Curentul International

Curentul International Magazine

Pe calea stelei – colind de suflet la Sebeş Alba!

3 min read

Georgeta Resteman:

Cu ceva vreme în urmă, fascinată de ceea ce simţeam „de la distanţă” că se întâmplă la Sebeş am vizitat o comunitate literară închegată în miezul seminţelor lui Blaga şi care m-a impresionat şi mai mult „live”… Am avut plăcerea să vi-i prezint  nu demult, vă mai amintiţi? Cred că da şi nu greşesc pentru că sunt convinsă că aţi avut curiozitatea ca ulterior să le răsfoiţi pagina virtuală: Cenaclul literar „Lucian Blaga” din Sebeş Alba.

Azi, cu plecăciune în faţa lor şi a celor care i-au susţinut vreau să vă spun mai puţine cuvinte şi să vă conduc cu paşi tremurânzi „Pe calea stelei”. Da, aşa s-a intitulat  spectacolul pe care inimoşii truditori ai Cuvântului  din Sebeş l-au sustinut în faţa concetăţenilor lor în seara zilei de 9 decembrie 2010, gazdă primitoare fiindu-le sala de spectacole a Centrului Cultural Lucian Blaga din localitate.

Spectacolul de Crăciun, pus în scenă de către membri cenaclului în exclusivitate prin efort propriu – atât din punct de vedere al realizării unui scenariu bazat pe creaţiile acestor oameni minunaţi dar şi din cel al cheltuielilor necesare pentru afişe, invitaţii şi nu în ultimul rând al creaţiei costumelor fiecărui membru în parte – a constituit un dar de suflet pentru toţi locuitorii urbei în care răsună neştirbit ecoul „seminţelor” neîntrecutului Blaga.

Magii Cuvântului izvorât din suflet şi-au dezlăţuit spiritul într-un scenariu care egalează cu siguranţă un spectacol profesionist, măiestrit în plus de vocile pline de căldură ale Corinei Corpodean şi Ioanei Damian, în dubla lor calitate de poete şi cântăreţe desăvârşite. Un public extaziat de originalitatea şi dăruirea unui grup de ADEVĂRAŢI OAMENI DE SUFLET a plecat cu inimile tresăltând de bucuria trăită alături de comori spirituale pe lângă care poate, până mai ieri au trecut fără să le recunoască valoarea. CINSTE LOR!

Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului a fost omagiată într-o manieră aparte prin creaţiile minunate ale celor ce şi-au adus din plin contribuţia la realizarea acestui act de cultură deosebit: Rafila Maniu, Ion Kamla, Mariana Moga, Marioara Berghezan, Camelia Tincu , Jeni Voina, Casiana Ekart, BogdanTurcu, Aurel Albu, Bianca Dan,  Emilia Faur împreună cu Petru Făgăraş, Corina Corpodean, Ioana Damian, Rodica Haprean, Iulia Corpodean şi Maria Cornelia Postescu. Pentru mine personal a fost o mare bucurie faptul ca versurile poemului „Îmi ninge” scris de subsemnata cu ceva vreme în urmă,  să fie recitate de către doamna Maria Cornelia Postescu în cadrul spectacolului – mulţumiri şi admiraţie deplină pentru voi toţi!

Alături de inimoşii sebeşeni au fost prezente – în calitate de invitate de onoare – componentele corului „Armonia” sub îndrumarea desăvârşită a doamnei A. Haber.

Vă urez din suflet alături de toţi cititorii noştri mult,  mult succes în continuare! Vă multumesc pentru dăruirea voastră, cinste vouă!

Fie-vă Calea stelei mereu ocrotită de Lumina Divină!

Sărbători fericite!

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Follow by Email
RSS
INSTAGRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.