May 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Minutul de Hollywood cu Tudor Petruţ – Graţiela Brâncuşi debutează pe micul ecran

4 min read

Minutul de Hollywood cu Tudor Petruţ – Graţiela Brâncuşi debutează pe micul ecran

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

Acum câteva luni scenaristul Taylor Sheridan anunţa un nou serial de televiziune a cărui poveste este preludiul popularului serial „Yellowstone” de pe canalul Paramount. Productia „1883” a implicat un proces de casting care trebuia sa acopere nu numai un grup de personaje principale (series regulars) ci foarte mulţi actori pentru rolurile secundare episodice (guest stars). Construit ca o epopee western pe fundalul cuceririi vestului salbatic, serialul are o distribuţie diversă, inclusiv o bandă de ţigani. Spre norocul nostru, actori de origine română care funcţionăm în cetatea filmului (#RomaniansInHollywood). Teodor Falcon, Mădălina Năstase, Diana Angelson, Dan Istrate, Cain Manoli, Tudor Munteanu şi alţii din „gaşcă” au participat la probele de filmare. Şi totuşi, singura care a avut noroc a fost debuntanta Graţiela Brâncuşi, care anterior a lucrat în producţia de teatru şi în casting.

Despre Graţiela am aflat, cu stupoare, doar după ce a divorţat. Auzisem, mai mult ca o glumă, că actorul Tim Robbins era cuplat cu o româncă. Mai nimeni n-a ştiut însă că de fapt Graţiela şi Tim erau de fapt căsătoriţi. Până şi presa de scandal a fost luată prin surprindere când a fost scos la iveală divorţul. Până la urmă s-a aflat că cei doi au fost căsătoriţi în secret mai bine de trei ani. Tim a trăit mulţi ani cu actriţa Susan Sarandon, cu care are doi băieţi adulţi deşi nu au fost niciodată căsătoriţi legal. Divorţata româncă, o domnişoară distinsă şi foarte drăguţă, a avut noroc şi debutează pe micul ecran zilele acestea în rolul episodic Noemi în premiera „1883: A Yellowstone Origin Story” pe Paramount+. Ea devine astfel a doua actriţă de origine română într-un rol episodic într-un serial american după Giannina Toaxen, cea din comedia „Sunnyside” de pe canalul NBC.

Mulţi dintre cititorii noştri se miră de ce nu ştiu mai multe despre grupul de artişti de origine română care trăiesc şi lucrează în Hollywood. Pentru că despre noi nu se vorbeşte mai deloc în presa românească. Tot ce află cinefilul român despre prezenţa românească în Tinseltown este despre câte o meteorică prezenţă a vreunei „vedete” care dă o fugă prin oraş. După care se întoarce în ţară şi face turul televiziunilor afirmând că tocmai a „filmat” ceva în Hollywood. Numai dacă ar fi chiar aşa de simplu…

*Primul episod din „1883” este programat pentru 19 decembrie, streaming pe Paramount+, sezonul 4 din „Yellowstone” este în derulare pe Paramount TV şi streaming pe Peacock.

*

Nota red.

Tudor Petruţ este actor, regizor şi scenarist, născut în Bucureşti, la 1 decembrie 1963. Este nepotul marelui actor Emanoil Petruţ. A învăţat la Liceul de Matematică-Fizică „Mihai Viteazul” din Bucureşti şi a absolvit în 1990 Facultatea de Regie la Universitatea de Teatru şi Film „I. L. Caragiale” din Bucureşti. A regizat spectacole de teatru în Bucureşti, Constanţa, Arad şi Ploieşti, cum sunt: „Knack” de Ann Jellicoe, „Elevul în vârstele dragostei” de Tudor Muşatescu, „Moartea unui comis voiajor” de A.Miller, „Boroboaţele” de Molière, spectacolul muzical „Crazy Cats” de de M. Hennequin şi P. Weber, „Vârstele dragostei” de Tudor Muşatescu, „Creiere mobilate decent” de Eugen Toma, spectacolul de păpuşi „Amor” (la Teatrul de Păpuşi şi marionete din A rad), etc. A jucat in filme româneşti ca „Misterul lui Herodot” (1976), „Femeia din Ursa Mare” (1982), „Secretul lui Nemesis” (1985), „Zâmbet de soare” (1987), „Păstreză-mă doar pentru tine” (1987), „Liceenii” (1987), „Extemporal la dirigenţie” (1987), precum şi în serialul Tv „Călătorie de neuitat” (1994). A emigrat în Statele Unite unde s-a căsătorit. Este cetăţean american şi are cu prima soţie doi copii, Alexandru şi Ştefan. A divorţat insă si s-a recăsătorit cu Dana, americană cu origine română. Locuieşte în Los Angeles, California, şi-a luat o licenţă pedagogică şi predă matematica la un liceu din Santa Ana. În America a scris 7 scenarii de film de lung metraj, încercând să negocieze pentru producerea lor cu diverse case de producţie americane, unul dintre ele este trilerul „Come Again”, regizat de George Cibotaru. A regizat spectacolele de teatru „Confesiunile unui copil catolic” de E.B. Appell la Long Beach Playhouse şi „Doi domni din Verona” la Magnolia Playhouse din Hollywood. A fost consultant la Columbia Pictures pentru realizarea filmului Bram Stoker’s Dracula, precum şi consultant la Rexfilms, Perpetual Motion Films. La postul Radio 27 din Chicago participă la emisiuni în limba română, scrie articole în publicaţii culturale americane ca Gândacul de Colorado, RomanianVIP şi Curentul Internaţional. Apare în 3 spoturi publicitare la televiziunea americană, intitulate Loyalty, Hold şi Transfer, produse de Harvest Films, în care interpretează personajul Peggy. Este membru al asociaţiei Screen Actors Guild. În filmul de succes al anilor ’80 „Liceenii” a interpretat rolul tânărului Şerban Pascu.

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.