June 13, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Despre noi

Ziar fondat in 1999.

Scurt istoric

 

„Curentul Internaţional” a fost fondat în 1999 de către Gabriela şi Tiberiu Mihalache, în Mishawaka, Indiana. A fost publicat săptămânal, începând cu 1 decembrie 1999, prin firma Ronews Media Inc, aflată la adresa 117 S. Main St, Mishawaka, IN 46544.

În luna iulie 2005 a fost preluat de către Ştefan Străjeri, care l-a publicat în continuare începând cu nr.280/4 august 2005, prin firma Romedia Inc., cu adresa PO BOX 698, Sterling Heights, MI 48311.

A început şi a rămas o publicaţie independentă, fără nicio afiliere cu vreo organizaţie politică, religioasă sau de altă natură. Nu a avut şi nu are nicio asociere cu ziarul „Curentul” din România. Ediţia tipărită a fost distribuită în special românilor din America de Nord (SUA, Canada).

Ca urmare a crizei economice declanşate în 2008, începând din septembrie 2009, a avut o apariţie lunară până în decembrie 2012, lună în care a apărut ultimul număr în versiune print. În 13 ani, au fost tipărite 527 de numere.

Din 2013 continuă în varainta online.

Opiniile exprimnate în textele publicate sunt cele ale autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale editorului.

Director/Editor: Ştefan Străjeri

*

Colaboratori:

România: Anca Sîrghie (Sibiu), Liviu Antonesei (Iasi), Lili Crăciun (Oradea), Oana Rotariu, Mihaela Dordea (Bucuresti), Ana Moroşanu Magdin (Bucuresti), Rodica Elena Lupu (Bucuresti), Ioan Mugurel Sasu, Nicolae Balint, George Petrovai, pr. Ilie Rusu, Valerian Bedrule, Cezarina Adamescu, Carmen Marin, Felix Cuceanu, Clara Marinescu (Targoviste), Adriana Elena Popa (Alba Iulia).

Basarabia: Nicolae Dabija, Nina Negru, Galina Martea.

Germania: Gabriela Petcu, Adalbert Gyuris.

Italia: Mărioara Vişan.

USA: Dorin Nădrău (Michigan), Nuţa Istrate Gangan (Florida), Monica Corleanca (Ohio), Sorin Olariu (Michigan), Silvia Urdea/Jinga  (Michigan), Ioan Ispas (Delaware), Doina Popa (Michigan), Sebastian Doreanu (Colorado), Viorel Vintilă (California), Nicholas Dima.

Canada: Corneliu Florea, Valeriu Cercel, Ala Mîndîcanu, Carmen Doreal, Magdalena Manea.

Egipt: Ramona Sandrina Ilie.

 

Contact:

curentul@att.net

3 thoughts on “Despre noi

  1. Sint Les Lutic. Nascut in zona romaneasca linga Boian, Alberta, eu propun o articol despre , Romanian Pioneer Museum of Boian. Sint curator voluntar si am sa da voie sa pun foto si informatie despre muzeu nostru in magazinul.. Multumesc . Respect.

  2. Romanii dupa anul 1990 s-au imprastiat pe glob, nu din cauza idealismului cum s-a intamplat cu cei plecati pana in anul 1989 care au plecat din cauza comunismului,ci din motive de materialism si poate cativa din ambele motive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.