July 26, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Dacă politichie nu e nimic nu e cu Tudor Petruţ – Luptători pentru libertate din toate ţările, uniţi-vă

2 min read

Dacă politichie nu e nimic nu e cu Tudor Petruţ – Luptători pentru libertate din toate ţările, uniţi-vă

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

În inainte-mergătoarea Americă a zilelor noastre, permeată cu entuziasm tineresc de ideologii cvasi-socialiste, teroriştii de ieri au devenit luptătorii pentru libertate de azi! Talibanii afgani, printre care s-au ascuns terorişti ucigaşi, au fost decimaţi de mânia militarizată americană numai ca să revină după două decenii ca să-i alunge pe invadatori. Să elibereze sărmana lor ţărişoara de sub talpa colonialiştilor exportatori de aşa-zisa democraţie.

Pare o glumă. Numai că, chiar dacă s-au pierdut în tumultul comentariilor despre dezastroasa retragere americană, au fost voci care au afirmat virulent că sfârşitul războiului încununează mişcarea de eliberare talibană, susţinută cu aplomb şi valută de către vecinii lor pakistanezi. Alţi mari luptători pentru libertate, a asupriţilor din teritoriile contestate în perenul război surd cu India. În care au folosit şi talibani, dar asta este o altă poveste. Socialiştii americani, aripa extremistă din partidul democrat, susţin că retragerea americană din Afganistan este o victorie. O victorie nimicitoare împotriva imperialismului american susţinut de către republicani. Împotriva capitalismului sălbatic dominat de complexul militar-industrial favorizat evident de republicani. Victoria este nu împotriva fundamentalismului care generează conflicte, ci împotriva partidului din opoziţie care nu ar mai trebui să câştige niciodată nici un fel de alegeri (libere) în aceste înflăcărate de iz revoluţionar State Unite ale Americii.

Pacifiştii socialişti, şi susţinătorii lor, globaliştii din întreaga lume, nu au încă o agendă coerentă prin care să incite majoritatea electoratului american. Începând cu administraţia Donald Trump (preşedinte care a fost un republican de catifea de fapt) democraţii au realizat că au mai multe şanse electorale dacă atacă, în orice instanţă, partidul republican şi pe susţinătorii săi. Ceea ce transformă alegerile nu într-o opţiune informată despre un candidat şi partidul ce-l reprezintă, ci un vot împotriva republicanismului desuet, mizerabil, intolerabil, grosier. Tactică ce a funcţionat de curând în votul californian care a negat suspendarea guvernatorului.

Bazat pe logica socialiştilor americani, luptătorii pentru libertate din toate ţările, în frunte cu tovarăşii talibani, ar vota fără drept de apel partidul democrat. Asta dacă în ţărişoarele lor înfloritoare ar fi partide şi alegeri…

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.