March 28, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Întâlnire de lucru a tovarăşilor occidentali cu cei sovietici

4 min read

Întâlnire de lucru a tovarăşilor occidentali cu cei sovietici

Autor: G. R. (Canada)

 

Suntem în pragul celui de-al treilea război mondial? Sau i-om fi trecut de mult pragul? Unde a dispărut COVID-ul, aşa, peste noapte? Nu mai este pandemie? De când, de joi, de la două? Răspunsul la aceste întrebări îl ştiu foarte puţini umanoizi de pe planetă, pentru că oameni nu pot fi numiţi. Ceea ce noi, prostimea, „ştim” se rezumă la ceea ce ni se livrează, unilateral, pe Facebook şi la televiziunile „de partid şi de stat”.

Vedem, de pildă, că vodka rusească este retrasă de pe rafturile unor magazine occidentale. Vedem că marile firme germane producătoare de automobile nu-şi mai exportă produsele în Rusia. Dacă negura propagandei nu ni s-a lipit deja de ochi, mai vedem că Germania nu boicotează, totuşi, gazul rusesc. Ba chiar, deunăzi, şi-a închis trei centrale nucleare din şase câte mai avea.

Ce mai vedem? Păi, aceleaşi dudui isterice şi plăvani de o prostie sobră care şi-au schimbat seringa de la poza de pe Facebook cu steagul Ucrainei. Doamne, Doamne ce mai e la gura lor! Parcă-şi pierduseră suflul în cele câteva zile de „pace” care au urmat „relaxării” restricţiilor pandemice. Acum şi-au revenit şi propun cu însufleţire alte imbecilităţi mai mari ca ei.

Numai că acum nu mai trebuie neapărat „să porţi mască, dacă-ţi pasă!”, ci să porţi cască, iar acel „totul va fi bine” de la începutul lui 2020 s-a transformat într-o ură nemaipomenită împotriva a tot ce este rusesc. Ambasadele Federaţiei al cărei nume a ajuns „nevrednic” de pronunţat sunt sub asediul duduilor şi al prostălăilor de pretutindeni, iar străzilor pe care se află acestea li s-a schimbat denumirea în „Zelensky”, după numele preşedintelui ucrainean.

Pe reţelele sociale se creează emoţie, ca pentru oligofreni – „băbuţa” care poartă în buzunar seminţe pentru a le împărţi tinerilor, ca trupurile lor sfârtecate de gloanţele barbarilor, într-o apropiată şi inevitabilă putrefacţie, să renască prin flori, arbori şi grâne…

Apoi domnişoarele machiate şi rujate, îmbrăcate în uniforme de camuflaj şi cu puşti automate în mâini (pantofii cu toc nu se văd în poze!), căţeluşii zgribuliţi de la metroul din Kiev, rusoaicele (tot bătrâne, cum altfel!?) care se plimbă prin Moscova, chipurile sfidător, cu baticuri albastre şi pardesie galbene (culorile statului-martir)…

La o univesitate italiană s-a ajuns până la interzicerea studierii operei lui Dostoievski, iar la Londra a fost interzis un cunoscut dirijor, suspectat că-l simpatizează prea tare pe Putin. Sigur, doamna Merkel, proaspăt retrasă din politica mare şi domnul Macron, care se îndreaptă vertiginos spre politica mică nu au fost „suspendaţi” de nimeni pe motiv că i-au netezit drumul tovarăşului Putin (aşa cum puteţi constata şi din fotografia care ilustrează acest articol). Contractele uriaşe semnate cu „piticul” de la Kremlin, precum şi adăpostirea averilor unor oligarhi ieşiţi din cadavrul Uniunii Sovietice nu se pun la socoteală. Despre asta nu se mai pomeneşte nimic. Totul pe principiul de la „radio Erevan”: cine-i cel mai mare pitic din lume? Evident, piticul sovietic!

Ei bine, iată că, pe nepusă masă, neomarxismul parfumat al domnilor Biden, Macron şi Trudeau a dat nas în nas cu fantoma bolşevică, scăpată din borcanul cu formol al lui Vladimir Putin. Să fi fost o „întâlnire” programată din vreme, pentru a-i ţine speriaţi pe „telespectatorii” care, acum nici doi ani, goliseră rafturile cu hârtie igienică ale supermarket-urilor occidentale? Asta n-avem de unde să ştim! Cum n-avem de unde şti cât va dura pocinogul ăsta în care mor oameni nevinovaţi, târâţi într-un război care nu-i al lor.

Cert este că lumea care (încă) îşi umple coşurile de cumpărături şi care-şi cumpără haine şi ceasuri „de firmă” a descoperit brusc că pacea şi prosperitatea nu sunt garantate de nicio bancă elveţiană. Se simte în aer că vin vremuri grele, cu privaţiuni de tot felul. Bineînţeles, adevărata amploare a tragediei este mascată de manipulare şi cenzură. Minţile oamenilor slab instruiţi sunt sucite cu sloganuri, în timp ce li se fură portofelul. Nimeni nu se mai gândeşte că până ieri nu se putea intra în magazin fără un aşa-zis paşaport sau că libertatea de a circula este condiţionată încă de acelaşi „document” distopic. Asta fără a intra în alte detalii cutremurătoare: bolnavii de cancer cărora li s-a refuzat tratamentul în ultimii doi ani, nefericiţii înmormântaţi în saci de plastic, distrugerea economiei naţionale sau răpirea a doi ani de şcoală, de joacă şi, în fond, de viaţă, copiilor din „lumea civilizată”.

Acum, tovarăşii occidentali par să-l fi descoperit pe „dracul”. Numai că ei nu fac altceva decât să se uite în oglindă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.