April 18, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Omagiu antrenorului Ștefan Aftenie (Kaiac-Canoe –Constanța)

1 min read

Stefan Aftenie 03.04.1948-03.08.2013”Toți suntem nemuritori. Dar trebuie să murim întâi” (Mircea Eliade)

 

Prea curând a plecat dintre noi…sau poate acum a trebuit să se înalțe ca și cum misiunea sa aici, a ajuns la maturitatea universului. Și pentru că nimic nu mai era de făcut, și-a lăsat trupul chinuit de boală și suferința neputinței pământești și din iubire și pentru iubirea de viață, a plecat la ceruri.

 

A fost grea lupta sa din ultimii ani…Boala l-a învins… însă Victoria îi aparține pentru că timpul său aici, chiar dacă puțin, a fost intens trăit și justificat prin rezultate deosebite în lumea sportului, în cea a familiei, a prieteniei.

 

1976 a fost anul în care primele merite în sport s-au arătat sub forma medaliilor de aur la Campioanatele Naționale de Juniori ale României. Și au continuat. Timp de 30 de ani, dragul nostru antrenor Ștefan Aftenie, a fost extrem de serios în munca sa. A preparat sportivi de înaltă performanță – naționali, mondiali, olimpici. Întreaga familie s-a dedicat cauzei sportive. Marcela, soția sa și Gabriel fiul lor, au fost și sunt sportivi și antrenori. Suntem alături de ei în aceste zile triste și vom păstra în amintire, gloria unui om care a devinit nemuritor prin gestul existenței sale.  Mergi în pace, suflete!

 

Cu eternă prețuire,

noi, echipa primului an campion – 1976

Gabriela, Ani, Tecla și Anișoara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.