March 29, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Dacă politichie nu e nimic nu e!… cu Tudor Petruț – Catalizatorul rasist

3 min read

Dacă politichie nu e nimic nu e!… cu Tudor Petruț – Catalizatorul rasist

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

Printre multe alte probleme sociale care care sufocă marea metropolă Los Angeles, în ultimii ani s-a strecurat și „moda” de a fura convertoare catalitice din automobile. O afacere extrem de rentabilă care a devenit, în timp, extrem de sofisticată. Borfașii chiar se laudă că pot bate recordul de a ciordi un catalizator în mai puțin de două minute. Fărădelegea nu ar fi ajuns în mijlocul discursului public și politic local dacă nu ar fi luat amploare. În anumite cartiere este aproape imposibil să parchezi mașina pe stradă și citadinii au sesizat cu vehemență administrațiile locale. Furtișagurile s-au extins și în cartierele afluente, moment din care telefoanele au început să sune pe la primării și la reprezentanții politici (pe care boierii îi finanțează cu donații grase).

Micuțul, dar potentatul catalizator a ajuns pe prima pagină a ziarelor, la știri și în ședințele consiliilor municipale. S-a vehiculat un proiect de lege special pentru pungașii care dau lovitura dar și pentru escrocii care plasează marfa. Prin noua lege, chiar dacă nu ești prins în flagrant poți fi pus sub acuzare numai dacă ești în posesia unui catalizator care nu este pentru mașina personală și pentru care nu ai bon.

Imediat, ca în orice discuție a zilei, s-au conturat două tabere. Politrucii gălăgoiși (care se dau democrați, dar liberali) care se auto-promovează și, bineînțeles, politrucii de extremă stângă care găsesc un nod în papură în numele diversității, echității și incluziunii (socialiste). Ați observat că în capitala mondială a industriei de distrcții aleșii poporului sunt cu toții din partidul democrat american fară nici un republican. Curat democrație reprezentativ-parlamentară.

Pentru socialiștii losangelini furtul nu e mare scofală. Ce contează un catalizator colea? Contează doar că de aplicam noua lege vor fi prinși și condamnați în majoritate minorități, non-caucazieni. Și asta le mai trebuie sărmanilor subjugați de generații, să plătească amendă sau să ajungă la zdup șase luni. Eveniment care le-ar marca și distruge viața. Că și așa majoritatea pușcăriașilor sunt non-caucazieni pentru că numai pe ei îi prind polițiștii suprematiști albi. Deci hoțul non-caucazian neprins e negustor cinstit care încropește și el de-un dolărel. Unde-i lege e tocmeală pentru că altfel suntem cu toți niște rasiști.

Poate că vă gândiți acuma că asta e o satiră cum mai scap din când în când pentru cititorii noștrii care au simțul umorului. Pentru conformitate sunt convins că există pe YouTube înregistrarea ședinței comsiliului municipal Los Angeles. Pe care eu tocmai am vizionat-o în direct. Ca pe un refrișant spectacol de comedie bufă.

După ce am terminat de râs, am realizat că sărmanul catalizator rasist nu curăță numai noxele (că oricum nu salvează planeta de încălzirea globală) ci discriminează minoritățile metropolitane prin a fi furat și vândut la negru. Scuzați-mi formularea, dar parcă îmi amintesc că așa se zicea pe la noi. Dar ca să nu fiu cenzurat și interzis din nou o transform de bună voie în „vândut la albastru”. Și dacă are nevoie cineva de un catalizator (orice marcă, orice model) vă așteptăm în Los Angeles!

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.