May 27, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Prefer neamţul
Autor: Corneliu Florea (Winnipeg, Canada)

Sunt român, cetăţean român şi urmăresc cu atenţie România şi Românitatea din 1980, când am avut şansa de a scăpa de lagărul comunismului sovietic, de socialismul românesc. Am scris şi voi continua să scriu liber despre acele vremuri şi cele care au venit după 23 decembrie 1989. Din 1990 vin în fiecare an în patria mea, a părinţilor mei, a neamului meu. Observ, mă informez, citesc şi analizez situaţia din ţară, încerc să fiu cât mai obiectiv, corect. Sunt un om liber, nu am interese, sunt autonom, niciodată nu am făcut parte din nici un fel de formaţiuni politice. Singura formaţiune politică românească, din trecutul nostru istoric, faţă de care am o deosebită consideraţie este Mişcarea Legionară, datorită nedreptăţii istorice în care este aruncată, încarcerată. În prezent simpatizez, cu speranţe, ecologiştii din întreaga lume.
Nu numai că nu am făcut parte din formaţiuni politice, dar nici nu am votat pentru ele. Pardon, în viaţa mea am fost trimis la urnă, pot zice forţat, de Tata după o contradicţie cu el. Mi-a ordonat: mergi la secţia de votare, te văd cei ce trebuie să te vadă, îţi dau buletinul cu care intri în cabină, îl împachetezi fără să-l citeşti, îl depui în urnă şi pleci! Şi ca să execut fără alte discuţii, mi-a dat o palmă răsunătoare (două palme mi-a dat Tata în toată viaţa lui, una în copilărie şi una student fiind). A doua oară, nu mai era Tata în viaţă, iar Mama m-a implorat cu lacrimi în ochi şi m-am dus din nou la urnă, ca şi prima dată. De unde atâta repulsie faţă de politicieni? Dintr-o minimă demnitate faţă de mine însumi; nu pot să votez pe cei ce mă vor minţi şi înşela când vor ajunge la putere. De unde această minimă demnitate? De la auzul unei povestiri din Fierăria lui Staricu, când eram copil, povestită şi re-povestită de Alde Bâtu. Pe scurt: un hoţ s-a însurat cu o curvă şi după un timp au avut o fetiţă pe care au numit-o Politica. Asta era întotdeauna concluzia lui Alde Bâtu când ajungeau ei cu vorbele lor la politicieni, asta mi s-a lipit mie în minte atunci şi numai asta am constatat eu în viaţa mea. Etalonul fiind comuniştii din România, dominanţii fiind ne-români, iar după 23 decembrie 1989 alte etaloane: Iliescu – Năstase, Constantinescu – Ciorbea zis tunel, Băsescu cu Boc şi Ponta o reală ochlocraţia jefuitoare, lefegistă, incultă şi fără caracter, oportunistă, înconjurată de linge-blide şi trepăduşi.
Şi iarăşi vin votările în România! Le zic votări nu alegeri, pentru că la fel ca-n vremea când părinţii mei mă trimeteau să fac act de prezenţă la votare, nici acum nu e nimic de ales; atunci era doar unul, care oricum ieşea, iar acum în 2014, am auzit de la românii din România nu avem ce alege!! Cerule Mare, au dreptate, politicienii de azi sunt fiii şi nepoţii hoţului şi curvei din alegoria lui Alde Bâtu din copilăria mea. Nu comentez, dar ascult comentatorii din România, citesc ziarele româneşti, urmăresc ecranele: nemulţumire, confuzie până în braţele panicii, dezinformare prin atacuri din toate poziţiile şi veşnica manipulare a celor puternici sau vânduţi.
Am fost întrebat şi eu, cum se întreabă românii de rând între ei:
„Tu pe cine ai alege?!”
„Eu nu aleg, dar dintre toţi, eu prefer neamţul, pe Klaus Joannis”
„De ce, mă?!”
„Întâi de toate, e sas ardelean şi saşii sunt liniştiţi şi harnici, se ţin de cuvânt când promit ceva, duc la capăt ordonat şi bine ce încep, sunt realizatori. Îi caracterizează modestia şi tradiţia, nu sunt încrezuţi, îngâmfaţi ca ungurii sau românii de pe Dâmboviţa, care le ştiu pe toate, toate.”
„Ce ai tu, mă, cu dâmboviţenii, uite-te la bănăţenii şi ardelenii tăi.”
„Mă uit şi ai dreptate, sunt şi printre aceştia destule loaze. Dar eu am avut destul să tot vad şi aud, din 1944, la conducerea României numai ruşi cu tancuri şi divizii de politruci cu pistol, de evrei ce ne-au îndoctrinat cu comunism şi pe urma au şters putina, făcându-ne antisemiţi, de unguri iredentişti ce uneltesc necontenit la fundamentul nostru naţional, de oportunişti români, care slugăresc orice fel de străinii, pe care-i văd ca pe nişte extratereştri mântuitori, aşa că doar pe ei îi ascultă şi se roagă, rămânând surzi, nepăsători la suferinţele noastre. Din aceste motive prefer neamţul care candidează la preşedinţia României. În plus, mi-a venit în minte Carol Întâi, cel ce-a pus regatul pe roate şi a luptat pentru independenţa românilor şi Ferdinand care nu ne-a lăsat la greul războiului ci a fost alături de români până la victoria întregirii naţionale. Aşa că din aceste motive, cred mai mult în NEAMŢUL care va jură credinţă ROMÂNIEI, decât în ceilalţi homunculuşi români de astăzi ce se reped la scaunul de la Cotroceni numai din egotism şi egoism rapace, cu preţul de-a deveni marionetele extratereştrilor mântuitori.”
„Adică, după tine în toată România, nu există un român mai ales decât neamţul tău?!”
„O nu, sunt mulţi români de talia neamţului, dar nu au curajul, sunt slabi în faţa hienelor politice pentru că e foarte greu să reuşeşti fără o platformă puternică, adevărat românească, ce nu s-a format în România în 25 de ani. În schimb s-au format false elite şi partide fără programe naţionale supuse total dictonului divide et impera de către extratereştri mântuitori ce au năpădit România din 1989 şi se amestecă cu interesele lor şi flagrant în alegerile româneşti.”

florea-corneliu-frx-wb

Corneliu Florea (Septembrie 2014, Winnipeg, Canada)

4 thoughts on “Prefer neamţul

 1. ROMANI! ROMANIA ESTE IN PERICOL !!!

  Nu credeti ca minoritatile nationale au la noi mai multe drepturi decat romanii ?! Iar acum vrem sa le donam si tara !
  Oare in urmatorii 100 de ani va ajunge un roman Presedintele Germaniei !
  Chiar atat de jos am ajuns ca sa numai avem incredere in noi si sa scoatem tara la mezat ??

  Nemtii si ungurii isi dau mana la dezmembrarea tarii, iar noi votam un neamt !

  Hienele Laszlo Tokes , Szilagyi Zsolt, si Biro Zsolt si-au dat mana cu Johannis pentru distrugerea tarii !

 2. ROMANI, VI SE PREGATESTE CEVA!
  Ce urmeste Johannis si PDL_ul ? E foarte simplu: aducerea lui BASESCU LA PALATUL VICTORIA in functia de prim ministru. Ce mai urmaresc ? MODIFICAREA CONSTITUTIEI pentru ca dupa 5 ani BASESCU sa revina LA COTROCENI ca Presedinte. Asta ar insemna CONDAMNAREA ROMANIEI cu inca 10 ANI cu BASESCU la putere.

  OARE ASTA DORESC SI ROMANII DIN TOATA TARA ??

  Atentie fratilor cui dati votul vostru pe 16 noiembrie!

  NU VA LASATI MANIPULATI DE OAMENII LUI BASESCU IN FRUNTE CU marioneta JOHANNIS !
  (Asta e motivul pentru care sta ascuns Basescu!)

 3. DRAGA DOMNULE DRAGAN, v-ati desteptat prea tarziu !! TOTUL A FOST PREGATIT DE MULT SI MINUTIOS DE PESEDISTI !! Nu va mai speriati, si speriati pe altii. PSD-ul e peste tot cu primarii traseisti ce umbla din poarta-n poarta, cand cu frumosul, cand cu amenintarile: ””votati Ponta ori va ia mama dracului””. Biserica ortodoxa exclude traditional ”catolicii sau panistasi” iar tovarasul Daniel il miruieste pe Ponta de trei ori pe zi de cate noua ori. Regele tiganilor prin cohorta lui de bulibasi a transmis etniei sale un ordin scurt: votati Ponta ! Cunoscand ca PSD-ul nu este agreat de diasporenii romani nici nu le-a trimis exemplarele necesare… s.a.m.d ….totul a fost pregatit de mult. Sasul ardelean a venit tarziu, si scump la vorba, a spus ce are de gand, laconic si direct. El stie cine e in spatele lui: Vasile Blaga, Gh.Flutur, Anca Boagiu, Roberta Anastase,si foarte
  periculosul MRU, dar NU este marioneta. Cine este de partea lui: tineretul, studentimea, intelectuali,cele 2 -3 milioane de diasporeni si oamenii lucizi si harnici care judeca dupa fapte nu dupa vorbe, manipulari si zvonuriile fabricii SRI, uitasem de ea.

 4. Stimate domnule Dragan Iosiph,
  In 7 mai 1945 cozile de topor comuniste, in frunte cu Gh. Gh. Dej au semnat la Moscova infiintarea SOVROM -urilor prin care principalele ramuri ale industriei romanesti precum si bogatiile subsolului erau exploatate pentru a fi livrate URSS. Astfel pana in 1960 , cand s-a desfiintat SOVROM-QARTIT peste 17000 tone minereu de uraniu fusese trimis in URSS, valoarea acestuia fiind mai mare decat a aurului.
  Dupa 1989 profitorii regimului comunist ( ofiteri din Securitate si colaboratorii lor, activisti PCR impreuna cu rudele si cei apropriati) infiltrati in toate partidele si institutiile statului pentru a le controla, organizati in clanuri mafiote, devalizand Romania, au acumulat averi imense nejustifite, iar neamul romanesc saraceste pe zi ce trece.
  Eu am incredere ca cetateanul roman etnic german pe nume Iohanis va strange in jurul sau romani patrioti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.