May 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Minutul de Hollywood… cu Tudor Petruţ

2 min read

Minutul de Hollywood… cu Tudor Petruţ

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

În sfârşit, în echipă!

 

Totul a pornit de la o glumă. Vorbesc serios! Nu numai pentru că actorul Teodor Falcon e un mucalit simpatic gluma s-a metamorfozat într-un scenariu de comedie pentru un film de scurt metraj, un debut pentru colegul nostru originar din Târgu Mureş. Entuziast, curios şi cu dram de nebunie Hollywood-iană, Falconu’ s-a hotărât să producă filmul, alături de soţia lui Lidia Covrig, şi amândoi au învăţat din mers. Pentru a simplifica producţia, Teodor s-a gândit că e mai simplu să joace el rolul principal, că doar el a scris dialogurile şi i se potrivesc la fix. Şi de ce nu, dacă tot e de învăţat, a purces şi să-şi regizeze primul film. O muncă sisifică, încununată cu succes!

De puţine ori s-a întâmplat ca să lucrăm împreună, între noi românii. Falconu nu a ezitat însă nici o clipă şi a apelat la gaşca RoHo. Cu entuziasm, #RomaniansInHollywood s-au coagulat într-o echipă şi împreună am susţinut proiectul cu aplomb. Directorii de imagine Daniel Wyland şi Cristian Coldea au sosit cu toate sculele posibile. Actriţele Aura Imbarus şi Maddie Nastase au făcut de toate pe platou, pe lângă personajele hilare din film. Prietenul nostru, distinsul actor de origine bulgară Dimiter Marinov a creat un caracter memorabil. Cu bucurie, pentru prima oară de când ne aducem aminte, un grup de artişti româno-americani au muncit, în sfârşit, în echipă!

Foto. Teodor Falcon, Dimiter Marinov şi Tudor Petruţ

THE PICKLE KING e o povestioară nostimă şi de-abia aştept să-l vizionaţi. Personajle principale sunt nişte românaşi de pe undeva în America care sunt nişte afacerişti oneroşi. Mai multe nu spun ca să nu vă stric plăcerea. Filmul, terminat anul trecut, a participat deja la câteva festivaluri şi a primit un premiu în Los Angeles. Cinefilii români şi moldoveni din Chicago au avut şansa să-l vadă în cadrul unui festival digital de film românesc şi s-au distrat copios.

Pe lângă că a realizat cu profesionalism şi talent o peliculă echilibrată pe cât de hazlie, Teodor Falcon intră în analele RoHo (asociaţie la care este co-fondator) şi pentru iniţiativa extraordinară de a implica colegii români. THE PICKLE KING este nu numai o dovadă că există români talentaţi în Hollywood, dar că şi pot să creeze împreună, să colaboreze, să se susţină unii pe alţii ca într-o familie artistică, nu prea numeroasă, dar plină de entuziasm şi imaginaţie.

 

Foto. Tudor Petruţ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.