March 15, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

JULIO IGLESIAS ESTE ÎNCÂNTAT CĂ VA PRIMI TROFEUL CELEBRITĂŢILOR ROMÂNEŞTI…

3 min read

DEFESES FINE ARTS

COMUNICAT DE PRESĂ:

 

Julio Iglesias: „Sunt încântat şi bucuros pentru că românii consideră că merit Trofeul Celebrităţii”

 

Celebrul artist Julio Iglesias a ţinut să îşi arate recunoştinţa faţă de români printr-o emoţionantă scrisoare oficială adresată României, organizatorilor şi juriului „Galei Internaţionale a Celebrităţilor – Spania 2010”. 

„Mă simt onorat şi profund recunoscător pentru «Trofeul Celebrităţii», pe care îl voi primi din partea României. Legatura mea de prietenie şi dragoste cu românii a început în anul 1969, când datorită iubitului meu prieten Valeriu Lazarov, am participat la Festivalul „Cerbul de Aur”, la Braşov, de unde păstrez frumoase amintiri. Am avut norocul să colaborez mulţi ani cu Valeriu, în Spania şi am învăţat atâtea lucruri de la el… Astăzi, ne lipseste tuturor, nu numai pentru că a fost un geniu al televiziunii, ci şi pentru că, înainte de toate, a fost un mare om, nespus de generos, şi un foarte bun prieten. De fiecare dată când m-am întors în România – în 1999, 2007 şi 2008 – am simţit afecţiunea sinceră a oamenilor, am descoperit o ţară minunată în turneele pe care le-am făcut şi mai presus de orice, m-am simţit acasă. Pentru toate acestea, vreau să profit de această ocazie ca să le mulţumesc din inimă românilor”, se arată în scrisoarea adresată de Julio Igesias către Octavian Bellu, Cristian Topescu şi Mihaela Serban.

Fernando Savater dedică premiul lui Emil Cioran

O alta personalitate spaniolă a ţinut să adreseze cuvinte de mulţumire României pentru trofeul acordat. Cel mai cunoscut filosof contemporan spaniol, Fernando Savater, îi dedică lui Emil Cioran „Trofeul Celebrităţii”.

„Ţin să aduc sincere mulţumiri pentru această onoare care mi se face. De fapt, întâlnirea mea cu Cioran şi difuzarea gândirii lui Cioran m-a îmbogăţit pe mine mai mult decât pe ceilalţi. Adevăratul premiu şi stimulul decisiv pentru dezvoltarea mea intelectuală a fost întâlnirea cu opera marelui filosof român şi apoi cu Cioran personal, cu care am fost prieten peste 20 de ani. El niciodată nu a vrut sa fie maestru, dar a fost pentru mine şi cred că prin intermediul traducerilor pe care le-am făcut operelor sale, a fost un maestru pentru milioane de persoane care vorbesc limba spaniolă. Din acest motiv, acest trofeu este deosebit de generos, fiindcă  mă recompenseaza pe mine, care am fost recompensat de marele scriitor şi gânditor român. Acum, că suntem aproape de comemorarea centenarului său, mă simt deosebit de emoţionat să îmi amintesc de el. Deşi nu îi este necesar, este el cel care merită acest trofeu. I-l dedic din inimă şi vă transmit dumneavoastra sincerele mele mulţumiri”, se arată în scrisoarea trimisă de Fernando Savater lui Cristian Topescu.

 

„O distincţie specială” declară Alteţa Sa Don Leandro Alfonso de Bórbon Ruiz

Invitatul de onoare al „Galei Internaţionale a Celebritatilor – Spania, 2010” este Alteţa Sa Don Leandro Alfonso de Bórbon Ruiz, unchiul Regelui Juan Carlos al II-lea al Spaniei. „Mulţumesc României pentru trofeul pe care mi-l va acorda. Trebuie să recunosc că această distincţie este specială pentru mine, datorită relaţiei excepţionale pe care o am cu grupul de artişti români de la Madrid. Acest trofeu, care îmi este acordat la scurt timp după ce artistul Romeo Niram a oferit un tablou nepotului meu, Prinţul Felipe de Asturias, întăreşte relaţiile dintre România şi Spania şi face ca artiştii români să fie cât mai apreciaţi în Spania”, a declarat Alteţa Sa Don Leandro de Bórbon Ruiz.

„Gala Internaţională a Celebrităţilor – Spania 2010” se va desfăşura la Universitatea Complutense din Madrid, pe data de 3 decembrie. Evenimentul este organizat de TVR Internaţional şi Universitatea Complutense din Madrid, cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni – Guvernul României. Printre cei care vor primi Trofeul Celebrităţii se număra cel mai bun portar din lume, Iker Casillas, Gheorghe Hagi, Gheorghe Craioveanu, Nicu Covaci, Costel Busuioc, artistul plastic Romeo Niram, scriitorul Fabianni Belemuski, artistul plastic Bogdan Ater, ambasadorul României la Madrid, Maria Ligor şi consulul României la Madrid, Petre Constantin. Un premiu special, post-mortem, va fi acordat lui Valeriu Lazarov.

Comunicat de presă transmis de

Defeses Fine Arts PR Agency

www.defesesfinearts.com

1 Decembrie 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.