July 25, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Dacă politichie nu e nimic nu e cu Tudor Petruţ – Divorţ în stil democrat

3 min read

Dacă politichie nu e nimic nu e cu Tudor Petruţ – Divorţ în stil democrat

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

Stimata doamnă Kamala Haris, vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii a fost un politician controversat încă de la începuturile carierei. Pentru că a intrat în arena politică în urma unei idile cu năbădăi. Propulsată în elita politică californiană şi devenită procuror general al statului, puternica Kamala şi-a demostrat „imparţialitatea” în toate direcţiile, stârnind nedumeriri. Şi fără să militeze cu voce tare pentru dreptate socială sau judiciară, aşa cum avea să facă mai târziu, după ce şi-a descoperit „minoritatea”. Ajutată de maşinăria politică made in California marea politiciană a aterizat în post de senator tocmai la Washington. Numai bună ca să facă valuri. Şi să perpetueze murmure de intenţii prezidenţiale.

Zvonurile, manipulate în presa prietenoasă, au lansat-o pe doamna Harris între greii partidului, candidaţi pentru nomnalizarea prezidenţială democrată. În luminile rampei şi sub lupa telespectatorilor, zâmbăreaţa Kamala s-a dovedit a fi, de fapt, cam lipsită de farmec. Şi a rămas memorabilă doar pentru că l-a acuzat pe candidatul Joe Biden de rasism. Visul de prea-mărire s-a evaporat încă din primul tur când mai că nici un american n-a votat-o, drept pentru care s-a retras şi s-a dat dispărută.

A urmat apoi nominalizarea lui Joe Biden şi dorinţa sa nemăsurată de-a alege un vice femeie non-albă. Şi cine ar fi întrupat mai bine această descriere amănunţită şi valoroasă decât vedeta de California? Când o parte din comentatori au opinat că a fost aleasă exclusiv pentru cele două calităţi descrise mai sus şi nu pentru competenţă, tăvălugul presei de partid i-a redus la tăcere pentru rasism misogin.

După ce Donald Trump a fost înlăturat din biroul oval, votanţii s-au trezit cu cuplul Biden – Harris instalat la Casa Alba. Bucuria nespusă că au scăpat de teroarea portocalie nu a durat prea mult. Suma gafelor prezidenţiale au obligat-o pe vicepreşedintă să se ascundă, departe de presa dezlănţuită. Ca să nu-şi distrugă ambiţia politică încă din primele luni. Ca să-l lase pe unchiul Joe să-şi rupă gâtul singur şi ferice. Numai că şeful doamnei, politician abil, a reuşit s-o bage în faţă cu câteva răspunderi care garantează anularea politică. După atâta miere şi pupicuri dulci, relaţia prezidenţială a devenit o gâlceavă între amanţi politici. Au urmat apoi sondajele de opinie în care numerele lui Biden au ajuns mai mici şi mai dureroase decât ale predecesorului său cel hulit. O singură persoană a reuşit să se plaseze mai jos decât tătuca Joe, nimeni alta decât mâna lui dreaptă Kamala. În mijlocul unui zbor fără paraşută, echipa preşedintelui a început să lanseze anonime că madame Haris e incompetentă şi nu face nimica. Vicepreşedinta a ripostat tot anonim că se simte marginalizată. Şi numai pentru că e o simplă femeie non-albă într-o lume bântuită de bărbaţi albi misogini şi rasişti. În divorţul incognito s-au implicat şi alţi neştiuţi din anturajul de la Casa Albă şi au ieşit la iveală tot felul de scântei. Inclusiv că doamna Jill a lui Biden nu poate s-o sufere pe şmechera californiană. Şi aşa mai departe.

Jucând golf cu amicii pe propriu-i teren, Donald Trump nu poate decât să se bucure. Divorţul în stil democrat îi înlătură din ecuaţia prezidenţială din 2024 pe principalii săi contracandidaţi. Ocupaţi ca divorţul să fie cât mai furtunos – pe cât de „ascuns” în culise, Joe şi Kamala se ajută reciproc ca să piardă definitiv şi irevocabil orice fel de suport din partea partidului. Divorţând politic, amândoi se pun pe linia moartă a unui singur mandat, şi acela, cel puţin până acum, mizerabil.

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.