April 16, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

PRĂDAREA ROMÂNIEI

9 min read

PRĂDAREA ROMÂNIEI

 VICTOR GAETAN ŞI CIPRIAN NASTASIU

        

CUM  PRADĂ TRAIAN BĂSESCU ROMÂNIA.

CRIMA ORGANIZATĂ. INTERESELE  EXTERNE

Recenzie de Corneliu Florea 

Acesta este titlul şi subtitlul volumului care mi-a  fost dăruit de un bun prieten. Îi mulţumesc. Întâi, volumul a apărut în ediţie samizdat în tiraj limitat ce s-a epuizat imediat. În  2009, Editura Compania a scos o nouă ediţie. În noiembrie 2009, la Hotelul Hilton din Bucureşti a avut loc lansarea volumului şi o conferinţa de presă cu autorii care au răspuns întrebărilor. Volumul s-a bucurat de un imens interes de la început datorita subtitlului CUM  PRADĂ TRAIAN BĂSESCU ROMÂNIA, atât de direct şi incitant. Citind volumul, descoperim cu surprindere ca şi conţinutul este incitant prin dezvăluirea atâtor fără de legi din partea celui ce a fost ales tocmai să vegheze la respectarea legilor, nu să le nesocotească pentru putere şi avere personală. Mai mult, Traian Băsescu nu a ripostat cu contra argumente ci cu insulte, într-o conferinţă de presă, ceea ce este încă o dovadă în plus că cele prezentate de autori sunt adevărate.

Autori sunt doi români cinstiţi şi curajoşi. VICTOR GAETAN este un scriitor româno-american care trăieşte de mulţi ani la Washington, împreună cu familia. S-a stabilit de tânăr în Statele Unite şi s-a realizat prin el însuşi, întâi pe plan academic, la Harvard University, iar apoi la  Washington. A rămas sufleteşte ataşat ţării sale, neamului şi este intrigat de ceea ce se întâmpla datorită impostorilor de la conducere. În introducerea semnată, Victor Gaetan face un scurt rechizitoriu lui Traian Băsescu, începând cu  suspendarea lui din 2007 când a pretins că este victima  parlamentarilor pentru că luptă împotriva crimei  organizate. O denaturare grosolană şi o capcană în care au căzut naivii care nu pun faptele înaintea vorbelor. Faptele pe care cei doi autori la expun în volum sunt clare şi dovedesc ca Traian Băsescu sprijină, din umbră, crima organizata de străini în România. De asemenea, ne prezintă oamenii cu diferite funcţii şi poziţii care îl sprijină pe Traian Băsescu în protejarea celor implicaţi în crima organizată. Numele lui Mihai Răzvan Ungureanu şi Teodor  Bakonsky  sunt capetele lungului afiş de servili. 

CIPRIAN NASTASIU este timişorean, provine dintr-o familie greco-catolică, ceea ce este foarte important, fiindcă greco-catolicii ăştia, sunt întotdeauna mai corecţi şi laborioşi („ora et labora”) decât noi, ăştia, ortodocşii („Ce-a da Domnu”). A terminat facultatea de Drept la Bucureşti, apoi s-a întors la Timişoara unde a devenit procuror la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Timişoara. Apoi s-a transferat în Bucureşti la Parchetul General, la biroul procurorului general, rămânând  tot în serviciu de cercetarea criminalităţii organizate a căror iţe a început să le dezlege cu ajutorul informaţilor de la SRI şi a Poliţiei. Pe rând a avut succese în depistarea celor ce se ocupau cu drogurile, cu traficul de persoane, a fost procuror în binecunoscutul Dosar Ţigareta. Prin acest caz s-a apropiat, descoperit şi preocupat de cei ce se ocupă ilegal de traficul şi vânzările de armament. Ajuns în această  piaţă internaţională a interlopilor veroşi şi fără scrupule a intrat în cea mai periculoasă junglă a criminalităţii organizate. A fost surprins câţi străini activează în România, ce relaţii şi colaterale au, cât de extinsă şi puternică este reţeaua internaţională a criminalităţii. Prin cercetările făcute, prin informaţiile dobândite, pe dovezi a ajuns la concluzia că Traian Băsescu este pilonul ei de sprijin în România.  

DIICOT – Directoratul pentru investigarea crimei organizate şi terorismului –  a fost înfiinţat şi organizat, central şi teritorial, în 2003. Imediat s-a sprijinit pe Poliţie şi Serviciul Roman de Informaţii, s-a conectat la serviciile internaţionale de acelaşi profil. Acest serviciu a fost subordonat procurorului general Ilie Botoş, iar procurorul Ciprian Nastasiu făcea parte din echipa sa. A continuat investigaţile în Dosarul Ţigareta, pentru ca în spatele fumului de ţigări se făcea un mare trafic ilegal de arme.  

SHIMON NAOR – evreu născut în România, devenit între timp cetăţean israelian, un bine cunoscut vânzător  internaţional de armament s-a ocupat de traficul şi vânzarea de armament şi în afacerea Ţigareta. A fost depistat, anchetat şi judecat în România. A fost condamnat câţiva ani la închisoare in 1999. La scurt timp a fost eliberat pe cauţiune şi imediat a şters-o în Israel, unde e bine merci, şi se ocupă în continuare de traficul cu armament. Statul Român nu a cerut extrădarea lui, iar Statul Israelian are grijă de valoroşii săi cetăţeni. Procurorul şi echipa sa de la Poliţie, nu fluieră a pagubă ci a mirare de la ce înălţime a venit eliberarea pe cauţiune a unui criminal internaţional.

ANUL 2004. Alegeri prezidenţiale in România. În cei  patru ani ai tandemului anti-românesc Iliescu-Năstase, dintre care ultimul un adevărat campion al corupţiei, românii s-au săturat şi scârbit de corupţia guvernanţilor şi politicienilor din România. Trăian Băsescu a profitat din plin de această stare de spirit a cetăţenilor români şi cu o abilitate diabolică şi-a dus toată campania de pe poziţia unui viitor preşedinte ce va stăvili, prin lege, corupţia în ţara. Românii au închis ochii la tot trecutul şi faptele sale şi l-au ales preşedinte. Odată ales, în beţia succesului, amnezia s-a lăsat peste promisiunile de viitor campion al anticorupţiei, ocupându-se doar de putere şi avere, acoperindu-şi cu grijă trecutul.

OMAR HAYSSAM – om de afaceri siriano-roman, etalon al corupţiei, căsătorit cu o românca cu care are  şase copii, plus unul de la o metresa a lui. În urma activităţilor sale infracţionale a adus statului român o pagubă de două milioane de euro, numai într-o afacere. Pentru acest motiv, cazul a fost transferat pentru investigaţii şi ancheta DIICOT-ului, în sarcină de procurorul Ciprian  Nastasiu  şi echipei sale de investigaţii. Cu migală şi profesionalitate  încep să strângă informaţiile necesare procesului. Pe căi diferite Omar Hayssam, aude şi simte că este în colimatorul  incoruptibilului procuror şi atunci pune la cale:

RĂPIREA ROMÂNILOR ÎN IRAK. Citind acest volum, rămânem  contrariaţi de ceea ce  a  prezentat mass media romanilor şi adevărul dezvelit de procurorul Ciprian  Nastasiu şi echipa sa. Pe scurt, Omar Hayssan a pus la cale un plan şi o afacere pe cât de ingenioasă pe atât de diabolică. Planul a fost  să sponsoreze un grup de ziarişti care sa viziteze Irakul, Damascul, unde  urmau să fie răpiţi de nişte falşi terorişti aranjaţi de el. După răpire, Omar ar fi intervenit ca intermediar, i-ar fi recuperat devenind  eliberatorul, erou în faţa romanilor! Ar fi câştigat prestanţa ce i-ar fi servit de scut împotriva celor de la DIICOT. A doua parte era afacerea. Răpitorii trebuiau să se arate duri şi determinaţi la început, dar odată ce intervenea el să pară mai înduplecaţi şi să ceară o mare sumă de bani drept răscumpărare. Odată banii primiţi se vor împărţi cu el, fiindcă era planul lui. Scenariul escrocului internaţional ar fi reuşit dacă nu era incoruptibilul procuror şi brigada lui condusă de comisarul Miron, care intuindu-i imediat planul au cerut arestarea sa preventivă. Fără Omar, a urmat  partea dificilă, ziariştii români trebuiau răscumpăraţi cât mai repede, până ce nu apar complicaţii din partea răpitorilor, cum se întâmpla  în asemenea cazuri. 

FALSA CELULĂ  DE  CRIZĂ  A  LUI TRAIAN  BĂSESCU, în plină isterie creată de  mass media  pusă să facă rating sub orice formă, încep negocierile pentru salvarea nefericiţilor jurnalişti care aveau toată simpatia din parte românilor. Traian Băsescu vrea să strălucească din nou şi înfiinţează de urgenţă o celula de criză antitero, şi iar îi impresionează pe votanţii lui. Ciprian Nastasiu împreună cu comisarul Miron pleacă la Damasc pentru informaţii şi investigaţii în timp ce Omar Hayssan este reţinut la Bucureşti. Răpitorii de la Damasc ameninţă cu moartea sau, în fine, eliberarea în schimbul unei sume ce depăşea zece  milioane de euro. Se acceptă. Şi acum intervine ceva cu totul de necrezut, dar adevărat, o surpriză repugnantă, oribilă. Statul roman acceptă să-i răscumpere, bani se iau dint-un fond special al SRI, trec pe la celula de criză şi de acolo la răpitori care numără cu trei milioane mai puţin! Pentru cele de mai sus vă rog să citiţi DVS capitolul Răscumpărarea şi milioanele dispărute (paginile de la 87 la 91, editia apărută la Compania în 2009). Răpiţii sunt primiţi cu emoţie, iar Traian  Băsescu nu putea să nu fie acolo, să strălucească, să se spună că lui îi aparţine tot meritul în această grea şi nedreaptă luptă cu terorismul internaţional. După care, toate documentele negocierilor şi datele despre sumele jonglate au fost secret închise pentru următorii 50 de ani de către Traian Băsescu. Cifrele date de autori vin din informaţii din sursele speciale irakiene şi americane. De ce se teme Traian Băsescu de pune lacăte la adevăr?    

URMATORUL SCENARIU A LUI OMAR   HAYSSAN este interesant pentru că ne arată cât de coruptă a ajuns societatea românească la toate nivelele, cum un escroc internaţional a putut cumpăra aproape pe oricine în Bucureşti. Este interesant şi foarte bine descris, din nou recomand volumul. Citindu-l putem vorbi în cunoştinţa de cauză. Pe scurt, Omar  Hayssan se îmbolnăveşte şi suferă în închisoare. Odată ajuns pe mâna doctorilor, din doctor în doctor cu asistenţa avocăţeasca, tocmai de la New York şi Ierusalim, nu glumesc citiţi cartea, este eliberat din  închisoare. Procurorul nu mai are drept să-l ancheteze fiind grav bolnav după cum reiese din certificatele medicale, aşa că, este creştineşte să-l redăm familiei în aceste clipe grele. Toată lumea de acord, afară de incoruptibilii de la DIICOT care cer să nu părăsească ţara, pe care Omar o jupoaie atât  de mult, să fie ţinut sub supravegherea poliţiei. Omar cu metresa şi poliţia după el pleacă la munte să se refacă şi surpriză, aşa în stare gravă, dispare. I se pierde urma definitiv! Traian Băsescu face un circ de zile mari, cad demisii la picioarele lui, la insistenţele lui, printre care şi a procurorului general Ilie Botoş, cu toate că în acest caz el nu a avut nici o responsabilitate. Trăian Băsescu îşi freacă  mâinile de bucurie fiindcă îşi aduce o păpuşă – marionetă  drept procuror general 

LAURA CODRUŢA KOVESI – tânără, înaltă, muncitoare şi atât. Era să uit esenţialul: ascultătoare, motiv pentru care Traian Băsescu a fixat-o acolo. Prima ascultare îndeplinită a procuristei a fost să-l concedieze pe Ciprian Nastasiu din Centrala DIICOT, eliberându-l pe Traian Băsescu de incoruptibilul procuror care-i stătea în coaste. Bine Codruţa! O altă ascultare de serviciu a fost sa divorţeze de  Eduard  Kovesi, care era urmărit pentru  furnizarea de informaţii operative unui ofiţer maghiar de informaţii, divorţ pe care Codruţa l-a acoperit, cu ce altceva decât: din motive personale. 

SĂ NU UIT DE OMAR HAYSSAN, e bine sănătos, frumos şi rotund la faţă. Între timp, cu ajutorul românilor, care ştim cât de credincioşi şi omenoşi sunt, şi-a dus toată familia cu el, plus copilul metresei, poate şi metresa, dar soţia nu trebuie să ştie asta. De asemenea nu se ştie nici faptul că, din când  mai face câte o vizită  în România, din prietenie şi din dragoste faţă de România jupuită şi de el . 

ÎNCHEIEREA o iau din volumul celor doi, în care sunt şi alte multe dzvăluiri despre prădarea României sub privirea îngăduitoare a  campionului anticorupţie.

„Omar a câştigat. Sistemul lui Băsescu a câştigat. România a pierdut!’’

CORNELIU FLOREA

FEBRUARIE  2010

WINNIPEG –  CANADA

           ( Se poate procura de la  www.compania.ro  sau  compania@clicknet.ro  )

 

6 thoughts on “PRĂDAREA ROMÂNIEI

  1. Domnule Corneliu Florea, dacă nu il cunosti personal pe Ciprian Nastasiu (si in mod evident, nu il cunosti), mai bine nu pune botul la tot ce spune si scrie in carti lansate in campania electorala prezidentiala.

  2. ,DRAGA DOMNULE “DIN TARA” nu are importanta din care: “tara de foc”, “tara promisa”, “tara lui papura verde-basescu” , aveti dreptate, nu il cunosc pe Ciprian Nastasiu. Dar acesta nu este un impediment sa nu-i citesc cartea, sau cum ziceti DVS sa-mi bag botul in cartea sa. Ca om simplu si liber, fara sa cer voie de la nimeni am citit-o, cu interes pentru ca am aflat multe lucruri interesante, ascunse romanilor ca mine, dar pe care ar trebui sa le cunoasca, motiv pentru care am semnalat-o ! Intrebarea mea este daca DVS v-ati bagat botul in aceasta carte, ati citit-o ?!? Sau ati fost pus sa ma impresionati ca mi-ati descoperit botul si sa ma tutiti de parca am fi fost impreuna in lagar sau am spalat vase in acelasi restaurant in urma cu treizeci de ani. Nu m-ati impresionat si nu ma deranjeaza ca DVS nu aveti cei sapte ani de acasa, trebuie sa castigati si DVS un stapan, o paine indiferent de IQ si cultura. Indiferent daca sunteti in stare sa faceti deosebirea intre o prezentarea cartii si faptul ca prezentatorul cartii trebuie sau nu sa cunosc autorul. Am prezentat multe carti fara sa cunosc autori ! DVS ?? Cat priveste campania electorala de care vorbiti, cred ca v-ati bagat botul in ceea ce va prezentat Basescu in ea si ce aveti ?!? In inchere sfatul ”mai bine nu pune botul”, de intelept din spatele unei parole si a unui paravan de sticla, ar fi bine sa-l pastrati pentru DVS. Astept argumente si fapte critice, nu sfaturi ce sa fac si ce sa nu fac ! Transmite-ti salutarile mele lui Mihai Razvan Ungureanu si celorlalti ca el,ca DVS. Iar daca intimplator va incearca vreodata un sentiment de decenta si demnitate personala nu ezitati sa va folositi de el …

  3. sa nu cunoasca romanul ca cei doi autori ai asa zise maculaturi mincinoase,fac parte din trustul de presa al lui felix-securistul?CINE “PUNE BOTUL” PRIMUL?

  4. Domnule autor de…recenzii,faci reclama,platita de Felix si alti misei care ingroapa Romania,uiti de hotiile PSD-iste gen Bivolaru si compania si ca s-au instalat la carma sarmanei tari,nu cu intentia de a face bine romanilor de rand ci lor si neamurilor lor !(Apropo:se scrie “faradelegi” nu “fara de legi”-in fraza respectiva!!).O sa vedeti praduiala din bani publici si o sa va minunati de acum inainte!.

  5. Domnule Corneliu Florea,
    Cu tot respectul , romanii s-au saturat de mistificarile securiste. Dar pentru ca ati adus vorba de pradarea Romaniei trebuie sa ne aducem aminte ca aceasta a inceput odata cu castigarea alegerilor de catre FSN , sub presedentia d-lui Iliescu. Fostii privilegiati ai regimului comunist, respectiv ofiteri de securitate si colaboratorii lor, activisti PCR, impreuna cu rudele lor si cei apropriati , infiltrati in toate partidele si institutiile statului au inceput jefuirea tarii , reprezentantii lor realizand averi nemeritate fabuloase iar romanii au ramas tot mai saraci. Mai mult au scos cu cinism din CODUL PENAL tocmai articolul de subminare a economiei nationale pentru care pedeapsa trebuie sa fie inchisoare pe viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.