March 15, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Acelaşi putregai, altă şmecherie enciclopedică

4 min read

Diana Maria Popescu_optMaria Diana Popescu, Agero

 

Nu doar în tomberoane se găsesc gunoaie. Resturi alterate sînt cu duiumul în crîşmele politice, unde se vînd şi se cumpără doctrine pentru cleptomani, dar şi în găştile transpartinice, care acum se înfruntă pentru prăzile de la viitoarele raioane. Deocamdată, Romgaz şi Transgaz. Ce să mai! E război între baronii locali şi cei de la centru. Numai că nu se mai trage cu puşca. Intrînd de fiecare dată pe uşa secretă a conflictului dintre esenţă şi aparenţă, dintre ceea ce sînt cu adevărat şi ceea ce vor să pară pristandalele noastre, dau tot timpul de acelaşi putregai şi de fosforescenţa eternelor figuri, gata să se ia la trîntă în orice moment pentru vrabia din mînă. Aceleaşi mecanisme stricate, pe care e musai să le strîng cu uşa, musai să le sufoc în oprobriu, demontîndu-le miturile. Tot soiul de muşterii şi excentrici originali şi-au găsit locul nefiresc de „cald” în politica încăpătoare, mai ceva decît Arca lui Noe, tocmai pentru că nimeni nu mişcă un deget ca să le confere adevărata legitimitate. Cam toţi parveniţii care folosesc un scaun de birou politic se molipsesc de cleptomanie şi concep urgent planuri solide de ciupeală. Vă mai amintiţi brandul „Să trăiţi bine”? Destui rătăciţi mai cred în el, cum mai nou cred în proaspăta mişcare populară de buzunar. Altă şmecherie, cu o mînă de aderenţi, cît să încapă într-un autobuz.

A nu se confunda inteligenţa cu şmecheria enciclopedică! Mişculaţia e una şi aceeaşi cu „Mişcarea Populară” şi cu petardele din noua ladă de zestre, pregătită mezinei moştenitoare, cu gînd ascuns, de către grijuliul tată, în puţinul timp pe care îl mai are de petrecut, ca flotant, la palat. Cum să nu-i laşi copilului o moştenire vie, colcăitoare, care să-i asigure alte mandate de euro-parlamentar! Pentru moment mişcare browniană pe dreapta, mai tîrziu, mişcare de rotaţie, de revoluţie, apoi, în final, rectilinie, în paralel cu mişcarea curbilinie! Exemplarele acestea unicat ar trebui „admirate” peste secole la Antipa, împăiate şi cu ordonanţele mîncate de molii. Decît să facă muzeul bani pe exponate umane care au suferit cîndva, ca în cazul „The Human Body”, mai bine ar face bani pe cei care au făcut poporul să sufere. Măcar aşa, într-un viitor îndepărtat ar fi de ajutor Ţării. Organizatorii expoziţiei de la Antipa, alcătuită din trupurile moarte ale unor deţinuţi chinezi, care au fost maltrataţi şi schingiuiţi, sînt fără doar şi poate nişte barbari fără moralitate, fără scrupule. Să faci bani pe seama suferinţei, dincolo de faptul că e revoltător, depăşeşte gradul de cruzime umană! Ministerul Educaţiei ar trebui să interzică şcolilor vizitarea controversatei expoziţii. Anatomia pe piese umane conservate se învaţă în mediu controlat, universitar, cu rigoare, respect şi discreţie, în scop nobil, util chirurgilor şi altor medici. Nu expui mumii decorticate pentru bani, fără nicio altă utilitate nobilă, ca să le fotografieze exaltaţii şi să umple netul cu ele.

Toţi experţii vor să facă bani pe spinarea omului de pretutindeni, viu sau mort. Astfel că periodic mai aruncă prin lume cîte un virus şi tot ei creează un antivirus de vînzare. În China comercianţii au fost avertizaţi să-şi ucidă găinile şi porumbeii, pe motiv că sînt infectaţi cu noul H7N9. Uite unde a ajuns fiola cu virusul Guanarito, despre care scriam în editorialul precedent, dispărut în urmă cu două săptămîni dintr-un laborator naţional de cercetare din oraşul Galveston, Texas. Uite cum alt virus creat pe lamelă face industria cărnii de pasăre să tremure din nou. N-a murit nimeni de boala vacii nebune, de gripa aviară, porcină sau aflatoxină. Nici de muşcătura de căpuşă, nici de înţepătura ţînţarului ucigaş. E vorba de manipulări în serie, cu profituri uriaşe şi rapide, mai tari ca în industria hollywoodiană. Aşa cum misiunea aselenizării din ’69 este falsă, cum falsă s-a dovedit a fi şi afirmaţia lui Bush în legătura cu existenţa armelor de distrugere ale lui Saddam Hussein, cu scopul de a declanşa războiul petrolului, tot aşa industria farmaceutică şi medicală inventează boli false pentru a-şi spori veniturile.

agero

Fals, însă, nu este faptul că Atena, ca să-şi mai acopere din datorii, şi-a vîndut din proprietăţile de la Bruxelles şi Belgrad, urmînd cele din Slovenia şi Tashkent. Nici Putin parcă nu mai e atît de fals cînd îi dă pe dinafară moralitatea şi doreşte legiferarea uniformei şcolare în instituţiile de învăţămînt ruseşti. Pînă la urmă, ţine cu poporul lui şi nu arde gazul de pomană cu libertăţile occidentale, poluante pentru generaţia tînără.

 

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

1 thought on “Acelaşi putregai, altă şmecherie enciclopedică

  1. Doamna Popescu primiti-mi sincerele felicitari, pentru excelenta prezentare a realitatii in care traim. Sunteti ZIARIST. Cand veti prezenta si o disectie a “temeiniciei” credintelor religioase?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.