July 20, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Minutul de Hollywood cu Tudor Petruţ – O biet actor, o biet artist

2 min read

Minutul de Hollywood cu Tudor Petruţ – O biet actor, o biet artist

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

Indiscutabil, American Academy of Dramatic Arts este o instituție prestigioasă printre ai cărei absolvenți se numără de la Spencer Tracy și Kirk Douglas la Robert Redford, de la Nicholas Cage și Anne Hathaway la Jessica Chastain. Au studiat acolo Edward G. Robinson și Illeana Douglas, amândoi de origine română. De curând, românii din Hollywood (@RoHoClub, #RomaniansInHollywood) s-au bucurat de știrea că un tânăr actor român a fost acceptat de curând să urmeze cursurile celebrei academii, la campusul din Los Angeles!

Alexandru Stamatie a absolvit UNATC la clasa profesorului Florin Zamfirescu. A jucat teatru pe scenele bucureștene și a apărut în filme de lung și de scurt metraj, a fost eroul unor reclame simpatice. Sub numele de afiș Alex Stama are o pagină cu fotografii de portofoliu şi resume pe Backstage, unul dintre cele mai folosie site-uri de casting internațional. Talentatul artist, „gorjeanul care respiră, încă din copilărie, teatru și film, este singurul actor din istoria României care a reușit o astfel de performanță, aceea de a fi admis la academia americană care se mândrește cu absolvenți de calibru, deveniți actori consacrați. Astfel, printre zecile de mii de aplicanți la această universitate, cereri din partea actorilor de pe glob, un gorjean, cu un vis creionat încă de la vârsta de 3 ani, a reușit imposibilul” (gorjeanul.ro). „Prin omul special care sunt eu vreau să schimb vieți. Vreau să îi arăt tatălui meu că se poate și să o scap pe mama de sărăcie”, spune, entuziasmat, tânărul actor, considerând că șansa de a studia la academia americană nu o poate rata.

Așa cum poate v-am lămurit până acum, nimic nu este ușor în Hollywood. Și fără drept de apel nimic nu e pe gratis. Tot ce ține de „educația actorului” prin diverse cursuri de specialitate, un pas necesar la început de carieră, formează o întreagă industrie adiacentă cetății filmului. Dincolo de prestigiu, American Academy of Dramatic Arts, cu un program de conservator de doi ani de zile, este o instituție foarte scumpă. Chiar după ce obții o bursă. „Tânărul talentat are însă nevoie de sponsori, acesta provenind dintr-o familie modestă din Târgu-Jiu. Mai exact, are nevoie de 75.000 de dolari până pe 1 noiembrie, pentru a-și confirma prezenţa la Academie. Pentru asta, are nevoie de noi să-l ajutăm” (gorjeanul.ro).

Până la urmă, este o investiție într-o potențială vedetă de origine română. Așadar, conturile în care noi toți putem să donăm sunt:

REVOLUT

Beneficiary ALEXANDRU STAMATIE

IBAN: RO27 BREL 0005 5149 7135 0100

Raiffeisen Bank

IBAN: RO34 RZBR 0000 0600 1407 9525

*

Foto. Tudor Petruţ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.