November 25, 2023

Curentul International

Curentul International Magazine

Minutul de Hollywood cu Tudor Petruţ – Români vedete de știri

3 min read

Minutul de Hollywood cu Tudor Petruţ – Români vedete de știri

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

Ne-am unit în tristețe, un grup de artiști #RomaniansInHollywood (@RoHoClub), la vestea trecerii în neființă a prietenei noastre Wanda Decca, distins artist plastic de talie internațională, fiica poetului Toma George Maiorescu, soția colegului nostru, directorul de imagine Anghel Deca. O să rămână vii în memorie picturile ei, pline de culoare, vibrante transpuneri într-o lume pe cât de magică pe atât de duioasă. Drum bun, Wanda…

Apoi ne-am bucurat un pic, chiar dacă era miezul nopții când s-a terminat oficial greva artiștilor din breasla actorilor SAG-AFTRA. Urmează ca noul contract să fie validat de către conducerea sindicatului și apoi vom vota toți membri, cu siguranță pentru, săptămâna viitoare. Cu speranța că mai e puțin și platourile de filmare își vor redeschide porțile.

E un moment propice să facem planuri, să împărtășim idei, să schimbăm opinii. Cum să ajungem cât mai departe, cât mai sus, la cât mai multe premii. Pentru că în momentul de față alți români ne-au luat-o înainte și au ajuns la televizor și în majoritatea presei de scandal. Nimeni mai spectaculos decât dispăruta din localitate Andreea Carolina Roșca care a reușit să fure și bijuteriile, inclusiv verigheta, actriței Lily Collins. În vreme ce protagonista serialului „Emily in Paris” se relaxa la spa, întreprinzătoarea Andreea a spart cu success vestiarul și a plecat cu marfă în valoare de cam 70.000, de dolari americani. Din care și-a cumpărat o identitate falsă ca rezidentă a statului Washington. Impresionantă întâmplare care ajunge fără drept de apel pe prima pagină.

A fost și un documentar palpitant pe canalul ABC. A cărui personaje principale fac parte dintr-o bandă de răufăcători români care au dat cu ciordeala (sofisticată, cum scrie la gazetă) în magazinele de lux din cochetul oraș Pasadena (la nord de Los Angeles). După ce au fost prinși de copoii locali s-a aflat că românii noștri fuseseră deportați o dată. Ceea ce demonstrează încă o dată cooperarea lucrativă a bandelor românești cu omologii lor mexicani de la granița de sud a Statelor Unite.

Nici în San Diego, o metropolă litorală, destinație turistică la două ore de Hollywood, n-am scăpat de un rol principal la știri. O bandă de români întreprinzători a trecut de la carduri și bancomate la o întortocheată schemă să procure cardurile de ajutor de șomaj și ajutor social. De la bătrâni și de la săraci. Cu miile de dolari câștigați cu sudoare, deveniți oameni de afaceri, ai noștri cumpărau răcoritoare en gros și le vindeau profitabil în alt județ. Prinși în flagrant și după ce-au spus tot din casă, co-naționalii noștri au luat calea de după gratii pentru o vacanță prelungită.

Toți acești români vedete de știri americane au făcut furori numai în ultimele câteva luni. Numai bine, cât eram noi în grevă.

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.