March 28, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

FUEGO ŞI RODICA ELENA LUPU – DIN DRAGOSTE DE MUZICĂ ŞI VERS

2 min read

REL-&-FUEGO-wbAsociaţia Culturală „REGAL D’ART”

 

Cuvântul poate completa muzica. Muzica poate desăvârşi cuvântul şi îi poate conferi, fără pudori impuse, adevăratele valenţe. Astfel că, într-o societate cu turbulenţe grave, cu peisaje şi personaje ce te determină să iţi pui la îndoială propriul echilibru moral şi spiritual, doar din simplul motiv că eşti ieşit din decorul ingrat şi frivol, există şi oameni care luptă pentru cuvânt, pentru insemnătatea şi reacţia pe care acesta o poate pricinui unei personalităţi umane.

 

Paul Surugiu a transmis în permanenţă mesaje pozitive şi a îmbrăcat fiecare act artistic într-un pachet ce a incendiat conştiinţa spectatorului cu motive şi teme universal valabile. Cântecele sale au beneficiat de texte lucrate, care au avut un singur scop, acela de a crea o anumită senzaţie celor ce îl ascultă. Fie că au fost versuri ample, cu teme filosofice, fie cuvinte cu şi despre dragoste, fie că a fost Grigore Vieru sau George Ţărnea, ori Carmen Aldea Vlad sau Elena Răileanu, toate au reuşit să transforme cântecul într-o adevărată poveste înaintată publicului.

 

Pentru a putea făuri o piesă e nevoie ca între cei ce compun şi conturează creaţia să se stabilească o relatie specială. O astfel de relaţie există în trio-ul Fuego, Rodica Elena Lupu şi Cristi Popa. Deşi colaborarea acestora este la început, ei realizând până acum doar trei cântece pentru albumul „O lacrimă de cântec”, lansat în cadrul turneului de primăvară al artistului, se dovedeşte a fi una de succes, piesele lor reuşind să strângă mii de vizualizări pe Youtube şi să primească aprecieri din partea publicului ce a achiziţionat şi ascultat albumul.

 

rodica si paul 2Rodica Elena Lupu este un promotor al artei autentice, fiind nu numai director al Editurii Anamarol, dar şi o fină creatoare de versuri şi proză, care au fost adunate, pe parcursul timpului, în mai multe volume. Ea susţine proiecte valoroase incercând să aducă un alt suflu în societatea românească, prin cultură şi prin toate formele pe care aceasta le dobândeşte.

 

Prietenia dintre aceasta şi Fuego a născut melodiile „Să împletim iubirea”, „Amanta mea e muzica” şi „Rămânem amândoi”, arătând că dragostea lor pentru cântec şi vers a stârnit ecouri puternice şi că muzica românească se îndreaptă către zona ce a consacrat-o ca fiind una dintre cele mai melodioase şi mai complexe din întreaga Europă.

———————————————————–

 

http://www.youtube.com/watch?v=3BlQvk4Q5h0&list=FLp_hjD_BQzLDX1rfxFHsTcQ&index=8
http://www.youtube.com/watch?v=DT82pTpr-N8
http://www.youtube.com/watch?v=dj6Q7–fwUI
Asociaţia Culturală „REGAL D’ART”

Bucureşti

20 mai 2013

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.