May 20, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Cititorul nostru jupânul nostru… cu Tudor Petruţ – Nu vi se pare ciudat?

3 min read

Cititorul nostru jupânul nostru… cu Tudor Petruţ – Nu vi se pare ciudat?

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

Ma bucur că, în sfârșit, m-au găsit cititorii ăi mi-au transmis prin email opiniile, comentariile și mai ales întrebările lor. Ceea ce vă încurajez pe toți să o faceți, atâta vreme cât folosim cu toții un ton civilizat, respectând dreptul la opinie al tuturor. Sunt la tudor@petrut.biz, căsuța poștală a paginii mele de pe internet.

*

Comentariile, opiniile, dezbaterile despre coronavirus și mai ales politizarea pandemiei și a consecințelor socio-economice nu au dispărut. Părerile pătimașe nu s-au atenuat, iar controversele, de la natura virusului până la efectele secundare și pe termen lung al vaccinurilor, continuă  – nu pe primele pagini – în presă. Chiar dacă majoritatea pare când dezinteresată când împăcată cu gândul că ne-am ales cu încă o „răceală”, autoritățile și lumea medicală continuă să monitorizeze datele și statisticile cu minuțiozitate. Poți afla în direct toate cifrele la minut și cumulate în edițiile de sfârșit de săptămână ale cotidienelor.

Într-un mesaj nu tocmai măgulitor, domnul Vasile, atât știm despre dânsul, ne acuză de superficialitate în abordarea post-pandemică „pentru că vreți să luați apărarea lunaticului ăla de Donald Trump care n-a făcut decât tâmpenii”. Domnul Vasile opinează că „au murit americani pe capete pe vremea lui ăla și voi ascundeți cifrele că l-ați vrut reales”. Numerele de îmbolnăviri și de decese sunt în continuare „îngropate” pentru că „le-a luat ăla cu el de la Casa Albă”. Apoi suntem avertizați că „o să vedeți voi când vine valul nou și numai noi ăștia din Europa scăpăm”.

Judecățile cititorului nostru demonstrează, din nou, cât de decolorate arată SUA așa cum sunt percepute în zona carpatică. Dacă ne uităm la statistice globale cele mai recente, în America în jur de o treime din populație a fost deja infectată, plasând-o a 41-a din lume la număr de bolnavi la zece mii de locuitori. În jur de 3% din cazuri au fost mortale, pe locul 17 în lume calculând decesele la zece mii de lucuitori. Cifrele nu demonstrează abuzuri politice sau medicale. Conspirații întregi – folosite în primul rând în scop politic – au fost demascate. Sunt unii care consideră că totuși numerele sunt prea mari pentru cea mai civilizată țară din lume. Fără să scoată președinți și administrațiile lor vinovați.

Dar dacă tot ne-am uitat la statistici, ca să vedem ce-a găsit domnul Vasile și nouă ne-a scăpat, am descoperit ceva fascinant, dar îngrijorător. Că România – nu în primele 50 la îmbolnăviri – apare pe poziția a zecea la decese la zece mii de locuitori. Alturi de Bulgaria, Ungaria, Bosnia Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, Croația, Cehia, Slovacia și Slovenia în primele 15 din lume! Printr-un cumplit joc al soartei, țările Europei centrale au fost disproporționat decimate de o pandamie mondială. Asta nu vi se pare ciudat, domnule Vasile? Și nici nu l-ați avut pe Donald Trump, nici măcar în vizită.

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.