Curentul International

Curentul International Magazine

Lansare de carte – „Confesiunile Angelei” – Vasilica Mitrea

3 min read

 

În plină iarnă, cu zăpada acoperind oraşul ca o poveste, la Cercul Militar din Constanţa are loc o lansare de carte. Cu toate capriciile vremii, iubitorii condeiului s-au adunat în salonul pregătit special pentru acest eveniment. Romanul „Confesiunile Angelei” scris de Vasilica Mitrea într-o manieră autentică, a văzut lumina zilei la editura „Nelinişti metafizice” din Constanţa. Înainte să pătrunzi în tainele paginilor, coperta acestei cărţi apare ca o întrebare care aşteaptă în linişte răspunsul unui destin…verdele crud al primăverii…frunze în plină vară, ruginiu de toamnă…un bun venit în iarnă. Acestă realizare de prim contact, aparţine tânărului Aris Andrei Manoliu, elev în clasa a V-a, pasionat de literatură şi artă fotografică, un mic povestitor al fascinantei copilării.

Prefaţa acestui roman, portă semnătura distinsei doamne Prof. Güner Akmolla, Directoarea revistei EMEL, cea care a transcris din alfabetul chirilic în alfabetul latin, traducând în română un valoros volum de poeme, „EY, ANA TILI!” (Ei, limbă maternă!).

Cine este Vasilica Mitrea?

O doamnă drăguţă, ne întâmpină cu zâmbetul blând şi ochi veseli, cu o ţinută demnă şi purtând mare grijă ca fiecare dintre  noi să fie mulţumit de această întâlnire. Are mulţi prieteni iar prezenţa ei face ca orice eveniment să capete culoare şi eleganţă.

În „Confesiunile Angelei”, această scriitoare modernă, captivează cititorul prin naturaleţea şi  cursivitatea descrierilor, a dialogurilor neforţate, libere şi pline de nuanţă, surprinzând viaţa de cuplu necenzurată, aşa cum este ea cu adevărat.

Romanul „Confesiunile Angelei” reprezintă nu numai destinul unei femei cu toate frământările ei. Cu multă sensibilitate evocă şi trăirile bărbaţilor, egoismul şi laşitatea lor, dar şi mustrările de conştiinţă în momentele de luciditate. Vasilica Mitrea, cu înţelepciune, a construit un roman social, de un mare adevăr uman. ( A. Mătase)

Vasilica Mitrea are o bogată activitate artistică, literară, participă la foarte multe evenimente culturale aducând  bucurie în rândul cititorilor prin materialele pe care le publică în diverse editoriale.

– Revista Camarazii – articole pe teme sociale

– Revista Marea Noastră – ştiri lansări, expoziţii pe teme marinăreşti

– Revista EMEL – redactor, articole pe diferite teme

– Revista DOBROGEA CULTURALĂ – redactor

– Ziarul Karadeniz – articole privind etnia tătară şi vizite în Crimeea

– Ziarul Cuget Liber, câteva ştiri despre cultură

– Revista Arma Pontica

       – trei cărţi:

– Ştiai că timpu-i colorat?

– Cândva,… prietene

– Confesiunile Angelei

– membră a Ligii Navale Române

– membră a Cadrelor Militare în rezervă

– membră a Cenaclului „Mihail Sadoveanu“

– membră a Ligii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea

În deschiderea evenimentului, au luat cuvântul domnul Lăzăroiu Aurel, doamna Prof. Güner Akmolla, doamna Prof. Maria Pop – Peşedinta Ligii scriitorilor din Constanţa, Prof. Geo Vlad, Col. Crăciun C-tin, redactor şef revista Arma Pontica, Col. Alexandru Bâla, scriitor.

Invitaţii, încântaţi de această carte – oglindă a realităţii sociale, au trecut pe rând pentru autografe şi felicitări. Printre aceştia s-a numărat poeta Ana Ruse, Maria Răceanu, talentata graficiană Nina Vizireanu şi prieteni dragi scriitoarei. Pe lângă felicitări, Vasilica Mitrea a primit în dar, un acrostih din partea scriitorului Col. Alexandru Birou.

 

Vinovat că de tine mi-e dor,

Acum sunt departe şi nu mi-e deloc uşor,

Ştiai că timpu-i colorat?

Iar roşu când este îi semn că te-ai jucat!

La pieptul meu, nimic n-ar mai conta.

In clipa în care capul îţi vei aşeza,

Că numai în preajma ta doresc să mă găsesc,

Apropierea ta iubită, mereu o doresc,

 

Mi-e sufletul gol şi pustiu,

In a mă elibera de cenuşiu,

Ţi se pare acest lucru ciudat?

Recunosc, am fost cam obsedat,

Eşti o fiinţă atât de minunată,

Astăzi fericită, mâine poate întristată.       

 

Nici nu s-a uscat bine tuşul din paginile acestui roman şi Vasilica Mitrea ne-a destăinuit că mai are un volum în lucru pe care îl va lansa în această primăvară. Sunt sigură că va fi o carte la fel de captivantă pe cât este romanul „Confesiunile Angelei” iar prezentarea, un nou prilej de întâlnire şi bucurie.

Gabriela Petcu

februarie 2010

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Follow by Email
RSS
INSTAGRAM

3 thoughts on “Lansare de carte – „Confesiunile Angelei” – Vasilica Mitrea

  1. Cartea CONFESIUNILE ANGELEI este un roman social in care problemele de viata ale tuturor se regasesc in aceasta carte, si te tine cu “sufletul la gura” . Asteptam o noua carte !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.