March 16, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

România la Eurovision 2023: o tragedie cu final aşteptat

4 min read

România la Eurovision 2023: o tragedie cu final aşteptat

Autor: Diana Maria Brăgaru (Bucureşti)

 

A doua seară de Eurovision a fost o palmă pe obrajii propagandei pidosnice. Și nu pe ăia de la spate, cum le place lor.

Prima calificată. Albania. Albina a rupt gura târgului! Voce de voce, frumoasă, costum sexy fără să fie vulgară și backing vocals – o familie de patru meseriași în ale cântului. Nu înțelegeam o iotă, dar mi-a venit să plâng.

Pe locul doi, cipriotul Andrew Lambrou (Andreas Lambrou) – un pui de grec cipriot (cu rădăcini în Paphos și Lemnos), frumos ca un Adonis, cu o voce ușor catifelată, dar plină de forță și volum, și întindere mai ceva ca după stretching. Mai are și mușchi pe el – și mai e și ditamai animalul. Când ne-a spus ca nu putem zdrobi o inimă deja frântă, s-a rupt filmul!

Poveste cu final așteptat – deoarece gagicile heterosexuale sunt mai multe decât gagicile ejectate din bisturiu și silicon, slavă cerului! Și mai au o mare atracție către testosteronul adevărat, nu cel de sinteză.

Fetițul sau băiata noastră, persoana hiper-uber convinsă că e lovită de perfecțiune precum Hiroshima de bombă, trimisă să reprezinte România (ptiu, drace!) a rămas cu buzele rujate și date cu gloss si sclipici fix de pomană!

Au pierit ifosele copchilului, i s-a dezumflat convingerea că va câștiga el tot  – exact ca un balon de ciungă roz, roz precum izmenele de le purta.

Nu a căzut nimeni pe spate în fața progeniturii geniale ale mamițichii lui. BBC-ul mai avea puțin și ii spunea ca e isteric de parcă are ciclu’  acestui Goe de Eurovision.

Degeaba semitravestiul, degeaba fluiditatea studiată și căutată, degeaba boticul colorat, ‘geaba kilogramele de fond de ten întinse cu mistria peste coșurile cu aspect de vulcan, tipice unui adolescent cu hormonii țopăind.

Degeaba cercelul cu cruciuliță a la Madonna în epoca „Material Girl” (sau a la George Michael) din anii ’90.

Nici margelele maica-sii pe post de porte-bonheuer nu au făcut nicio brânza. Nici machiajul smokey-eyes, executat extrem de prost, nu a extaziat pe nimeni.

Degeaba a crezut că fiind în Londra dacă își pune un „deopies” rezolvă lipsa de talent și la cantat, și la compus și la tot. Că dacă are talent, de data asta nu l-a avut cu el la Eurovision, l-a uitat acasă, în spatele borcanului cu magiun, probabil!

Pe scurt, teotea noastră a s-a îmbrăcat ca regina Elisabeta după ce a luat doi pumni în ochi și a fugit fără camașuță pe sub sacouaș, încurcând fusta ei cu pantalonii scurți a lui Carolică, lăsând vederii un piept plat și niște piciorușe păroase încălțate în ciubotele grădinarului. A compensat cu burta umflată – probabil de la prea mult fish and chips!

Prestația cu urlete și râgâieli apocaliptice nu a fost percepută de către publicul internațional drept act artistic de înaltă valoare, ci au fost recepționate fix pe calapodul lor – o penibilitate jenantă.

Să sperăm că dezamăgirea nu ii va provoca el/ei /lor vreo depresie care să îi împingă genialitatea de sub aripa mămicii în vreo supradoză de ceva care nu priește vieții. Pentru că, la modul cum se exprimă în toate, copilul ăsta are o problemă mult mai mare decât atracția către lookul muieresc și exhibiționism pseudo-artistic. Puțină terapie ar fi fost nu doar indicata, ci obligatorie pentru toată familia și înainte, darămite acum, după eșecul fulminant.

„Verdictul BBC: Eliminat!

„Conceptual, melodia descrie o relaţie toxică şi lupta de a alege între pasiune şi autoconservare. Andrei, care are doar 18 ani, trăieşte în psihodramă, sună când trist, când sordid, cu remuşcări şi furios. Dar când cântă replici de genul „I’m begging you, take off your clothes and step on me”, este cu adevărat supărător. Pronostic: Eliminat în semifinala doi”, este verdicul BBC.

Bravo, TVR, felicitări! Ai spart peste un sfert de milion de euro ca să trimiți în vacanță la Londra o gașcă cu mentalitățile și calitățile muzei de la Burdujăni, care a crezut ca două sute de premii de la Puțichioaia și o brambureală transgender va duce de nas pe careva. N-a ținut golâneala. Asta e. Ghinion, vorba ăluia care ține în brațe conducerea TVR!

Foto. Diana Maria Brăgaru 

1 thought on “România la Eurovision 2023: o tragedie cu final aşteptat

  1. Exagerați cu invectivele și blamarea, nu este doar vina lui!
    Și stilul Dvs nu îmi e pe plac, desigur, nu e revista mea sa aprob eu materialele, dar e distructiv total, negativist, zeflemitor, persiflant și cu prea mult caz de alte nume!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.