Democraţii au refuzat însă pe reprezentanţii republicani propuşi de partid în favoarea a doi republicani duşmani declaraţi (în public) ai fostului preşedinte. Scopul declarat al comisiei de facto a democraţilor (şi nicidecum bipartizană) este de a descoperi fapte criminale pentru a le oferi Departamentului de Justiţie pentru anchetare. În special pentru a crea un caz împotriva lui Trump ca instigator la violenţă publică şi insurecţie. Numai că, după regulile parlamentare, o comisie este formată în primul rând pentru a sprijini procesul legislativ. Desigur că dacă în cursul audierilor apar fapte care trebuie investigate, atunci comisia se poate adresa justiţiei.

Politicienii democraţi şi majoritatea presei care de-abia aşteaptă să-i mediatizeze definesc cu aplomb protestul de anul trecut drept „insurecţie”. Pentru că sună foarte grav. Numai că, până acuma, din sutele de protestatari în urmărire penală nici unul nu a fost condamnat pentru acte de sediţiune, insurecţie sau tentativă de lovitură de stat. Mai mult, insurecţia fără insurecţionişti este, în viziunea democrată o „insurecţie letală”. Lăsând să se înţeleagă că au decedat o mulţime de oameni. Din păcate a murit doar o protestatară, veterană de război (caucaziană) împuşcată de către un poliţist (afro-american).

Prin prisma acestor perspective politizate, întreaga comemorare a evenimentelor la exact un an este doar o operetă democrată cu preşedintele Joe Biden şi vicele Kamala Harris în prim plan. Regizată doar ca să mascheze marea hărţuială. Şi încercarea de a-l detrona pe Donald Trump din culmea partidului de opoziţie şi de a-i anula potenţialitatea de viitor candidat la preşedenţie.

În bună tradiţie a zilelor noastre din media americane trebuie să constatăm şi apartenenţa rasială…

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.