March 29, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Viermii pandemici lipesc etichete

3 min read

Viermii pandemici lipesc etichete

Autor: G. R. (Canada)

 

În nici doi ani, oamenii din partea cea mai bogată a lumii au ajuns să se urască între ei. Dacă principiul „divide et impera”, adică „dezbină şi stăpâneşte” a fost folosit, în istoria umanităţii de până acum, în spaţii bine delimitate, astăzi dezbinarea cuprinde aproape întreaga planetă. Asta din cauza manipulării mediatice fără precedent. Nu cred că au fost mulţi aceia care au intuit o asemenea decădere a presei, la nivel mondial.

Acest lucru a scos la iveală personaje groteşti, ignorate cvasi-total în anii dinaintea pandemiei. Le putem spune, fără riscul de a greşi, viermi pandemici. Neadormiţi, muncind din greu la procesul descompunerii sociale, viermii pandemici şi-au dat jos măştile umane şi au trecut la atac. Unde o puteau face mai vârtos decât pe reţelele sociale!? Acolo este mediul întunecos şi umed, prielnic devorării bunului simţ, ca o răzbunare crâncenă pentru miile de ani ale evoluţiei intelectuale.

Am văzut neisprăviţi care, aproape toată viaţa lor adultă, au trăit din mila statului sau a câte unui mic întreprinzător, aplaudând frenetic „rămasul acasă pentru a salva vieţi”. De ce? Pentru banii primiţi ca „ajutor” de la guvern pe degeaba. Neputinţele şi lenea lor şi-au găsit, în sfârşit, o „legitimare”. Acest tip de viermi au căpătat, peste noapte, protecţia iluzorie a autorităţilor şi au fost asmuţiţi, cu bani publici, asupra „recalcitranţilor”, „negaţioniştilor” sau „conspiraţioniştilor”, în fapt cetăţeni care „îndrăznesc” să-şi pună întrebări asupra „noii realităţi”. Aşadar, viermii pandemici au fost năimiţi să lipească etichete.

Am văzut viermi cu mască de „dame bine”, măritate strategic prin străinătate, care şi-au sfâşiat teatral hainele virtuale, punându-se la „dispoziţia” autorităţilor deţinătoare ale „adevărului absolut”. Un „adevăr absolut” nedemn de conaţionalii lor care au ales munca cinstită şi care s-au ţinut departe de ridicolul în care dânsele s-au complăcut. Exhibarea analfabetismului lor funcţional, cândva ruşinos, a devenit, în mintea lor îngustă, motiv de mare mândrie. Cum se transformă lipitorile de odinioară în viermi, nici nu-ţi vine să crezi…

Nu în ultimul rând, am văzut viermi unsuroşi ce şi-au făcut drum prin redacţiile golite de ziarişti pentru a vitupera ca bolşevicii în „tribunalele populare”. Ei deschid drumul restricţiilor puse în aplicare de autorităţi, cerând anticipat înăsprirea măsurilor împotriva „recalcitranţilor” şi „conspiraţioniştilor”. După dânşii, nici închisoarea n-ar fi o măsură prea drastică împotriva celor care nu se supun şirului de absurdităţi.

Acest tip de viermi, fără materie cenuşie şi timpane, dar cu coarde vocale, nu reacţionează la argumente. Argumente care merg de la statisticile oficiale ce demonstrează ineficienţa lockdown-urilor, a „paşapoartelor” vaccinale şi a interzicerii activităţilor sportive până la inepţia vaccinării copiilor între 0 şi 12 ani (da, da, băieţii de la Pfizer au anunţat că sunt gata cu vaccinul pentru grupa de vârstă 0-5 ani). Nu, pentru acest tip de viermi, „ştiinţa” nu-i decât a lor şi în numele ei sunt dispuşi să facă orice. Adică să se prostitueze fără a tresări nici măcar la adierea schimbării de abordare, din ce în ce mai evidentă, a stăpânilor în lanţul cărora şi-au vârât corpul moale şi lunguieţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.