July 26, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Minutul de Hollywood cu Tudor Petruţ – Cu cântec, tot înainte

3 min read

Minutul de Hollywood cu Tudor Petruţ – Cu cântec, tot înainte

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

Primul Grammy a fost pentru albumul „Justified” al lui Justin Timberlake. Apoi, în următorii 12 ani a fost nominalizat mereu (de 45 de ori în total) și a câștigat nu mai puțin de 19 premii! Dintre care 5 pentru premiul cel mare, albumul anului, inclusiv ultimele 3 victorii ale super-starului Taylor Swift, anul acesta pentru „Midnights”. Și nu este vorba de un solist de talie mondială, formație rock celebră sau un rapper faimos. Ci de canadianul de origine română, inginerul de sunet Șerban Ghenea. Cel care a mixat de la Michael Jackson, Janet Jackson, Beyoncé, Usher, Bjork, Thirty Seconds to Mars, Faith Hill, Carrie Underwood, Jewel, Santana, sau Shakira la ultimele înregistrări ale lui Jon Batiste, Olivia Rodrigo și David Guetta. În total 225 de melodii care au fost pe primul loc în topuri. O carte de vizită impresionantă.

Ar fi trebuit să ne bucurăm pentru că anul acesta noi românii am primit și un Emmy (Bianca Boeroiu pentru machiaj) și un Grammy. Numai că festivitatea de premiere a muzicienilor, deşi mai antrenantă decât cele ale colegilor (din breasla actorilor SAG-AFTRA) actori, a fost eclispsată de prezența maiestoasă și atotcuprinzătoare a celei mai populare cântărețe din lume, Taylor Swift. Care a câștigat cel de-al patrulea album al anului, record absolut (față de numai trei victorii în aceiași categorie ale lui Frank Sinatra, Stevie Wonder și Paul Simon). Dar nu despre muzica și succesul internațional ale vedetei a fost vorba. Ci de faptul că Taylor este curtată public de către Casa Albă ca să-l susțină public, cu surle și trâmbițe pe stră-bunicul națiunii (așa cum a fost portretizat de curând în dosarul procurorului special), președintele aparent încă în funcție Joe Biden. Sau măcar să convingă vedeta să se dezică cu voce tare și cu mânie de teroarea portocalie, candidatul la preșidenție din partea partidului (de opoziție) republican, Donald Trump. Atât audiența cât și presa de scandal s-au așteptat ca Swift măcar să insinueze ori una or cealaltă, cum ar fi fost perfect, de pe scenă, în direct. Spre stupoarea tuturor nu s-a întâmplat.

Foto. Șerban Ghenea

Dar așteptările s-au accentuat. Pentru că solista este cuplată cu un mare jucător de fotbal american, Travis Kelce. Povestea de dragoste cea mai mediatizată a deceniului. Echipa fotbalistului, Kansas City Chiefs, s-a calificat în finala campionatului, Superbowl, pe care a și câștigat-o. Sosită cu sufletul la gură de la un concert din Japnia, juna îndrăgostită nu numai că a fost în tribune ci a fost și preferata camerelor de televiziune care au captat-o de mai multe ori decât mingea de fotbal, cum ar veni. Finala, care s-a jucat în Las Vegas, a avut cea mai mare audiență de telespectatori de la aselenizarea din 1969. O parte din această popularitate a fost și din cauza fanilor Taylot Swift (swifties cum sunt ei numiți) care au stat lipiți de televizor ca să o vadă pe preferata lor. Alături de analiștii politici și jurnaliștii de scandal care și-au dorit ca măcar cu ocazia marelui meci și victoria iubitului cântăreața să spună, chiar cu vorbe puține dar în direct, ceea ce toată lumea vrea să audă. Spre stupoare tuturor, iar nu s-a întâmplat.

Dar mai e timp destul până se încinge campania electorală. Până atunci, pe versuri de Taylor Swift, mixaj de Șerban Ghenea, cu cântec tot înainte, atâta vreme cât votăm cu cine trebuie.

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.