April 18, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Dintr-ale popiei

2 min read

Dintr-ale popiei

Autor: pr.dr. Cătălin Lungu (Quebec, Canada)

 

Fiind un fan al iubirii, de multe ori, dau fiilor mei duhovnicești nenumărate canoane de a-și exprima iubirea față de partener, dacă, într-adevăr, îi iubesc cu sinceritate. Astfel, cu ceva timp în urmă, pe unul dintre ei, ce este căsătorit de multă vreme, l-am sfătuit, în timp ce stăteam împreună la masă, să-i spună soției că o iubește chiar și atunci când  îl ceartă. El mi-a replicat:

– Vai, părinte, i-am arătat de nenumărate ori că o iubesc, dar nu i-am spus de ani de zile și n-o să mă creadă.

-Asta e greșeala ta, dragul meu, Dumnezeu ne-a dat gură să exprimăm și cuvinte de amor, nu numai pălăvrăgeală goală, așa că fă bine și mergi la nevastă cu un buchet de flori și cu ceva ce știi că-i place, iar atunci când i le oferi, sărut-o, iubește-o și spune-i frumos că o iubești. Un bărbat care se respectă și vrea să fie fericit, trebuie să facă din nevastă jucăria lui preferată. Oricât de maturi sau înaintați în vârstă am fi noi bărbații, să știi că avem nevoie de această jucărie, așa că pune mâna și fă-ți din propria nevastă jucărie jucăușă, i-am spus zâmbind. L-am observat strângând din ochi și frecându-se pe frunte, mi-am dat seama că o să-i fie puțin greluț să facă ceva ce n-a făcut de multă vreme, dar i-am dat pace să ia sfatul meu ca pe un canon. După o vreme, vine și-mi povestește ce a pățit bietul om:

– O, părinte, să vedeți, unde dai și unde crapă, sau când dai, primești ce nu te aștepți. Am cumpărat un buchet de flori. Când i l-am dat, i-am spus: ,,te iubesc, dulceața mea!”. Ea a făcut ochii mari și s-a uitat mirată la mine. Apoi, seara, înainte de culcare, i-am dat și un al doilea cadou, un parfum ce știam că-i place; bineînțeles că și de data asta i-am spus: ,,te iubesc, dulceața mea!”. S-a uitat foarte mirată și mi-a zis:

– Drăguțule, nu cumva ai trecut pe la etnobotanice și-ai fumat ceva iarbă, sau ai luat ceva praf și-ai tras o priză pe nas?

– Nu, mă femeie, Doamne ferește, părintele mi-a dat canon să te iubesc.

– He, asta e, înseamnă că, dacă n-ai trecut tu, sigur popa ăsta trece pe la etnobotanice și trage prize, nu glumă!

Foto. pr. Cătălin Lungu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.