July 26, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

După Colectiv, Ponta a demisionat

2 min read

După Colectiv, Ponta a demisionat

Autor: Liviu Antonesei

 

…deși, evident, nu putea fi direct vinovat. Nu, pe Ponta nu l-a apucat un zdravăn puseu de vinovăție și rușine, a demisionat presat pe de o parte de Dragnea, care se visa șeful partidului – și a ajuns repede! -, pe de alta de protestele organizate de „societatea în civil”, care trebuia să-i ofere lui KiWi „guvernul mieu”. Pe care l-au și oferit și simțim și acum efectele acelei guvernări improvizate, desigur și ale celor care au urmat. Acum, văd că nu demisionează nimeni. Normal, KiWi are „guvernul mieu” și nu-l preocupă că e unul cu totul imbecil. Iar lui Mandolină se pare că nu-i râvnește nimeni posturile „pe linie de partid și de stat”. Sau poate nu-s destui morți în catastrofa de la Neamț ca să demisioneze cineva. Deși totuși este vorba despre un spital, despre o secție de ATI, nu de un club improvizat.

De la Colectiv încoace, tot ne spun ce măsuri minunate se vor lua pe linia intervențiilor medicale de urgență. Ce măsuri s-au luat ne dăm seama din faptul că medicul cu arsuri pe aproape toată suprafața corpului a fost transportat urgent la un spital din Belgia. E minunat că s-a găsit soluția aceasta, omul a dat dovadă de un eroism rar în zilele noastre. Dar cum rămâne cu modernizarea secțiilor de mari arși din spitalele românești, cu noile secții și celelalte promisiuni ale guvernanților succesive. În ce stare este întregul nostru sistem de sănătate se vede și după presiunea la care sunt supuse secțiile ATI la circa 10.000 de cazuri noi pe zi. Îmi e și groază că am putea ajunge la numărul de infectați la cifrele din Italia, Franța, Germania…

În opinia mea, nici măcar nu este suficientă demisia Mandolinei, a guvernului său de incompetenți corupți, a lui KiWi, a vinovaților direcți, ci ar trebui să demisioneze, retroactiv, toate guvernele anterioare! Și, în fapt, ar trebui să încapă toți pe mâna Justiției. Nu le e destul că sunt hoți și incompetenți, par să aibă și instincte criminale, unde nu le iese cu covidul și bolile cronice, lăsate complet de izbeliște, se trece la foc… Ar fi mai onest să ne împuște naibii. Dar poate sunt sadici și vor să murim în chinuri.

Foto. Liviu Antonesei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.