Curentul International

Curentul International Magazine

SALVAŢI ROŞIA MONTANĂ

 APEL CĂTRE PUBLICAŢIILE CULTURALE

 Autor: Ilie CHELARIU (Timisoara)

 

Lumea literară românească, oriunde ar fi scriitorii care o exprimă, are şi misiunea de a apăra demnitatea culturală şi patrimoniul ţării, mai ales în actuala conjuctură, când corupţia şi nepăsarea au adus prejudicii irecuperabile. Astfel a fost împinsă şi Roşia Montană spre un prezumtiv dezastru: distrugerea patrimoniului şi otrăvirea mediului. Acolo mai luptă o mână de oameni (mai precis douăzeci), care au nevoie de sprijin, cel puţin moral.

În plus, având în vedere că revista „România literară”, nu dezinteresat, a trecut de partea societăţii „Gold Corporation”, aducând un prejudiciu de imagine şi scriitorului român, se impune o corecţie.

În acest sens, facem apel către toate publicaţiile culturale româneşti să arboreze pe frontispiciu sigla campaniei „Salvaţi Roşia Montană!”.

(Ilie CHELARIU, redactor-şef al revistei „Orient latin”, Timişoara)

Vă rugăm să transmiteţi mai departe apelul şi sigla

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Follow by Email
RSS
INSTAGRAM

2 thoughts on “SALVAŢI ROŞIA MONTANĂ

  1. Se tine in secret fapul ca la Rosia Montana se afla situri Dacice unde arheologii ar putea scoate la suprafata marturii importante despre originea poporului Roman si despre stramosii nostri Daci.Nürnberg.

  2. pictor sarion, nu se tine secret .. da’ se pare ca pe nimeni nu mai intereseaza vestigiile dacicie … potentatii sunt interesati de bani … si ceilalti de grija zilei de maine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.