March 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Minutul de Hollywood cu Tudor Petruţ  – Am fost atât de aproape…

2 min read

Minutul de Hollywood cu Tudor Petruţ  – Am fost atât de aproape…

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

În fiecare sfârșit de vară, ca membri ai academiei de televiziune Academy of Television Arts & Sciences votăm pentru premiile Emmy, oferite în cadrul primului spectacol de divertisment al stagiunii. Nu am vrut, ca în fiecare an, să comentez despre nominalizări pentru că am așteptat cu sufletul la gură surpriza. Momentul de maximă bucurie pentru grupul mic dar entuziast de artiști româno-americani care gravitează în cetatea filmului (@RoHoClub #RomaniansInHollywood). Pentru că prima oară la premiile Emmy a fost nominalizat un actor de origine română, cel mai celebru și cel mai împlinit dintre noi, un drăguț, simpatic și modest Sebastian Stan! Pe listă pentru rol principal în mini-serialul „Tommy and Pam” de pe Hulu. Actorul îl portretizează pe rockerul Tommy Lee, în vreme ce actrița britanică Lily James (care a apărut și în „Downtown Abbey” printre altele) este o Pamela Anderson foarte convingătoare (fiind la rându-i nominalizată).

Din păcate nici anul acesta nu am primit acreditare, fiind, cu voia dumneavoastră, cam ultimii pe listă. Și asta pentru că în capitala mondială a divertismentului comunitatea românească nu publică nici măcar o versiune digitală a unui organ de presă profesionist. Așa că am vizionat ceremonia de acasă, mai bine, pentru că șampania noastră a fost mai gustoasă decât șampania lor…

Mini-serialul „Tommy and Pam”, foarte popular pe Hulu și bine primit de citici, a primit în total zece nominalizări. Spre dezamăgirea noastră, Sebastian Stan nu a fost încununat. Statueta (reprezentând o femeie înaripată care ține în brațe un atom) a revenit celebrului Michael Keaton pentru subtilul rol în „Dopesick”, o dramă medical-farmaceutică foarte actuală tot de pe canalul Hulu. Până la urmă, „Tommy and Pam” a primit un Emmy, pentru machiaj. Meritat, pentru că ambii actori sunt transformați cu măiestrie în adevărate sosii ale personajelor lor.

Nominalizarea lui Sebastian Stan rămâne istorică pentru românii din Hollywood. La fel cum istoric a devenit și premiul pentru cel mai bun program independent acordat regizorului de origine română Daniel Druhora în cadrul unui eveniment local, dar la fel de prestigios, Los Angeles Area Emmy Awards, pentru documentarul „Lives, Not Grades”, produs de canalul local KCET. Plus că documentarul a fost filmat de directoarea de imagine de origine româna Teodora Totoiu, formând astfel o grozavă echipă de tineri cineaști despre care vom mai auzi!

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.