May 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Femeia de 40 de ani

3 min read

Femeia de 40 de ani

Autor: Viorel Vintilă (California)

 

Carl Gustav Jung: „Viaţa chiar începe la 40 de ani. Până atunci faci doar cercetare”.

Mulți consideră borna de 40 de ani un moment de cumpănă în viaţă și de aici se ajunge la sindromul „criza vârstei mijlocii”. Acest sindrom al crizei vârstei mijlocii a fost inventat în anul 1965 de Elliott Jaques care a încercat să pună o etichetă încercărilor celor ajunși la varsta de 40 de ani de a pune piedică timpului și de a sfida realitatea. Această perioadă de tranziție neliniștește și dă angoase celor care ating borna vieții cu numărul 40.

 

Însă, în această perioadă a vieții lor, multe femei se redescoperă, devin mai înțelepte, mai sigure de sine și, de ce nu, din nou atrăgătoare – cel puțin pentru partenerul de viaţă. Femeia la 40 de ani este frumoasă în primul rând ca spirit, pentru că experiența de viață a îmbogățit-o în acest departament. O frumusețe spirituală și un caracter frumos fac dintr-o femeie de 40 de ani – și peste – o femeie atrăgătoare, unele dintre ele, și nu puține, chiar mai deturnează către o privire (sau mai multe) din partea unor juni, și asta în sine este, în fapt, un compliment frumos. Unele femei se simt bine când li se spune „arăți bine pentru vârsta ta”, deși acesta este, în opinia mea, doar o jumătate de compliment. Dacă vrei să faci un compliment fără jumătăți de măsură este suficient să spui „Arăți bine!”

Mulți bărbați, după vârsta de 40 de ani, în plină criză a vârstei mijlocii, vânează june de 25 de ani, dar sunt și femei de 45 de ani care se etalează cu bidivii de 25 de ani. În timp, însă, diferența de vârstă își va cere drepturile și, eventual, partenerul „mai matur” va fi debarcat și tras pe linie moartă.

Din fericire sunt femei la 40 de ani care sunt frumoase și atrăgătoare și care nu se dau pe un june de 20 de ani. Am întâlnit femei de peste 40 de ani mult mai sexy și mai atrăgătoare decât femei de 25 de ani… Frumusețea lor nu este doar genetică, ci vine și din interior. O femeie de peste 40 de ani care are un caracter frumos, care este confidentă și inteligentă este o femeie atrăgătoare. O femeie cu aceste calități care iubește și este iubită devine o femeie frumoasă, devine, într-adevăr, o femeie adevărată. Frumusețea și fericirea interioară strălucește pe chipul ei.

O femeie este frumoasă la 20 de ani pentru că, în primul rând, este tânără, dar o femeie este frumoasă la 40 de ani pentru că este sigură de sine, inteligentă și pentru că este iubită, sau, cum bine zicea Coco Chanel: „Vârsta nu este cel mai important lucru pentru o femeie: poți fi superbă, la 20 de ani, fermecătoare la 40 , dar poți rămâne unică până la sfârșitul vieții tale.”

Foto. Viorel Vintilă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.