July 26, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Parada Regală a Mumiilor în Egipt

2 min read

Parada Regală a Mumiilor în Egipt, sau ziua când Marii Faraoni au pășit din nou, pe Tărâmul Soarelui

Autor: Ramona Sandrina Ilie (Alexandria, Egipt)

 

Se întâmplă o dată într-o viață și o dată la câteva sute de ani! Ce? Să învie Marii Faraoni! Să stea în fața noastră, să ne salute din Cerurile Zeităților, înainte de a pleca din nou în somnul lor adânc, de unde ne veghează!

Nu se întâmplă zilnic să fim contemporani cu trecutul și cu Faraonii, contemporani unor astfel de timpuri! Dar iată, am fost, iar asta este o mare binecuvântare!

Azi (3 aprilie, n.red.), Ramses II, Ramses V, Ramses VI, Ramses IX, Seqnen Ra, Thutmose I, Thutmose II, Thutmose III, Thutmose IV, Siti I, Siti II, Merenptah, Seqenenre Taa, Queen Hatshepsut, Queen Mert Amon, Amenhotep I, Amenhotep II, Amenhotep III, Queen Ahmose-Nefertari, Queen Tiye au pășit din nou pe tărâmurile Marelui RA, Tărâmurile Soarelui!

Astăzi, 3 Aprilie 2021, Egiptul și Egiptenii au fost din nou, urmașii demni, descendenții direcți de sânge, ai marilor Faraoni, fondatori ai unei Civilizații unice și fără precedent, Mama tuturor civilizațiilor și ai lumii.

Preț de câteva ore am fost transpuși în timp și alături de Egipteni, am putut să îi conducem pe cei 22 de Faraoni, către noul lor lăcaș de odihnă. Marii Regi ai Egiptului au fost însoțiți cu mare cinste și fast, așa cum merită, pentru tot ceea ce au construit și au lăsat în urma lor… urme încă vii a trecerii lor prin această lume, care deși modernă, le-o datorăm lor. Oriunde mergem, găsim încă templele, piramidele și construcțiile grandioase pe care ei le-au lăsat moștenire celor de după ei.

Sunt mândră să trăiesc pe tărâmurile soarelui și să fiu soția unui egiptean! Sunt mândră să fiu contemporană unui astfel de moment și unor asmenea schimbări majore ale societății egiptene. Sunt mândră de Egipt și Egipteni!

Pentru aceia dintre noi cărora ni s-a părut uimitor, le-aș spune să nu fie deoarece au fost doar ei, Egiptenii…la ei acasă, într-un moment firesc pentru ei, așa cum au fost ei dintotdeauna! A fost reîntâlnirea cu ei înșiși, din alte timpuri și cu cei de azi!

Un moment istoric unic în viață, realizat impecabil de către Președintele Abdel Fattah El-Sisi, Guvernul Egiptean și Egipteni, pentru care, le mulțumesc cu deosebită emoție și gratitudine!

Tahia, Rais El-Sisi! Tahia, Masr! Tahia, Masreen!

*

*

Foto. Ramona Sandrina Ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.