March 15, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

CORINA UNGUREANU-KISS DIN NOU PE SCENA FILARMONICII DIN DÜSSELDORF

1 min read

KISS-U-Corina-CONCERT-DUSS-MAI2013-wbArtista Corina Ungureanu-Kiss doctor in muzică şi pianistă de excepţie (concertează în Europa şi Statele Unite ale Americii) având o voce frumoasă este invitată să cânte în Corul Filarmonicii din Düsseldorf alături de orchestra oraşului „Düsseldorfer Symphoniker”. Domnia sa este singura româncă care s-a aflat de data aceasta pe scenă alaturi de solişti în „Oda bucuriei” din Simfonia IX-a de Beethoven, sub conducerea muzicală a dirijorului japonez Rysuke Numajiri.

 

Prima audiţie a avut loc acum 189 de ani (1824) pe 7.mai la Viena, pe un text a lui Friederich Schiller (poet si dramaturg german), texul fiind conceput deja în 1785 sub  formă de odă “An der Freude” (Bucurie). Aceast  final scris pentru solişti vocali, cor şi orchestră este o parte de sine stătătoare cu sens de epilog muzical.

 

Dirijorul Ryusuke Numajiri după o lungă experientă la Filarmonicile din Nagoya, Shinsei şi Tokyo devine dirijorul principal al Teatrului muzical din Lübeck. Ryusuke Numajiri a surprins publicul german nu numai printr-o energie neobişnuită dar şi printr-o interpretare aparte: pianissimo pentru tema “Göterfunken” la partida de violoncel si fostissimo pentru intrarea corului (tenor şi bas). Concertul s-a incheiat cu “Hymnischer Applaus”.

A consemnat,

George ROCA

Sydney, Australia

mai 2013

1 thought on “CORINA UNGUREANU-KISS DIN NOU PE SCENA FILARMONICII DIN DÜSSELDORF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.