March 28, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Prieteni Până la Capăt și Înapoi

3 min read

18839352_749339528524672_4249582570714375369_n

 

Chiar dacă poetul George Stanca a făcut parte din juriul concursului de poezie ,,Până la Capăt și Înapoi – Ioan Stratan” pentru mine, Izbiceniul, mai mult decât poezie, înseamnă Prietenie.

Prietenia aceea care se formează între oameni care s-au întâlnit pe aceeasi lungime de undă, radiofonică și nu numai, prietenie care dincolo de ecranul calculatorului, rezistă!
Poezia îşi poate purta festivalurile peste tot.
Prietenia însă rămâne  trăsătura de caracter a acelora care îşi potrivesc diferenţele ca să poată forma un întreg. Întregul despre care vorbesc astăzi, a început pe un site social și s-a definitivat în Izbiceni pe mal de Olt,  o localitate rurală care a avut, nu demult, o inimă cât Capitala.
 ***

De la Dori Lederer, în direct, de la Izbiceni via  Vila Nova de Portimao, Faro, Portugal:

„Festivalul de poezie “Până la Capăt și Înapoi-Ion Stratan” prima ediție desfășurată în cadrul Zilelor Culturii Izbicene, județul Olt. Organizatori: Centrul Cultural Tudor Gheorghe din Izbiceni condus de directorul Silvius Mihalcea Gabriel fondatorul Fundației Până la Capăt și Înapoi, în parteneriat cu Primăria Izbiceni avându-l în frunte pe domnul Primar Marian Gulie.
Festivalul s-a realizat după regulile tipice în urma unui concurs de poezie jurizat de:
GEORGE STANCA-SCRIITOR – Președintele juriului;
GEORGE SMARANDACHE-SCRIITOR, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI CULTURALE CENTERINTERART ROMÂNIA – membru;
ANDREI NOVAC-SCRIITOR– membru.
Lista câștigărilor a fost afișată public :

Poeți cu volume publicate:
Marele Premiu: Dori Lederer
Premiul I : Andrei Pătraș, Adrian Păpăruz
PREMIUL II: Florina Sanda Cojocaru, Nicolae Dincă
PREMIUL III: Denisa Popa Curea, Aura Popa

Poeți care nu au publicat volume de poezie:

Premiul I: Nu s-a acordat
Premiul II: Flori Cristea, Monea Cornelia
Premiul III: Jianu Augustin, Relu Cazacu
Mențiune: Pandrea Rodica, Lavinia Bud.

Primiți de către generoasele gazde din Izbiceni: Primarul Marian Gulie și directorul Centrului Cultural, Silvius Gabriel Mihalcea, au participat la festivitatea de premiere concurenți și prieteni, invitați de onoare și oameni care iubesc și îmbrățișeză poezia, printre care Valeru Ciurea, etnolog, omul care a înmânat diplomele, Dan Vană, folkist, vocea care cântă și descântă poezia, George Smarandache, membru al juriului, Editura Hoffman prin reprezentantul ei de onoare, Dumitru Liiceanu și Ionel Cococi, meșteșugari declarați Monumente vii ale Patrimoniului Național, dar nu în ultimul rând cei care au visat alături de Silvius Mihalcea Gabriel la materializarea acestei întâlniri în cadrul unui festival al poeziei, Joiștii, prezenți acolo, toți,  fizic sau sufletește. Ideea unui festival al poeziei i-a venit într-o seară de joi în timpul emisiunii radiofonice Până la Capăt și Înapoi, celui care a inițiat și emisiunea și a reușit împreună cu Joiștii, iubitorii și susținătorii ei, să o păstreze vie în fiecare joi de-a lungul a 4˘ani, Silvius Gabriel Mihalcea. Putea fi numit fără niciun dubiu Festival al Prieteniei, însă cred că s-a căutat la rădăcina acestui vis: poezia, poezia a fost și este sămânța, tulpina, coroana și seva care a legat și leagă acești oameni cu suflete ce au fost prezenți în ziua de 27`mai 2017 la Izbiceni. Despre ei toți și despre fiecare în parte se va mai auzi cu siguranță, se  va mai auzi cât timp va trăi poezia, iar poezia va trăi!
Izbiceni a fost și este un leagăn al tradițiilor și al culturii, este acum și un leagăn al poeziei nu doar în vis ci și în realitate.
La mulți ani, Până la Capăt și Înapoi, La mulți ani, poezie! La mulți ani, Oameni!”

1 thought on “Prieteni Până la Capăt și Înapoi

  1. Obținerea documentelor de cetățenia europeană. (+ 27603753451)

    problema cetățeniei europene pentru toate țările UE este complet legal. Pachetul de documente ale unui cetățean al uneia dintre țările europene sunt: ​​pașaport, permis de conducere, carte de identitate. Documentele sunt complet legale, efectuate pe toate relevante | bazele de date și au fost înscrise în registrul general. Cetățenia europeană va permite să se miște liber, locul de muncă, de studiu, de a primi servicii sociale. plăți, și mult mai mult în UE și în afara acesteia. Noi oferim un suport legal complet. Experții noștri vor fi bucuroși să furnizeze toate informațiile necesare în cel mai scurt timp posibil pentru a rezolva toate problemele. Problema cetateniei din Marea Britanie! Cetățenia este realizată în întregime pe temeiul juridic al deciziei care acordă cetățenia face instanței, face totul cât mai curând possible.Contact-ne pentru mai multe detalii .Skype: kenhiner600. WhatsApp (+27603753451)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.