Curentul International

Curentul International Magazine

1 Decembrie 2010 și cele trei ofense penibile

3 min read

1 Decembrie 2010 și cele trei ofense penibile

 

Autor: Cornel COTUȚIU

În istoria contemporană europeană nu s-a mai întâmplat ca un șef de țară să-și părăsească țara de Ziua Națională a țării, chiar dacă o împinge iresponsabil în prăpastie. Traian Băsescu își părăsește electoratul de mahala, care îl menține pentru a doua oară la Cotroceni, și de 1 Decembrie se duce să moțăie în sala unui banal Summit din Kazahtan.

Mai mult: Sfidând a mia oară Constituția României, ordonă la telefon, cu câteva minute înainte de ceremonialul obișnuit Zilei Naționale, ca onorul militar să îl primească nu președintele Senatului, precum glăsuiește Constituția, ci Nimicul de la Palatul Guvernului. Emil Boc, dacă nu ar fi cel mai penibil premier din istoria României, ar fi putut să refuze această ofensă adusă Constituției României, dar, trompetist cum e, desigur că s-a conformat; plus că a înghițit și huiduielile care îi erau pregătite nu lui ci lui Băsescu. Apropo de asta: Nu cunosc ca de Ziua Noastră Națională să se fi huiduit, ca acum – nu numai la București, ci în toată țara.

Prin urmare, lașitatea unui (zis) președinte de țară a fost dublată de un comportament ridicol al șefului guvernului.

Urmărind evenimentele și ecoul lor pricinuite de 1 Decembrie, mi-am zis în sinea mea: Băsescule, trage dictatura pe față! În acești ani de mahala românească, opresată de PDL, în cârdășie cu UDMR, aș vrea să nu dispar până la a trăi, efectiv, o nouă dictatură. Despre câteva dictaturi știu din cărțile de istorie, dar am trăit pe propria-mi piele și pe propriii meu neuroni, „dictatura proletaritaului” și cea din vremea ceaușistă. Mai vreau să apuc încă una! Hai, Băsescule, mai fă un pas și aruncă debila Constituție a României la canal!

Istoria omenirii poate confirma, rezumativ, că a fi dictator înseamnă a-ți face de cap, spre profitul celor care te adulează. Fă-o! Ai destui căței care să latre în consecință. Iar noi îți vom ridica omagii. Elena Udrea a intrat deja in Biblie, fiind considerată aducătoare de lumină, pe tine te vom socoti un adevărat Mesia, izbăvitor de mizeriile în care trăim!. Am doar o îngrijorare: acel cameleon, zis  ministru al armatei, are un elicopter disponibil încât la momentul necesar, să te ridice de pe acoperișul palatului Cotroceni?…

A treia penibilitate a fost produsă de acea caricatură de față bisericească numită Laszlo Tokes. A declara, în auzul planetei, că Ziua Națională a unui popor e zi de doliu pentru alt popor e uluitor, prin nesimțire! Dacă acest individ e popă, atunci eu sunt locomotivă. În mod firesc, logic, ar trebui să i se ridice cetățenia română și, eventual, exilat în Groenlanda (clima de acolo i-ar mai putea tempera neobrăznicia). Dar cine s-o facă? Băsescu? Boc? Blonda Elena? Roberta? Marko Bela? Uaaaau!

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Follow by Email
RSS
INSTAGRAM

1 thought on “1 Decembrie 2010 și cele trei ofense penibile

  1. Hai sa fim seriosi ca aceste lucruri enuntate sunt de-a dreptul penibile avand in vedere ca mogulii controleaza media si voi credeti tot ce se zice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.