July 24, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Nicusor era un biet copil!

3 min read

autor Liviu Antonesei

 

Colegul de comentarii Dan Tapalaga, într-un incisiv articol, o compara pe Elena Basescu, EBA pe stil nou, cu Nicu Ceausescu, Nicusor pe numele sau de alint, Dumnezeu sa-l ierte! Oricât mi-ar placea Tapalaga, oricât de prieten de idei si atitudini l-as socoti, trebuie sa recunosc ca nu sunt de acord cu comparatia lui, valabila numai la suprafata – EBA (ffica lui Traian Basescu, n.r.) e fata „de viata”, îsi petrece vremea prin cluburi de fite cu tot felul de pui de hrebenciuci, asa cum si Nicusor era si el „de viata”, când Tatuca era la putere îsi petrecea vremea cu „baieti de viata”, precum fiul lui Maurer si cel al Ion Voicu, tatal  deputatului Madalin post-revolutionar, ori cu partea „luminata” a activului UTC-UASCR, domnii de azi, tovarasii de ieri Cristoiu, Tatulici, Nistorescu ori raposatul tare-n vodca, poate din acest motiv si mai simpatic decât ceilalti, Stelian Motiu. Dar cu asta, cu aspectul epidermic, orice asemanare înceteaza. Pentru ca Nicu era desigur rasfatat, dar nu si neajutorat, nu sarac cu duhul, marturisesc asta toti cei care l-au cunoscut. Daca a vrut tatâne-su sa-l puna sef la UTC si ministru al tineretului, apoi prim-secretar de Sibiu, l-a pus si gata, oricum nu l-a împins sa se ceara afara din PCR si nu l-a trimis în campanie electorala „ca independent” prin orasele si satele patriei, nici n-a cheltuit banii partidului sa-i plateasca expertii si raspândacii de afise. Dar acum, în democratia asta pestericola de la noi, lucrurile s-au schimbat!
Partidul premierului a fost pus sa-i faca propaganda si cota la voturi beizadicii prezidentiale – câte zece pe sectia de votare, iata a reaparut zeciuiala! –, chiar cu riscul pierderii alegerilor, cum s-a si întâmplat. Sa ne lase dl. Flutur, purtatorul de oua de lemn si alfabetizatorul oilor de la Suceava, cu socotelile sale în care aduna mere si pere – faptul ca PDL are cu peste un procent mai putin decât PSD chiar asta înseamna, ca al doilea partid numit de mine a câstigat. Logic, PDL a pierdut, nu?, dar a iesit familia prezidentiala – la cum se poarta, era sa spun regala, dar ma gândeam la vremurile sumbre, medievale, ale monarhiei absolutiste – în câstig cu un mandat. {i-a facut candidata lui tata moftul.
Camarila nu s-a dat îndarat de la nimic pentru a justifica aceasta procedura incalificabila, cum nu se daduse îndarat nici „sa faca totul” pe vreme de campanie pentru mezina prezidentiala care ne va reprezenta la Bruxelles, în loc sa faca naibii un curs de alfabetizare, ca a chinuit biata limba paterna la fel de îndârjit ca si înainte de debutul competitiei electorale.
Acum, dupa toate prostiile, în care a fost încurajata de slabul de inima tata al sau si de slugarnicii pâna la voma utecisti de la PDL, ca sa nu mai vorbesc despre intelectualii fini si subtili atasati partidului, cu legitimatie sau fara, EBA are emotii. Cu mintea sa odihnita – e un citat din vorbele sale memorabile, nu un calificativ! –, a crezut ca poate folosi uniforma armatei române si însemnele acesteia în campania electorala! Ca a mai folosit si tricolorul, interzis de asemenea ca semn electoral, nu mai conteaza, ca legea nu prevede pedepse. Dar, în chestia cu uniforma militara, este vorba de un delict penal, care se pedepseste cu închisoarea de la trei luni la doi ani! Toata ziua de miercuri, 10 iunie, când problema a fost pusa pe tapet de ancheta Politiei clujene, autosesizata din pricina fotografiilor din presa – ca fotomodelul nu se putea abtine si a trebuit sa se pozeze încalcând legea! –, întreaga liota de slugoi din politica si presa a sarit sa apere a enspea minune a lumii politice bastinase. Ca uniformele se gasesc si în magazine – desi nu înteleg ce importanta are, nu asta interzice legea! –, ca e doar o copilarie, o prostioara etc. Ba chiar si purtatorii de cuvânt ai bravei armii române vin cu argumentul ca unirforma n-ar fi chiar completa, desi articolul 241 din lege nu face astfel de discriminari. Pai, sa ne întelegem – cum sa faca copilarii, prostioare o persoana de 29 de ani, a carei sagacitate politica si nu numai ne-a fost bagata pe ochi toata campania?! Daca e o prostioara, înseamna ca trimitem, iertati expresia verde, dar urmez doar firul logic, înseamna ca trimitem o proasta sa ne reprezinte la Bruxelles si Strabourg. Iar daca nu e,  trimitem o infractoare, sa-i fie pereche lui Gigi Becali! Tertium non datur!

1liviu

1 thought on “Nicusor era un biet copil!

  1. Acum,cireaşa de pe tort,EBA ţine morţiş să-l ia cu ea la Bruxelles,nu pe junele soţ,ci pe ,,năşicul” Răzvan Mustea,fost ministru in guvernul Ungureana,,,Că,zice fiica preşedintelui,eu l-am făcut ministru,dar n-a ţinut guvernul….”.Prilej de scandal mare in familia lui Răzvan Mustea….O fi stind ceva nevasta fostului ministru,nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.