May 21, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Ediție Specială de Crăciun, cu români valoroși de pretutindeni!

32 min read

Ediție Specială de Crăciun, cu români valoroși de pretutindeni!

Autor: Ana Moroşanu Magdin (Bucureşti)

 

Răspunsuri la întrebarea: cum a fost anul 2020? Şi dorinţe pentru anul 2021.

 

Bobiță Cătușanu (lider trupa Antract)

 

„Nu mai este un secret pentru nimeni că pandemia de Covid 19 a afectat profund domeniul artistic și toate planurile noastre pentru acest fatidic an – 2020, au fost date serios peste cap.

Din punct de vedere artistic viața mea s-a schimbat radical, reușind să avem doar 5 concerte în perioada de după lockdown. Am reușit și organizarea concertului susținut online pe 30 iunie, „Antract 360 de grade cu sunet 3D”, concert ce a fost urcat pe youtube și pe care oricine dorește să îl vadă o poate face accesând link-ul de pe youtube. A fost o experiență foarte frumoasă dar pe care nu aș mai repeta-o. Lipsa publicului din fața scenei aduce un soi de frustrare pe care nu o pot descrie dar am simțit-o din plin atât eu cât și colegii mei.

În rest, m-am concentrat pe creație și împreună cu colegii mei de la studioul LeeMusic, Iulian Andrei și Gabriel Sucea, am realizat câteva producții muzicale pentru artiștii care au trecut pragul studioului nostru și aici aș aminti, albumul „Lumea noastră” al formației Direcţia 5, o mare parte din acesta a fost orchestrat, mixat și masterizat în studioul LeeMusic, „Falling into you”, piesa interpretată de Irina Anton, „Go Ahead And Go”, piesă interpretată de Roxana Nemeș, „Wheels”, piesa interpretată de Gexi, „Primii Pași”, piesă interpretată de Daniel Migodici, „Lângă inima mea”, piesă interpretată de Mihaela Gurău sau „I’m Gonna Win”, piesă realizată într-o colaborare cu două dintre campioanele României la handbal, Kristina Liscevic și Mireya Gonzales Alvarez. Cu excepția piesei „I’m Gonna Win”, unde suntem doar producători muzicali și protgoniști în videoclip, în rest pentru toate celelalte piese produse de noi suntem și producătorii videoclipurilor respective. În afara acestor realizări, în plan profesional nu mai sunt alte lucruri notabile cu care să mă pot lăuda și sper ca anul viitor să vină cu speranța unui an mai bun.

Nici anul 2021 nu va fi un an normal, însă sper din tot sufletul să ne fie redată viața așa cum o știam noi înaintea acestei pandemii, și ușor, ușor să revenim la o stare de normalitate. Cu timpul vom reînvăța să trăim normal și aștept cu mare nerăbdare momentul în care să îmi pot îmbrățișa prietenii fără teama că mă voi putea îmbolnăvi.”

 

Nelly Năstase (designer și pictoriță la New York)

 

„Anul 2020 a fost pentru mine un an cu multe schimbări, un an în care timpul s-a oprit în loc pentru o perioadă, a fost o stare de alertă maximă care ușor s-a transformat în relaxare, am trăit bucuria de a petrece foarte mult timp în familie, am avut timp pentru mine, pentru spiritualitate și creație, de aici s-a născut o colecție de 30 de picturi, care mai apoi s-a transformat în proiecte și noi colaborări, dar și într-o expoziție care bucură oamenii și le aduce multă culoare, vibrație și energie pozitivă, în care foarte mulți dintre ei se regăsesc.

A fost un an de inspirație în care am și muncit foarte mult și în care am învățat și mai mult de la câtă încredere poți avea în oameni până la cât de mult pot eu îndeplini ce mi-am propus. Am învățat multe despre mine și m-am regăsit în culori de ulei și pânză, în afaceri și strategii pe care le dezvolt.

Ca fiecare, am trăit și tristețea pandemiei care a afectat lumea în care trăim și mă gândesc cu optimism că va veni un nou an cu sănătate și cu renaștere  pentru noi toți, îl aștept pe 2021 ca pe o boare de primăvară pentru toți prietenii mei și pentru toată lumea. Deasemeni, Ana îți doresc și ție un an frumos și fericit, cu succese și multe concerte, evenimente rock pentru Petre.”

 

Ovidiu Ioncu-Kempes

 

„Anul 2020 a fost un an greu, cu multe încercări. Trăim vremuri care ar trebui să ne apropie unii de alții, să ne facă să apreciem mai mult ceea ce avem și ceea ce contează cu adevărat.

Sper ca anul 2021 să aducă mai multă bucurie și fericire, multe concerte și o lume mai bună pentru toți.”

 

Flora Năstase

 

„2020, un an năucitor! L-am început greu, stând lângă cățelușul meu care era grav bolnav. L-am părăsit doar câteva minute, la ora 12.00 pentru a merge la biserica de lângă casa mea. Și așa a urmat tot anul. Cu boala asta emblematică pentru societatea în care trăim. Am trecut însă cu calm și liniște prin toate loviturile, parcă cu o acceptare care provenea din primele minute ale anului asupra bolii și cu certitudinea că vom ieși din asta cu bine, dar numai dacă ne învățăm lecția. Iar lecția mea a fost dată de faptul că micul meu prieten a câștigat din nou lupta pentru a trăi. M-am prins bine cu mâinile de marginile micii mele bărcuțe, ca o coajă  de nucă, pentru a rezista furtunilor. Și până acuma mi-a reușit. Suntem sănătoși. Am trecut cu afacerile de la extaz la agonie, dar am rezistat.

Pentru anul viitor, doresc cel mai mult ca oamenii să înțeleagă că viața noastră nu va mai fi la fel și să accepte acest lucru. Numai așa vom putea trece peste aceste vremuri. În rest, credință, răbdare și curaj.”

 

George Rotaru

 

„Stimați prieteni, în ciuda faptului că pandemia ne-a răpit multe din activitatea de zi  cu zi, la începutul anului când viitorul nu era pe roze am așteptat cu nerăbdare deschiderea sezonului estival, în care spre bucuria mea ca artist am putut să-mi desfășor activitatea în una dintre cele mai elegante și luxoase locații de pe litoral, Afrodita din stațiunea Venus. Toamna a venit cu nostalgia ei dar și cu restricțiile pe care le știm cu totii. Viață grea. Artiștii sunt cei care suferă poate cel mai mult acum, nu avem activitate. Viața noastră este să dăm publicului ce avem mai bun, indiferent de zona artistică. Acum suntem izolați, fără activitate. Toată lumea speră, traim și așteptăm vremuri mai bune. Eu sunt un tip care gândește pozitiv și vă rog și pe voi care citiți aceste rânduri să vă alăturați gândurilor mele bune. Dumnezeu ne pune la grea încercare, dar cu siguranță rugăciunile noastre vor fi auzite acolo sus.

La trecerea dintre ani, să petreceți românește, trăind cu speranța că totul va fi bine!”

 

George Cantea

 

„Anul 2020 a fost un an greu și neimaginabil. Cred că nimeni în lumea asta nu ar fi putut să-și imagineze că trăim un eveniment așa de greu și așa de teribil cum este cu această pandemie de COVID-19! Ne-a lovit și ne-a schimbat viețile, dintr-o dată, fără să ne anunțe, chiar de la o zi la alta, de la bine la rău! Nu aș fi crezut că am să trăiesc un eveniment pe care până acum îl știam numai din filme.

Am început anul 2020 cu evenimentul de Revelion, unde, mi-am desfășurat activitatea de artist cântând la munte, în România, pe Valea Prahovei.

Apoi, a urmat cum știm cu toții, din martie, carantina pentru COVID, iar din iulie am fost pe litoralul românesc până în septembrie și după aceea, la câteva evenimente. Acum este foarte dificil să pot cânta de sărbătorile de iarnă, având în vedere măsurile luate de către Guvern.

Cum bine știți, cu toții ne aflăm într-o situație dificilă dată de existența pandemiei care ne-a afectat pe toate planurile vieții noastre, indiferent de țară, rasă sau poziție socială. În fața acestei pandemii suntem egali și numai împreună vom reuși să trecem cu bine.

Vreau în anul 2021, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fim cu toții sănătoși, să ne putem recăpăta viața înapoi și să putem trăi ca înainte. Doresc tuturor oamenilor de pe planetă, tuturor românilor de pretutindeni, vouă, Ana și Petre Magdin multă sănătate, fericire și să auzim numai de bine.”

 

Nicu Costache (artist)

 

„Anul 2020, a fost un an urât și trist. Dacă aș avea o putere, l-aș șterge din viața mea. Pentru că anul a debutat cu un eveniment trist, cel în care mi-am pierdut unul dintre cei mai dragi și vechi dintre prieteni, pe Cătălin Muntean…, o prietenie care ne lega încă din vremea în care eram colegi în Mini Song. Două luni mai târziu, a început nebunia cu coronavirusul. Moment care ne-a schimbat viața tuturor, în care a trebuit să uităm multe din cele învățate, banalul salut cu mâna întinsă, îmbrățișarea, apropierea de cei dragi. A trebuit să ne obișnuim cu biserici și parcuri închise, cu străzi pustii, cu oameni disperați care nu mai au unde lucra, cu școala făcută în fața unui display.

Lucrez în învățământ și sunt obișnuit cu școala plină de elevi și profesori, cu vocile lor, cu râsul copiilor, cu prezența lor fizică zi de zi. Toate astea au rămas în trecut, chiar dacă unde lucrez, Școala  Gimnazială „Elena Văcărescu”, au fost luate toate măsurile posibile impuse de condițiile actuale.

Singura mea bucurie în acest an, a fost lansarea unei noi piese – „Umbre”, o compoziție semnată de fratele meu, Jan Costache, un cântec din suflet pentru suflet, care chiar dacă nu are nimic din comercialul muzicii actuale mă bucur să văd că este apreciată, prin numărul mare de download-uri, de curând intrând și pe radio. Iar de la începutul anului viitor va putea fi văzută și la tv.

Îmi doresc ca 2021 să fie total opus celui precedent, să fie un an al speranței, al renașterii, al bucuriei, al credinței, al revenirii la viața noastră normală în care să ne bucurăm de aer, de soare, de mișcare, de libertate, de socializare față în față, de familie și prieteni sănătoși. De viaţă! Și sper să vă aduc bucurie cu noile piese la care lucrez alături de Jan, dar și de nepotul meu, Theo.

Tuturor românilor de aici sau din orice colț al lumii s-ar afla, le urez din suflet, Sărbători Fericite și un An Nou plin de bucurii, de sănătate și speranță!”

 

Maryellen Badea

 

„Anul 2020 a fost neașteptat de dificil și a reprezentat o provocare din toate punctele de vedere. Însă cum mereu trebuie să vedem și partea plină a paharului, au existat și plusuri, am avut timpul necesar să îl petrec cu cei dragi mie și am obținut proiecte și premii importante, atât în domeniul muzical, cât și bucuria imensă de a intra la liceul mult dorit.

Anul 2021 îmi doresc să aducă vindecare și bucurie în rândul oamenilor care așteaptă să se întâlnească, să se îmbrațișeze să își zâmbească față în față. 2021, fii mai bun! Te aștept cu drag!”

 

Liviu Marin

 

„Dragi prieteni,

Pentru mine și familia mea, anul 2020 a fost un an al provocărilor, împreună cu soția mea și fetița noastră Daria am reușit să finalizăm adopția a doi copii minunati, Florin și Ioana. Deși este o perioadă grea pentru noi, cu lecțiile online, cu acomodarea copiilor în sânul familiei, am reușit să ne integrăm și să facem față. Din punct de vedere profesional, a fost un an greu încercat, din cauza pandemiei de Corona Virus. Sperăm să trecem cu bine peste toată nebunia asta.

La încheiere, vă doresc tuturor să fiți sănătoși, cu credință și pace în suflet! Sărbători fericite și un sincer, La mulți ani!”

 

Alin Gheorghiu

 

„Anul 2020 pentru mine a fost un an cu destule momente plăcute și mai puțin plăcute, provocări, schimbări, toate făcând parte din viață.

Anul 2021, îmi doresc să fie un an al reformei benefice, al victoriilor muncite și al terminării rapide a Pandemiei.”

 

Liviu Sorescu

 

„Anul 2020, din punctul meu de vedere a fost un an al demascărilor, cred că şi pentru oricine are ochi să vadă și discernământ să înţeleagă. Şi e numai începutul. Să ne ajute Dumnezeu.

Pentru 2021, îmi doresc revenirea la valorile fundamentale ale civilizaţiei occidentale, adică a valorilor iudeo-creştine.”

 

Dan V. Dumitriu

 

„Cum a fost anul 2020 pentru mine? Iată o întrebare interesantă! Aș spune că a fost ilustrarea perfectă a zicalei Tot răul e spre bine! Aș spune, de ce spun asta? Pentru că, pe de o parte a fost povestea cu Covidul, care m-a forțat, ca pe toata lumea, să petrec mult timp închis în casă, dar pe partea cealaltă asta a avut ca efect faptul că m-am reîntors la scris, ce-i drept mai mult proză decât poezie, și în felul acesta, mi-am reluat legăturile cu România și mi-am făcut o mulțime de prieteni noi.

Cât despre cum aș vrea să fie 2021, răspunsul e simplu, Mai bun decât 2020, și, dacă s-ar putea, fără nenorocitul ăsta de virus!”

 

Maria Nagy (artistă rock – stabilită în Ungaria)

 

„Întrebare bună… cum a fost anul 2020?

Ce să vă spun… trist, foarte trist şi neobişnuit… Am simţit un fel de frică, care ne-a epuizat având un rendez-vous cu un necunoscut înspăimântător şi unic în felul lui! Mi se întâmplă prima oară în viaţa mea, când cu ocazia unui interviu nu am despre ce povesti, decât despre frică, dezamăgire, durere de inimă şi de suflet! Anul ăsta a rupt în două, a nimicit vieţi de oameni, cariere, destine…! Cu excepţia câtorva luni de vară, nu prea am avut activitate! În primul rând din cauza familiei, mai ales a mamei care are o vârstă înaintată.

Şi uite că şi comunicarea virtuală a ajuns la un apogeu nemaivăzut până acum! Cu ceva timp în urmă, foarte mulţi dintre noi am fost reticenţi, când venea vorba de lumea virtuală necunoscută… dar iată că acum pur şi simplu ne-a întins o mână de ajutor ca să ne întâlnim şi să comunicăm cu familiile noastre, cu prietenii şi nu în ultimul rând cu fanii noştri! Norocul meu a fost că în timpul zilelor umbrite de această pandemie totuşi am mai zărit câte o rază de soare, participând online la diferite emisiuni radio şi tv şi am dat câteva interviuri şi presei scrise.

Pentru toamna asta m-am tot pregătit cu piese noi, primind invitaţii din partea unor canale radio şi tv din România, dar – din păcate – a năvălit asupra noastră valul doi al pandemiei, cu restricţii şi mai severe! Deci visul meu să mă întâlnesc cu fanii, prietenii mei, s-a spulberat din nou! Dar – după cum se spune – speranţa moare ultima, aşa că eu tot sper că la anul îmi reiau activitatea! Doar nu cumva planurile mele să cadă din nou pradă virusului! Am proiecte, bineînţeles, realizarea unui CD cu ajutorul sponsorilor, videoclipuri, emisiuni radio şi tv, precum şi câteva concerte care au fost anulate sau amânate.

Deci să ne rugăm să fim sănătoşi, să avem putere de muncă, deoarece proiecte avem destule, cred fiecare dintre noi! Îmi imaginez că parcă toţi artiştii suntem ca nişte baloane care aşteptăm să explodăm fie pe scenele ţării, fie în studiourile radio şi tv! Mi-e tare dor de fanii mei, să le cânt din nou! Muzica este balsamul, liniştea mea sufletească şi apropo de pandemie, risc o formulare simbolică actuală: este şi oxigenul pe care îl respir!

Dragii mei, acum câteva gânduri, venite din suflet, zboară spre voi pe aripile vocii mele, deocamdată doar pe cale virtuală. Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă şi în sus cu recunoştinţă! Fie ca sărbătoarea Crăciunului, înţelepciunea, iubirea, încrederea, credinţa si generozitatea să vă călăuzească paşii în Noul An! La mulţi ani!

Cu drag,

Maria Nagy”

 

Oana Chiriac

 

„Vă mulțumesc din suflet pentru că în fiecare an mă primiți în paginile dumneavoastră pentru a transmite un gând în Ediția Specială de Crăciun!

Anul 2020, după cum știm cu toții, este unul controversat și ne-a schimbat viețile tuturor. Emoția acestui an pentru mine a fost mai mare, deoarece am susținut examenul de capacitate în condiții mai diferite față de alți ani. Am trecut cu brio de această etapă și sunt boboacă la Colegiul Național de Arte – Regina Maria, din Constanța, la clasa de flaut unde sunt îndrumată de draga mea doamnă profesoară, Magda Ghilescu.

După ce am terminat cu examenele, înscrierea la liceu și tot ce trebuia făcut pe partea de școală, am început să lucrez pe partea artistică. Această latură, în prima parte a anului am lăsat-o un pic deoparte. Am început înregistrările în studio, și respectiv filmarea videoclipului la piesa Hai să dansăm. Piesa este compusă de Emilian Nechifor, iar scenariul și regia au fost asigurate de către domnul Cristian Faur, căruia îi mulțumesc pentru toată perioada petrecută la ArtistClass și sunt fericită pentru că am făcut parte din prima promoție a proiectului ArtistClass One. Am muncit mult pentru această piesă, dar rezultatul este unul care mă încântă și fascinează. Lansarea oficială pe youtube a fost pe data de 18 septembrie.

Din toamna acestui an, am început cursul de instructor de canto la Centrul Cultural Județean Theodor Burada din Constanța, unde îl am profesor pe domnul Theodor Rădulescu. Mă specializez, pentru că doresc ca la rândul meu să împărtășesc din experiența mea și altor copii la momentul potrivit, mai exact să devin profesoară de canto și flaut.

Am sperat ca anul scolar pe care l-am început în toamnă să fie unul normal, dar din păcate nu este așa și majoritatea timpului îl petrec în fața calculatorului, la orele online.

Îmi doresc tare mult ca anul 2021 să ne aducă tuturor o viață normală, cum o aveam înainte de pandemie, să ne aducă tuturor multă sănătate și pentru mine personal, îmi doresc să evoluez pe plan artistic. Doresc cititorilor multă, multă sănătate, sărbători fericite alături de cei dragi și un călduros ,,La mulți ani”!

Dumnevoastră, dragă doamnă Ana Moroșanu Magdin, vă doresc multă sănătate, putere de muncă și mii de îmbrățișări de la distanță! Mulțumesc pentru promovare și susținerea necondiționată!”

 

Florin Caragiu

 

„Anul 2020, pentru mine, a fost un an favorabil din punct de vedere al activității scrisului, dificil din perspectiva încercărilor îngăduite de Dumnezeu în viața oamenilor marcați de boli, necazuri și suferințe. Pe fondul pandemiei, nu m-am mai întors să continui doctoratul început în Germania, la Universitatea Ludwig-Maximilian din München.

Paradoxal, a fost un lucru bun: tânjeam după revenirea acasă. Am scos în acest an la editura Platytera cărțile Ca să visezi și să-nviezi şi Cunoașterea științifică în orizontul tainei. Prima, o artă poetică, a doua despre cunoașterea luminată de taină, oglindită în reflecțiile unor remarcabili oameni de știință.

Pe urmă am publicat la aceeași editură Dialoguri la Hotarul de Taină, cuprinzând interviuri luate de diverse personalități părintelui Valerian, fostul mare actor Dragoș Pâslaru, mai apoi ucenic de chilie al Părintelui Ghelasie de la Frăsinei.

Perioada petrecută în Germania m-a îmbogățit și rămâne un punct de referință pentru mine, dar mă bucur că aici am reînceput să lucrez la proiecte editoriale mai vechi și mai noi. Astfel, am avut în continuare o activitate intensă și lucru important, cea mai bună parte din timp am petrecut-o împreună cu iubita mea soție, Diana. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru aceasta.”

 

Rareș Dragomir

 

„Pentru mine, perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai frumoasă din an. Sunt momentele speciale când nimic nu contează mai mult decât familia, cei dragi, copiii, părinții. Sunt clipele în care parcă sunt din nou copil, mă transpun în anii copilăriei și simt mirosul de cozonaci și scorțișoară, simt aroma cetinii de brad, închid ochii și văd tabloul complet al Crăciunului și Anului Nou, alături de părinții mei și de bunici.

În fiecare an trăiesc cu aceeași bucurie și emoție sărbătorile de iarnă. Eu am fost, sunt și voi rămâne „copilul” care îl așteaptă cu emoție și nerăbdare pe Moș Crăciun! Cu atât mai mult în acest an, aștept să mă „alinte” spiritul magic al sărbătorilor și Moș Crăciun, după un 2020 trist, din multe puncte de vedere. A fost un an de încercări, un an greu în care am renunțat la mult prea multe împotriva voinței mele. Am avut destule încercări în viață, însă anul 2020 mi-a testat nervii, rezistența, mi-a testat adaptarea la „urât”. Cel mai trist este când nu mai faci ceea ce îți place și te definește ceea ce îți aduce bucurie și împlinire… asta „mi-a dat” 2020!

Îmi doresc ca noul an 2021 să fie ca „soarele care dezmiardă după furtună”. Vreau să îmi reiau activitățile muzicale, cele didactice și de fapt tot ce fac în sfera artistică. Vreau să îmi revin financiar și vreau să zâmbesc din nou tot timpul! Doresc să le urez tuturor românilor de pretutindeni, sănătate, prosperitate și bucurie!

La mulți ani!”

 

Angela Ioana GHEORGHIU

 

„Pentru mine, anul 2020 (ce simetrie a cifrelor) a început cu participarea la concursuri de interpretare muzicală și câștigarea a trei diplome: locul I la International Music Contest (prima ediție), locul I la Armoniile Copilăriei, trofeul categoriei Pop Românesc la Etno Show cu piesa „Hora mea”, compozitor Horia Moculescu, textier Daniela Tudose. Pandemia m-a împiedicat să continui prezența pe scenă. Am resimțit din plin această lipsă, ca noi toți, dar am respectat regulile.

Vacanța de vară a fost superbă, cred că este prima mea vacanță mare în care am fost liberă, fără studiu, concursuri sau concerte. Am fost mai mult de o lună la unchiul meu, la Vălenii de Munte, apoi cu familia fratelui meu am plecat în Transilvania, la Richiș, Sighișoara, Mediaș, Sibiu, unde, au fost evenimente culturale deosebite organizate de Sebastian, fratele meu. Apoi, am plecat la Câmpul lui Neag, prin Ocnele Mari, unde am vizitat acest monument (vechile mine de unde se scotea sarea), peștera de la Polovragi, defileul Oltețului și Valea Jiului. În săptămâna petrecută la Câmpul lui Neag, am făcut plimbări prin pădure și chiar am escaladat Vârful lui Iorgovan. Pe drumul de întoarcere spre casă, am vizitat minunata mânăstire Arnota, un loc de vis, culele de la Măldărești și Câmpulung Muscel.

După revenirea acasă, am început pregătirile pentru noul an școlar. Am fost admisă la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” în clasa a V-a. Am hotărât să-mi continui cariera muzicală prin studiul profesionist al muzicii. Am avut emoții mari pentru că m-am despărțit de profesorii și colegii mei  de la Școala nr.24 Tunari, dar noii profesori și colegi sunt minunați așa că mă bucur deplin de o atmosferă prietenoasă, chiar dacă cursurile se defășoară online!

Din acest an, am început să studiez flautul. Este instrumentul meu principal și mă bucur că am putut să cumpăr un instrument nou, fabricat la Viena, din banii strânși de mine în ultimii doi ani. Continui să studiez pian și canto, pregătind două piese noi (surprize mari) cu care de-abia aștept să pot ieși din nou pe scenă. Mi-e dor de scenă, de legătura cu publicul, dar până la reluarea activității dedic tot timpul studiului. Clasa a V-a este mai dificilă dat fiind noile materii și studiul intensiv al muzicii (solfegii, teorie, pian și flaut).

În anul 2021 sper ca acestă pandemie să înceteze cât mai repede, pentru a reveni la normal, să mă reîntâlnesc în clasă cu profesorii și colegii mei, să reîncep concertele și concursurile, să pot vizita, din nou, locuri noi.

Românilor de pretutindeni le urez sănătate, fericire, împlinirea dorințelor și să nu uite de frumoasa lor țară, România.”

 

Răzvan Cojanu

 

„Din toată inima, cu toată dragostea îți spun din nou, bună, Ana! Îți mulțumesc pentru atenția pe care o acorzi carierei mele și sportului românesc în general. Așa cum am mai spus-o și în alte interviuri, România și umanitatea în general, în ziua de astăzi, au nevoie de modele, de puncte de reper. Și când afirm acest lucru, mă refer în primul rând la generația tânără. Cu toții trecem printr-o perioadă dificilă, cu încercări pe toate planurile. Iată că, de aproape un de zile, suntem într-un plin proces de adaptare, impus de această pandemie. Făcând o retrospectivă a anului care aproape se încheie, atât eu personal (referitor la cariera mea) cât și familia mea, a trebuit să ne adaptăm noilor condiții. Pentru noi, tot acest val de schimbări și adaptări a venit pe fondul unei schimbări majore în viața noastră ca familie. La începutul lui 2019 ne-am hotărât să ne întoarcem din Statele Unite ale Americii, unde am locuit ultimii 9 ani, înapoi în Europa, pentru a putea fi mai aproape de familiile noastre și de cei dragi. Ne-am oprit în Franța, foarte aproape de Monaco, deoarece noua echipă cu care am decis să mă antrenez, era din Monaco. Am reușit să fac două meciuri în perioada în care m-am antrenat cu ei, și imediat după ce m-am întors, după cel de-al doilea meci, care a fost la New York, a început toată această nebunie legată de COVID. La o săptămână după ce am revenit din SUA, a început perioada de carantină peste tot în lume. I-am mulțumit atunci lui Dumnezeu că am reușit să ajung înapoi la familie și să fim împreună în toată acea lungă perioadă de carantină. Cum spunem noi românii, „am prins ultimul tren” pentru a ajunge acasă, pentru că riscam să rămân blocat în America, departe de soție și copii.

Am trecut cu bine acea perioadă de câteva luni de carantină, am învățat în tot acest timp, să ne adaptăm și să încercăm să continuăm cursul normal al vieții. Din punct de vedere al boxului, am stat activ, chiar și în perioada cu carantina, când gym-urile au fost închise, mi-am reorganizat și adaptat programul de pregătire la noile condiții. Chiar și așa cu toate schimbările la nivel mondial în ceea ce privește sportul și competițiile sportive: competiții fără spectatori, măsuri de protecție pentru sportivi și stuff-ul lor etc., am primit în toată această perioadă oferte de meci, dar care nu s-au concretizat tot din cauza restricțiilor care au fost până acum și care în momentul de față se înăspresc și mai mult.

În momentul de față mă aflu în Luxemburg, m-am mutat aici cu familia în luna iulie. Iată, așa cum îți spuneam mai devreme că anul acesta a fost un an cu schimbări majore, de adaptare și de găsire a unor soluții care să ne permită să ne desfășurăm viața și cariera în condiții cât mai aproape de normalitate. Deocamdată mă antrenez aici în Luxemburg, trebuie să fiu activ din punct de vedere al pregătirii și aștept cu foarte mult interes un meci, pentru că mi-e dor să urc în ring și să boxez. Îmi lipsește foarte mult acest lucru, dar în momentul de față este aproape imposibil cu granițe care se închid, țări care intră din nou în carantină, tot felul de restricții care se impun din nou.

Sunt foarte optimist, deși știu că acest an a fost un an greu și cu multe încercări pentru toată lumea, dar ce nu ne doboară ne întărește, ne face mai puternici și ne ajută să vedem că suntem capabili de lucruri la care poate nici nu îndrăzneam să ne gândim în trecut. Trebuie să avem această mentalitate de învingători, de locul întâi, sau dacă nu o avem să învățăm să ne-o însușim pentru a putea ajunge acolo unde ne-am propus.

Sunt foarte multe lucruri pe care mi le doresc pentru 2021, în primul rând, să fim cu toții sănătoși și să nu ne pierdem speranța, așa cum am mai spus. Îmi doresc să boxez, îmi doresc să pot pleca cu familia într-un concediu fără tot stresul și restricțiile care există acum, legat de acest virus, îmi doresc să pot veni în România, să-mi vizitez familia și prietenii dragi și astea sunt doar câteva din lucrurile importante pe care mi le doresc pentru anul următor.

În încheiere, doresc să le transmit tuturor românilor de pretutindeni, Sărbători Fericite, cu sănătate și să nu își piardă speranța niciodată. Suntem un popor de învingători, am trecut poate prin vremuri mult mai grele, dar mergem înainte cu speranță și multă încredere în Dumnezeu că vom trece și peste această grea încercare cu bine.

Pe tine, Ana, te pup și te îmbrățișez cu drag, de la distanță. Sărbători fericite și multă sănătate ție și familiei tale!”

 

Flavius Biea (campion mondial la box)

 

„Anul 2020 a fost un an foarte greu pe toată planeta, pe noi, sportivii, ne-a afectat din toate punctele de vedere, la un momentdat, nu aveam unde să ne antrenăm, pentru că sălile erau închise, nu aveam competiții, a fost un an cumplit.

Sper ca în 2021, să ne ajute Dumnezeu, să se poată mișca lucrurile spre bine și să revenim la normal. Pentru noi, sportivii, care trăim din asta, a fost cumplit dar sper ca 2021 să vină în forță și să ne reluăm activitățile.”

 

Dan Rizo (trupa Chicago din SUA)

 

„Și iată că aproape a mai trecut un an peste noi! Și bineînțeles că fiind oameni supuși slăbiciunilor omenești, tendința naturală ar fi să judecăm timpul trecut în funcție de evenimentele negative, care au fost destule, fără a încerca să le enumerăm aici. Dar ce ar fi să încercăm să privim viața fără judecată, fără a pune etichete subiective, lipite în funcție de opiniile și experiențele personale. Ce ar fi măcar să observăm viața măcar dintr-un punct neutru, atunci când în anumite circumstanțe, obiectivitatea ne este pusă la încercare?

Da, în 2020 am trecut prin încercări care ne-au pus la încercare reziliența, răbdarea, înțelepciunea, credința și omenia. Cu această ocazie am avut oportunitatea să ne cunoaștem noi pe noi înșine și pe cei din jurul nostru în moduri surprinzătoare. Poate unii am avut nevoie de o doză de modestie, iar alții poate am descoperit că suntem mai puternici decât am crezut, în aparență! Unii am ajuns mult prea ușor în zona disperării, pierzându-ne cumpătul iar alții, am observat că, surprinzător, în fața necazului am reușit totuși să descoperim resurse prin care să ne păstrăm demnitatea și umanismul. Vorba aceea: „Nu da Doamne omului cât poate să ducă!” Dar, haideți să observăm că tot anul 2020 s-a consumat în contextul vieții, cu bune și cu rele și până la urmă iată-ne ajunși aici și acum! Dacă ar fi să atribuim o calitate anului 2020, am putea să cădem cu toții de acord că anul acesta a fost anul care ne-a provocat autenticitatea. Falsele pretenții, aroganța, ignoranța, siguranța superficială, toate au fost taxate pe măsură, lăsând în urmă doar valorile autentice, adevărate și stabile. Vrând-nevrând, am descoperit că anumite lucruri sunt importante și trebuiesc făcute, iar altele, sunt mai puțin importante și nu trebuiesc lăsate nefăcute!

Vox Maris Chicago, s-a adaptat noilor condiții, pe principiul: „Când viața îți dă lămâi, faci limonadă!” Am realizat timpuriu direcția în care se îndreaptă lucrurile și ne-am hotărât să ne concentrăm pe munca în studiou, mai precis pe compoziții pentru un nou album. În paralel, am pus la punct o platformă audio/video de unde intenționăm să ieșim live pe canalele media. În același timp, intenționăm să punem la dispoziție aceasată platformă și altor artiști locali din zona orașului Chicago care doresc să interacționeze cu fanii lor, pe perioada pandemiei.

Anul 2020 a fost o încercare din care noi am ieșit mai puternici și mai rezilienți. Am învățat multe lucruri, de voie, de nevoie, care poate în alte circumstanțe nu ne-ar fi preocupat. Suntem total conștienți că lucrurile sunt așa cum le interpretăm fiecare, de aceea ne ținem deoparte de divergențele de opinie! În același timp, conștientizăm că „nimic nu este nou sub soare” și înainte de generația noastră au fost alte generații care au trecut prin evenimente similare, poate unele mult mai grele. De aceea, toate lucrurile puse într-o perspectivă calmă și corectă ne vor ajuta să mergem înainte cu energia necesară pentru atingerea scopurilor stabilite! Cum foarte bine spune o vorbă din înțelepciunea pragmatismului american: „Atitudinea-ți determină altitudinea!”

 

Radhu

 

„Anul 2020 pentru mine a fost cel mai bun an la nivel profesional! Am reuşit să gândesc un proiect muzical interesant, în America de Sud, mai exact în Argentina, să creez un stil aparte şi să îl materializez într-un album care a intrat în Billboard Latin, fiind produs alături de producătorii lui Luis Fonsi şi de muzicieni care au colaborat cu legendara Celia Cruz, Gloria Estefan, Luis Miguel sau Julio Iglesias! Am învățat multe lucruri de la ei! Nici în Europa sau în America de Nord nu se face muzică cu atâta profesionalism, pasiune şi originalitate ca în America latină! Şi asta ți-o spun pentru că am lucrat şi trăiesc în Argentina, am avut multe proiecte artistice şi muzicale în diferite țări şi pot să fac o comparație. Sunt în măsură să fac această afirmație pentru că 2020 m-a pus cu acest album alături de Maluma, Shakira sau Ricky Martin! Iar aceşti artişti  acum mă cunosc. Sunt bucuros şi norocos să cânt exact ce am gândit, dorit și creat!

Anul 2020 a fost și anul cel mai cumplit la nivel personal. Am pierdut câțiva prieteni din America Latină, am stat cu sufletul la gură pentru toți cei dragi, dar și pentru că nu am încredere în sistemul sanitar (nu numai din România, ci şi din Argentina sau Mexic). A fost anul în care am realizat că viața este atât de fragilă! Am realizat că nu contează decât prezentul!

Pentru anul 2021, nu vreau decât libertate! Libertate, evident după sănătate! Dar vreau libertatea de a călători, de a cânta pentru oameni, de a cunoaşte cât mai multe locuri în America Latină unde eu cânt.

Şi tare mi-aş dori o ordine în România! Să nu se mai promoveze prostia, pentru că ne dăm în cap direct nouă! M-am săturat să vin la televiziuni în România şi să întâlnesc pe culoare numai ciudați! Ne facem de ruşine în lume când vedem ce se promovează în România! Pe mine mă afectează în mod direct! Eu sunt român! În rest, tot ce este mai bun pentru toți cititorii tăi, care sunt dragii mei români, iubitori de frumos!”

 

Luminița Anghel

 

„Anul 2020 a fost un an ciudat și greu de înțeles pentru noi toți. Chiar și așa, nu pot spune că a fost cel mai urât an de până acum al vieții mele. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că suntem sănătoși, nu am pierdut pe nimeni drag, trăim în armonie și iubire și avem ce pune pe masă. Există multă suferință și tristețe în jurul nostru și de aceea știu că eu sunt binecuvântată. Mulțumesc în fiecare zi pentru asta.

Pentru 2021, nu vreau să am așteptări prea mari. Îmi doresc să putem urca din nou pe scenă, să putem să ne facem meseriile, să începem să ne revenim încet, încet. Atât cât se poate cu fruntea sus și privind spre lumină.”

 

Attila Kárpáthy

 

„Anul 2020 va intra în istorie ca anul pandemiei, carantinei locale și globale. Întrebarea existențială a fost dacă credem sau nu în covid.

În ceea ce mă privește, am ales să mă autoizolez și să trăiesc distanțarea fizică și socială de peste zece ani, așa că această criză sanitară nu a avut un impact deosebit asupra vieții mele imediate, însă cu certitudine va afecta viața tuturor pe termen mediu și lung. Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat de-a lungul timpului este că atunci când este foarte mult zgomot pe un anume subiect și toată atenția este îndreptată într-o direcție se întâmplă ceva cu adevărat important în cu totul altă parte. Ce? Rămâne de văzut. De obicei aflăm sau înțelegem când este deja mult prea târziu – sau niciodată.

Referitor la anul viitor, voi încerca să finalizez proiectele la care lucrez de ceva timp. Am mai multe cărți la care scriu în paralel și aș vrea să le văd în sfârșit publicate. Vreau ca ele să fie tipărite pe hârtie și pe cât posibil încerc să evit să fie disponibile și în format digital. Dacă furi o carte din librărie și ești prins, ești un hoț, însă dacă descarci un PDF în mod ilegal de pe internet este ceva firesc. La fel se întâmplă și cu filmele sau cu muzica. Mulți cred că rezultatul muncii altora cumva li se cuvine. Pandemia a afectat în primul rând artiștii, cultura, micii producători și afacerile de familie. Totodată sunt afectați și copiii, din cauza izolării și a învățământului la distanță. Trăim vremuri… interesante. Și, cred că este doar începutul.”

 

Costi Cămărășan (fondator și lider trupa Compact)

 

„Anul 2020 a început foarte bine pentru mine, aveam pe paletă în jur de 60 de concerte, programate la început de an. Se anticipa că va fi un an plin și formația Compact va scoate un material nou. În 9 martie ne-am oprit din activitatea concertistică. Bănuiam că vom avea o sincopă de cel mult trei luni de zile. Dar n-a fost să fie. Sub asaltul pandemiei această stare s-a prelungit foarte mult și ne-am propus să așteptăm liniștiți sfârșitul anului, să nu ne expunem inutil.

În tot acest timp am reluat lucrul la materialul noului album, mi-am făcut un mini-studio acasă și am învățat să operez în cubase, lucru care mi-a distras atenția de la covid. În paralel, am rezolvat multe probleme care trenau de mai mult timp acasă.

Aștept înțelegător și cu nerăbdare anul care vine, mai ales că facem 45 de ani de Compact. Suntem pregătiți pentru a ne relua activitatea și de a sărbători cum se cuvine, ca la o casă mare, acest eveniment. Sunt optimist în viitorul ce va urma, deși acesta nu-i așa aproape. Eu am răbdarea necesară pentru a răzbate. Poate toți aveam nevoie de un respiro, de o calibrare a potențialului fiecăruia, de a ne conștientiza limitele. Este clar că umanitatea s-a lovit de evenimente mult mai groaznice, eu întrevăd un nou început. Să fim optimiști, să iubim viața și tot ce am realizat până acum. Să ne iubim apropele și pe noi înșine. Nesăbuința și ignoranța sunt dușmanii noștri și, de ce nu, ai planetei pe care trăim. Sănătate și încredere în tot ce faceți!

La mulți ani!”

 

Cristi Hrubaru

 

„Anul 2020 a fost pentru mine un an precum dușul scoțian. Una caldă, alta rece…, o succesiune bizară de întâmplări frumoase și mai puțin frumoase. Încerc să uit cât de mult rău ne-a facut blestematul ăsta de virus și mă setez să rămân doar cu poveștile frumoase trăite în acest an. Majoritatea au legătură cu o campanie foarte dragă sufletului meu: Bikers For Humanity. În niciun an nu au fost ca până acum atât de multe și cu impact demersuri nobile ale căror protagoniști sunt confrații mei motocicliști din toată țara. Și am mai fi putut face atâtea și atâtea…! Cu toată distanțarea socială impusă de autorități și situația în sine, am simțit mai mult ca niciodată apropierea dintre oameni. Măcar din punctul ăsta de vedere a fost un an excelent!

De la 2021 îmi doresc sănătate și normalitate. Dacă ai așa ceva poți îndrăzni să-ți faci o mulțime de planuri!”

 

Silvia Mitrache (artistă stabilită la Parma în Italia)

 

„Pentru mine și pentru familia mea, anul 2020 a fost un an cu urcușuri și coborâșuri, cam cum este la toată lumea. Am participat la XFactor în România, și m-am calificat pentru următoarea etapă, lucru care m-a făcut foarte fericită! Pandemia mi-a cam încurcat proiectele, dar nu am stat degeaba, am avut multă treabă!

Anul 2021 îmi doresc să fie pentru mine, pentru familia mea, dar și pentru întreaga omenire un an fără stresul și panica din 2020!

Mulțumesc Ana pentru că tot timpul crezi în mine, îți mulțumesc pentru promovare! Dumnezeu să te binecuvânteze pe tine, pe familia ta și pe cititorii tăi!”

 

Elena Soare (artist)

 

„Eheiii… 2020? Un an cumplit pentru mine. Mi-am pierdut mama care mi-a lăsat o rană pentru toată viața, dar și pandemia m-a afectat foarte mult, deoarece am văzut oameni în suferință pentru care noi ceilalți nu am putut face nimic să-i salvăm.

Pentru anul 2021, sper și-mi doresc schimbări în țară în bine, sănătate tuturor, legi corecte și conducători pe măsură. Nu vreau ca poporul ăsta să mai sufere. Ca artist, rog publicul să aibă încredere că nu vom tolera nimănui oprirea „forțată” a culturii în România.

Dragi Români, vă urez un 2021 cu sănătate și împliniri! A dumneavoastră, Elena Soare!”

 

Dini Trandu- fost solist trupa Modern Grup- Stabilit în SUA

 

„Anul 2020 atât de frumos ca număr cu rezonanță biblică și în care speram că ne va aduce multă sănătate și numai bucurii, ei bine, acesta ne-a trădat! Trădare, trădare dar asta a fost o trădare de proporții biblice. Ne-a adus această pandemie oribilă, ne-a închis în casă și a cauzat moartea a sute de mii de oameni, cel puțin în America, au murit peste 300.000… În acest an m-am simțit pedepsit fiind privat de libertatea de mișcare așa cum eram obișnuit.

Deci, dragă Ana, 2020 a fost un an în care am zăcut în fața televizorului, fie cu ochii aruncați pe internet sau cu nasul prin cărți. Ba am mai făcut ceva. Am meditat foarte mult la ce a fost frumos și ce nu în anii de până acum și am mai făcut curățenie prin cotloanele suflețelului și am mai instalat beculețe prin colțurile întunecate ale minții. Una peste alta, anul 2020 pentru mine nu a fost un an bun…, a fost un an „nebun”!

Ce aștept pentru anul 2021? În primul rând, aștept să fiu vaccinat contra Covid-19! Apoi, îmi doresc ca toată lumea, globul, să își revină la normal și sper să se întâmple cât mai repede. Sănătate mie și familiei, tuturor prietenilor dragi, apropiați și speciali cum sunteţi voi, Ana și Petre Magdin și sănătate întregului univers omenesc și neomenesc, cu cât mai puțină poluare și cu cât mai multă dragoste între oameni! Asta îmi doresc!”

 

Lolli Karaiola (artist)

 

„Anul 2020, un extemporal care ne-a marcat, un an foarte greu, un an de la care am învățat foarte multe, am învățat să ne apreciem mai mult, să-i protejăm pe cei dragi, să ne adaptăm situațiilor limită în timp foarte scurt, am învățat să savurăm cu naturalețe momentele trăite în sânul familiei. Ne-a întors cu fața spre familie. În 2020, am înțeles că am trăit frumos, însă poate puțin superficial, deoarece nu am savurat fiecare moment la adevărata valoare. 2020, ne-ai învățat destul, de-acum lasă-ne să respirăm ușurați, am obosit să trăim cu frica și cu grija celor dragi!

Sper ca în 2021 să fim cu toții sănătoși, să avem posibilitatea să ne desfășurăm activitățile fără impedimente și sper ca 2021 să nu ne dea astfel de extemporale la care am dovedit că suntem nepregătiți! Le doresc tuturor să petreacă sărbătorile cu caldură în suflet, cu credință și încredere că… Totul va fi bine…!”

Foto. Ana Moroşanu Magdin 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.