September 19, 2023

Curentul International

Curentul International Magazine

Dacă politichie nu e nimic nu e… cu Tudor Petruţ – Marea înscenare

3 min read

Dacă politichie nu e nimic nu e… cu Tudor Petruţ – Marea înscenare

Autor: Tudor Petruţ (California)

 

Toată lumea ştie despre relaţia aproape conjugală între Partidul Democrat american şi protipendada de la Hollywood. Mai sunt ceva independenţi în industria de film/TV (eu, de exemplu, cuminte şi cu vocea şoptită), dar republicanii declaraţi nu sunt priviţi cu deosebită simpatie de către colegii lor. Nu e de mirare, aşa cum s-a comentat de-a lungul anilor, că producţiile „made in Hollywood” sunt pe ici-colo instrumente de propaganda care susţin ideologiile de stânga.

Şi ce altceva au învăţăt politicienii democraţi de la admiratorii lor artişti? Cum să pună împreună un show de mare amplitudine din mai nimica. Cum să creeze panică şi să înfiereze partidul de opoziţie şi simpatizanţii săi. Cum să folosească imagini şi declaraţii fulminante pentru a arăta lumii pericolul iminent pe care conservatorii şi trumpiştii albi-naţionalişti îl reprezintă pentru liniştea şi bunăstarea naţiunii. Folosind mass-media cu abilitatea de care vorbesc mai tot timpul, democraţii s-au folosit de incidentele de la Capitoliu ca să creeze o stare de urgenţă în capitala americană în zilele dinaintea inaugurării noului preşedinte Joe Biden. Citând surse bineînţeles anonime din serviciile de informaţii s-a subliniat iminenţa unui atac posibil armat în Washington, împotriva democraţiei americane, statului federal şi al alesului poporului. Pentru a apăra instituţiile federale, Congresul şi noua administraţie de la Casa Alba, liderii abilitaţi au apelat la Gărzile Patriotice şi au înţesat oraşul cu zeci de mii de rezervişti înarmaţi, mai mulţi decât în orice zonă de război în care mai e implicată America. Astfel, imaginile televizate mondial prezentau o ţară a tuturor posibilităţilor în stare de război, în faţa unui pericol iminent gata să explodeze în conflict.

Ceea ce anonimii din servicii n-au şoptit amicilor lor ascultători din media a fost un amănunt extrem de simplu şi esenţial. Pentru cine s-a pregătit această apărare fără precedent a capitalei? Ce miliţie locală, asociaţie militantă, organizaţie de dreapta, fascistă, nazistă americană a lansat o chemare la arme şi ce capacităţi de luptă pot avea toti atacatorii de trebuie sa fie contracaraţi de o armată de rezervişti înarmaţi până-n dinţi cu echipament de ultimă oră? De altfel, inamicul nu contează atâta vreme cât show-ul hollywoodian, marea înscenare funcţionează pentru interesele imediate ale partidului la putere. Şi astfel se încheie, sub stare de urgenţă militară, îngrozitoarea şi mizerabila preşedinţie portocalie a domnului Donald Trump.

După ce domnul Biden şi doamna Harris au fost înauguraţi, mai toată lumea a uitat de sărmanii rezervişti. O parte din ei au trebuit să se refugieze într-un garaj subteran şi să doarmă pe asfalt. După care au dispărut dintr-o dată din ciclul de ştiri, o figuraţie anonimă de care nu mai e nevoie în cadru. În buna tradiţie de la Hollywood mai lipseşte doar THE END…

Foto. Tudor Petruţ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.