December 6, 2023

Curentul International

Curentul International Magazine

DEŞTEPTĂCIUNEA CÂINELUI CEL BĂTRÂN

2 min read

DOG-BLINKING-wbIoan MICU prezintă:

 

Poveste dedicată celor care se consideră “de suficient de multă vreme”
Un domn mai în vârstă se hotărăşte să meargă la un safari în Africa. Îl duce cu el şi pe câinele său bătrân pentru a-i fi companie. Într-o zi, câinele se bucură să alerge după fluturi, până când îşi dă seama că s-a rătăcit. În timp ce adulmeca urmele ca să găsească drumul, vede un leopard alergând spre el cu intenţia vădită de a-l înfuleca. Câinele bătrân îşi zice: „Văleu! Sunt terminat!”, dar observă în vecinătate nişte resturi de oase şi punându-se cu spatele la leopardul care se apropia începe repede să roadă oasele cu poftă.

 

Când să sară leopardul pe el, câinele bătrân exclamă: „Acest leopard a fost cu adevărat delicios! Oare unde mai găsesc unul?” La auzul acestor vorbe leopardul se opri brusc, speriat, şi fugi de acolo, gândind: „Ufff! Era cât pe ce! Câinele ăsta bătrân aproape că mi-a venit de hac!”
În tot acest timp, o maimuţă care a privit întreaga scenă dintr-un copac se întrebă cum ar putea profita de ceea ce ştia pentru a obţine protecţie din partea leopardului. Alergă repede după leopard, dar câinele bătrân văzând-o că fuge cu viteză maximă,  îşi dă seama că maimuţa pune ceva la cale. Maimuţa îl ajunge din urmă pe leopard şi îi povesteşte despre viclenia câinelui. Tânărul leopard, furios că a fost păcălit, zice:
“Hai, maimuţă, sări pe spatele meu şi vei vedea ce păţeşte cel care vrea să mă înşele!”
Câinele bătrân vede leopardul cu maimuţa în spinare şi se întreabă neliniştit: “Ei, acuma ce mă fac?!” Se puse din nou cu spatele la atacatori şi se comportă ca şi cum nu i-ar fi văzut. Când aceştia ajunseră destul de aproape de el, strigă cu ciudă: “Unde-i afurisita aia de maimuţă?!  De-o oră am trimis-o să-mi aducă un alt leopard !!!”
Morala:
Nu râde de cel în vârstă! Vârsta şi rafinamentul  întrec întotdeauna puterea şi tinereţea. Spiritul şi înţelepciunea se dezvoltă doar odată cu experienţa.
Dacă nu trimiţi acest mail la cinci prieteni vechi, îi vei lipsi de o ocazie de a râde cu poftă. Nu noi suntem mai în vârstă; alţii sunt mai tineri!

 

Autor necunoscut

(Sursa: INTERNET)

aprilie 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.