July 25, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

DOI ROMÂNI PE SCENA FILARMONICII DIN DÜSSELDORF – BOGDAN BACIU ŞI CORINA UNGUREANU- KISS

1 min read

CARMINA-BURANA-DUSS2013-wbJoi, 4 aprilie.2013, la Filarmonica din Düsseldorf a avut loc concertul extraordinar „Carmina Burana” de Carl Orff (1895-1982) unde alături de cei doi solişti germani Aisha Tümmler –soprană şi Raphael Pauss –tenor li s-a alaturat şi baritonul român Bogdan Baciu (Cluj-Napoca). Sub conducerea muzicală a dirijorului Leslie Suganandarajah atât orchestra, corul cât şi cei trei solişti şi-au adus aportul cu bravură subliniind textul cantatei profane. „O Fortuna, velut luna, statu variabilis” (O soartă, asemenea lunii, eşti atât de schimbatoare) este începutul textului la partida corului dar şi ultima strofă (a XXIV-a ).

 

Baritonul român are contract cu „Studioul de opera la Düsseldorf”. pe o perioadă de doi ani (2011-2013), făcând parte din ansamblul solistic a operei – incluzând şi Filarmonica. Deoarece în oraşul apropiat Duisburg, s-a desfiinţat teatrul de operă, instituţia similară din Düsseldorf are obligatia sa susţina spectacole şi în acest oraş. Astfel că, Bogdan Baciu este prezent deseori pe ambele scene.

 

Doctor in muzică, Corina Ungureanu-Kiss este braşoveancă formată la Bucureşti şi  stabilită în Germania unde este profesoară de pian şi teorie la Facultatea de Muzică din Düsseldorf. Ca pianistă a concertat atât în Europa (Austria, Germania, Luxemburg, Italia, Spania) cât şi în Statele Unite ale Americii. Având o voce foarte bine conturată este invitată deseori să cânte în corul Filarmonicii din Düseldorf în spectacole de prestanţă precum acesta.

 

George ROCA

aprilie 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.