March 28, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Doi clujeni de elită la Festivalul Callatis – Roma, 2011

2 min read

Mille viae ducunt homines per saecula Romam

(O mie de drumuri vor duce întotdeauna oamenii la Roma

sau „Toate drumurile duc la Roma!”)

 

Deci, se zice că… toate drumurile duc la Roma! Aşa o fi, dar nu pentru oricine. Clujenii se pot mândri. Cetatea Eternă are oaspeţi de seamă. Julia şi Romeo Saleno, primul cuplu de pop opera, românii noştri neaoşi sunt deja la Roma.

La telefon, în urmă cu câteva minute, Julia era foarte veselă: Domnul regizor Cornel Diaconu a confirmat că vom cânta la Roma în cadrul Festivalului Callatis din 9-15 august 2011, trei seri distincte, iar în cadrul Galei din 15 august, noi vom oferi un premiu special în cadrul concursului Miss Diaspora:  www.missdiaspora.ro.

 

Iată câteva detalii despre concurs, aşa cum le-am primit de la organizatori: La Miss Diaspora participă fete de origine romana din 17 ţări. În anul acesta vor fi 23 de finaliste, în funcţie de ultima preselecţie din Spania. Nu participă fete din România. Concursul este organizat doar pentru fete din diaspora care au cel puţin unul dintre părinţi de origine romană. Programul de pregătire pentru finaliste este complex şi se desfăşoară la Roma în perioada 1-14 august. Finală Miss Diaspora este inclusă în Seara de Gală.”

Julia şi Romeo Saleno au absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, apoi au urmat studii la New York sub îndrumarea Renatei Scoto, a tenorului David Bender solist al New York City Opera şi Chearles Riecker, director al Operei Metropolitan.

Romeo Saleno este singurul tenor roman selecţionat la Washington DC în OPERALIA lui Placido Domingo, iar Julia a predat canto la New York.

În acest an, în luna mai, Julia şi Romeo Saleno au cântat peste Ocean, mai întâi pe Broadway, dar şi în cadrul unor festivităţi ce s-au desfăşurat la Las Vegas şi la New Orleans. La toate acestea se adauga spectacolele susţinute în ţară şi apariţiile de pe micul ecran: TVR, Antena1, Antena3, Naţional TV.

Romeo şi Julia au câştigat numeroase premii la Concursuri Internaţionale de Canto.

Hai romani lumea ne vede!

Rodica Elena LUPU

Bucureşti

7 august 2011

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.