July 25, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Jocurile Olimpice se reintorc la Tokyo

1 min read

TokyoJaponia va organiza Jocurile Olimpice de vară din 2020, fiind desemnată ca gazdă a competiţiei în urma alegerilor desfăşurate sâmbătă, 7 septembrie, la Buenos Aires (Argentina).

 

Tara Soarelui Răsare a fost obţinut victoria în cel de-al doilea tur de scrutin, membrii Comitetului internaţional olimpic acordând 60 de voturi, în timp ce Istanbul a primit 36 de voturi. Reamintim faptul că înainte de finală, în primul tur Istanbul şi Madrid s-au aflat la egalitate pe locul 2-3, după Tokyo. La revotare, turcii au obţinut 49 de sufragii iar spaniolii numai 45, finala disputându-se între Tokyo si Istanbul.

 

Dupa trei candidaturi eşuate, Tokyo va fi din nou gazda Jocurilor Olimpice de vară din 2020. În acest fel, Japonia organizează, prin oraşele sale, pentru a 3-a oară Jocurile Olimpice, după cele de vară de la Tokyo, din 1964, şi cele de iarnă, de la Sapporo-1972 şi Nagano-1998.

 

După anunţarea capitalei nipone, Tokyo, drept gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din 2020, ziariştii prezenţi la Buenos Aires, locul de desfăşurare a lucrărilor celei de-a 125-a Sesiuni a Comitetului internaţional olimpic, au izbucnit în urale.

 

A consemnat pentru Curentul Internațional,

Valentin POPESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.