March 29, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Dacă politichie nu e nimic nu e… cu Tudor Petruţ – Putin Rusia Ucraina…

2 min read

Dacă politichie nu e nimic nu e… cu Tudor Petruţ – Putin Rusia Ucraina…

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

Putin Rusia Ucraina

Nu ne dă nouă benzina

Biden ne ia nouă maşina

 

Atenţia publicului american este concentrată evident la criza umanitară din Europa de Est, la bâlbâiala americană vizavi de conflct şi din ce în ce mai mult la situaţia economică locală, mai ales la creşterea galopantă a preţurilor la carburanţi. Volatilitatea pieţei financiare şi a bursei de acţiuni, plus continuul blocaj în trasportul comercial şi portuar şi în lanţul de aprovizionare sunt percepute de opinia publică ca precursori ai unei posibile crize economice de anvergură.

Bineînţeles că invazia rusească este folosită de către politicienii americani şi aliaţii lor din mass media pentru a trâmbiţa flecăreala ideologică, în pauzele de transmisii în direct de pe frontul ucrainean. Republicanii îl acuză pe preşedintele Joe Biden de slăbiciune, indecizie şi inabilitate diplomatică. De altfel, în anumite sondaje de opinie, majoritatea americanilor declară că dacă hulitul Donald Trump ar fi fost preşedinte omologul său rus nu ar fi îndrăznit să dezlănţuie conflictul armat. Mulţi comentatori acuză administraţia Biden/Harris de o totală incompetenţă în gestionarea ţării şi acesta ar fi principalul motiv al colapsului din industria petrolieră şi de carburanţi. Drept pentru care votanţii, cu mic cu mare, trebuie sa voteze „schimbarea”, adica republican.

Democraţii folosesc tensiunea internaţională pentru a promova agenda ecologică. Sub presiunea aripii socialiaste a partidului democrat american, până şi Joe Biden pare de acord că este în interesul naţional că, odată cu creşterea pretului benzinei, populaţia să conducă mai puţin, deci să consume mai puţin, să polueze mai puţin şi să plătească din ce în ce mai mult. Mai mult, într-o cuvântare larg mediatizată, vicele Kamala Harris a încercat să convingă onorat publicul că soluţia ideală a tuturor problemelor este să trecem cu toţii, cu bucurie şi mândrie patriotică, la maşini electrice. Pentru că astfel nu vom mai importa benzină de la ruşi, vom spulbera industria rusească şi-l vom termina pe dictatorul Vladimir Putin, care astfel se va retrage cu coada între picioare din Ucraina.

Pare de necrezut că acesta este discursul politic al zilei. Mai ales că sondajele de opinie sunt evident în favoarea unor soluţii imediate care să asigure fluxul normal de carburanţi şi scăderea preţurilor, mai ales în perspectiva mult aşteptatei vacanţă de vară fără pandemie. Şi chiar dacă se pare că deja au pierdut apriori alegerile parlamentare din toamnă, democraţii, cu război, Putin şi NATO în oglinda retrovizoare, consideră că e mai important să promoveze agenda cvasi-socialistă pro energie „verde”, anti-„rasistă” şi anti-„naţionalistă” cât mai au microfonul.

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.