April 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Într-o Europă adormită, Ucraina este Lumina!

4 min read

 

 

[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”0″]Ieri am publicat pe pagina mea un comunicat al Președintelui Zelensky, unde a criticat pe bună dreptate atât NATO cât și UE.

Citez: ” Refuzând sa înființeze o zonă de excludere aeriană, astăzi liderii NATO au dat undă verde pentru continuarea bombardării orașelor și satelor ucrainiene. Toți oamenii care vor muri de azi înainte, vor muri și din cauza voastră, din cauza slăbiciunii voastre, din cauza dezbinării voastre. “

Și, tot ce pot să spun este că Zelensky are dreptate, deoarece folosind doar cuvinte, lozincării și mesaje de susținere, nu oferi un sprijin real, ci riști să cazi în plasa unei propagande de prost gust, a unei solidarități de fațadă și demonstrezi a suta oară că deși la baza lor, ambele organizații s-au născut pe principii sănătoase, în timp, ambele s-au îndepărtat de acestea, urmându-și fiecare propriul interes.

Din locațiile sale, Zeleneski este la curent cu totul, deoarece are alături oameni capabili și loilali. Ascultă comunicatele, promisiunile și vede sancțiunile date Rusiei. Nici unele însă, nu țin loc de scut împotriva tancurilor, bombelor și atacurilor armatei rusești împotriva Ucrainei și a populației sale civile!
Sancțiunile? Probabil pentru cei bogați, vor fi frecție la picior de lemn, deoarece resursele lor nu sunt toate la vedere, iar pentru poporul rus, sunt doar o continuare sau o afundare puțin mai drastică a situației economice grele, pe care o trăiesc de câțiva ani.

Pentru Biden, Ursula, Macron, Scholz&Co, toate aceste apariții televizate, conferințe, comunicate, nu sunt altceva decât un prilej de a-și face reclamă. Una de prost gust în fața actului terorist al Rusiei împotriva Ucrainei!

Deci, fără să fiu deloc un anti-occidentalist și anti-european, repet ce am spus în urmă cu câteva zile: Europa este un spațiu dezbinat, lipsit de reacțiune și atitudine, condus de niște „lideri” care sunt mereu în contra timp cu toate, iar NATO, asemenea lor.

De nouă zile, liderul unei țări mici, aproape nesemnificativă economic în comparație cu alte țări, ține piept unor atacuri fără precedent de la al doilea război mondial. Se repliază, se solidarizează, luptă cot la cot civili cu militari, femei cu bărbați, găsesc soluții și nu cedează, luptând pentru libertatea de a decide singuri și pentru pământurile lor! Pentru principii și pentru Ucraina! Și o fac cu eroism, curaj, loialitate, dârzenie!

Trist este că au crezut în niște principii promovate de UE și NATO, legate de democrație, libertate și suveranitate și au crezut în solidaritatea dincolo de vorbe goale a Europei! Probabil, indiferent cât de mult am vrea să nu fie adevărat, Europa are pe lângă aceste principii o scară a valorii statelor, unde unele sunt mai importante decât altele. Un fel de suveranitate și vasalitate, ca în trecut. Cu alte cuvinte, Europa unită este doar un slogan și nimic mai mult!

Unii vor fi atrași în conflicte nedrepte și inegale, vor suferi pierderi uriașe de vieți și financiare, materiale, iar alții vor lansa doar lozinci, păreri de rău și compasiune! Cei mari, le vor strânge mâna celor mici, poate le vor arunca niște fonduri de renaștere și refacere a țării și economiei, considerând că astfel vor „plăti” chiar și moral pentru pierderile suferite de țara atacată.

Stimați conducători de state, nu întotdeauna, banul poate plăti pierderile sau cumpăra demnitatea unei țări! Aveți în față o țară relativ mică, dar cu un spirit care îl acoperă pe al vostru, al tuturor celor mari! Aveți în față o țară care face față uneia dintre cele mai groaznice puteri ale lumii și nu se dă bătută! Aveți în față un om, un președinte care pus în fața unor evenimente dramatice precum un război, nu a dat în spate, nu a fugit, nu a abandonat, ci a devenit un LIDER adevărat, așa cum voi nu veți putea fi niciodată!

Ucraina și Zeleneski scriu istorie și vor rămâne în istorie ca țara care nu a renunțat, care s-a sacrificat, în care au murit oameni, iar voi, ca liderii cei mai lipsiți de reacție, cei mai dezbinați și lași, pe care istoria mondială i-a dat vreodată!

În timp ce voi dați declarații scrise de consilierii voștri sau citite de pe promptere, unele chiar contradictorii, în care plângeți resemnați și confuzi cu lacrimi de crocodil bombardarea Ucrainei și moartea a sute de civili, Zeleneski luptă alături de oameni trezind europenii din somnul la care voi ne-ați adâncit de câțiva zeci de ani! Zeleneski trezește în oameni spiritul patriotismului, naționalismului și cel al apartenenței la locul în care ne-am născut – exact ceea ce voi doreați să dispară! Iată deci, că în timp ce voi vă adânciți în lumea voastră ireală, ca într-o bulă de sticlă sub care nimeni nu vă poate atinge, noi, oamenii simpli ne trezim și ne dorim câte un Zeleneski în fiecare țară și chiar la conducerea unor organizații gen NATO și UE, deoarece, așa vom avea siguranța și certitudinea că nu vom mai fi abandonați, iar visurile noastre nu vor mai ajunge la coșul de gunoi al istoriei scrise de conducători nevertebrați!

Într-o Europă adormită, Ucraina este Lumina!
Slava Ukraini! Slava Zeleneski! Rușine NATO și UE!!!

1 thought on “Într-o Europă adormită, Ucraina este Lumina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.