April 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

ICR investeste in filmul „Suspendatul amanat”

5 min read

ICR investeste in filmul „Suspendatul amanat”

Autor: Grid Modorcea (New York)

 

Cine vindecă ranile spirituale lăsate moştenire de ICR? Cine va face socoteala averilor publice care s-au cheltuit cu alde Pataharbici şi Căcărtărescu să scrie în17 limbi că “îmi bag pu… în regina Angliei” (“Orbitor”, p. 241) sau, tot acolo, „Mă fu… în ea de Casa Albă”? Când va raspunde oare Basescu de ce a adoptat ideea lui Pataharbici ca „poporul român are structura fecalei”?!

Toate aceste mizerii cine le va sanctiona? Si nu e vorba de imprecatii, de replici scoase din context, rostite de vreun personaj sau altul, e vorba chiar de opinia autorilor, ei cred asa ceva, ei spurca limba. Sa o spurce cat vor, e libertate, dar pe banii lor, nu pe ai celor care ii castiga atat de greu si platesc taxe din care se infrupta acesti golani, care fac de ras ideea de „intelectual”.

Răul pe care l-au făcut culturii române “Intelectualii lui Basescu” este de neimaginat! Pentru ei nu erau buni scriitori ca Fanus Neagu sau Mircea Micu, care au murit de suparare, i-au taxat drept „expirati”, au fost făcuţi zei indivizi fără conştiinţă ca Liicheanu, care înjură comunismul, dar a profitat imens de Ed. Politică, a furat-o pur şi simplu, şi a transformat-o în Ed. Humanitas, făcând din Căcătrărescu un candidat la Premiul Nobel! Fura mai rau decat comunistii si o fac si pe cocoşii capitalişti! Aceştia nu sunt intelectuali, sunt bandiţi. Caragiale le zicea liber-schimbişti. Să vedeţi acum cum o vor cârmi spre Antonescu sau spre cine le da ciolanul de ros. Plesu si-a si declarat liber-schimbarea. Acestia sunt „intelectualii” lui Papura Voda, indivizi fara coloana vertebrala, adica fecalele lui Patascarbici!

În America nici un scriitor nu este susţinut pe bani publici, fiecare e propriul artizan, aici banul public e ban public, în folosul comunităţii, nu al unuia sau altuia. Fiecare scriitor îşi câştigă prin har şi muncă proprie cititorii. A făcut ICR un sondaj de piata să vada daca acest profesoras, Căcă, este cerut de cititori? Nu. Ei i-au scos cărţile, le-au tradus în toate limbile pământului, pentru că aşa „a vrut muschii” Patabasesti, un aliaj grotesc, o monstruozitate a naturii, cum nici un Morgenstern nu a imaginat!

Noul ICR are o sarcină imensă, să ia aminte la tot ce au semnalat cititorii, să facă transparent jaful fostei conduceri şi să ceară socoteală la tribunal. Aceşti flamânzi trebuie să restituie poporului român banii pe care i-au luat cu japca. Sume imense pe mizerii, pe “ardei in vagin”. Nimic din ce au zamislit Pataharbici et co nu a fost moral.

L-am cunoscut pe Patapievici. Este de o obraznicie fara margini. Un sictirist, un maimutoi plin de ifose. Atitudine pe care a transmis-o si subordonatilor, care se comporta ca el. Corina Suteu este copia lui. Sta de 6 ani ilegal în post, fiindca fostul ei sot era fotograful lui Basescu, si trai neneaca! Perfizi, vicleni, cu multe fete. Una iti spun, dar fac ce stiu ei. Nulitati fara opera au ajuns sa sfideze orice talent. De ce? Fiindca au avut bani cu ghiotura la discretie. Ei au perpetuat la varful culturii sistemul comunist, care i-a invatat pe scriitori si artisti cu pomana, cu mana cereasca. Ajungea Perjovschi să mâzgălească pereţii lui MoMA la New York, dacă nu-l trăgea acolo pucoiul de bani ai ICR? Pataharbici et co. sunt mostre de activisti comunisti sau fascisti! ICR prea rimeaza cu PCR, trebuie sa-si schimbe si titulatura, altfel ne gandim la el ca la Institutul Comunist Roman.

Ia sa nu mai fie pomeni, fiecare sa munceasca, sa vedeti, ar mai fi pe piata vreo carte scrisa de Căcă? Ce editura ar investi in lucrari fara valoare, fără cerere? Ei si-au batut joc de adevaratele valori si au investit in mizerii de genul celor pe care le-am tot semnalat de câte ori am scris despre ICR New York. Nici comunistii nu au fost atat de unilaterali, de purtatori ai drapelului antiromanesc şi pornografic!

Inainte de demisie, Pataharbici se plangea ca i s-a taiat din prada, ca nu mai poate sa-si continuie „proiectele in derulare”! Care proiecte? Niste jafuri!? Sa-i faca lui Mungiu festival la Bruxelles, să-şi expună ultima mizerie, cu maicute lesbiene si preoti ortodocsi schizofrenici, film care nu a fost cumpărat de nimeni, care nu e cerut de spectatori, care e un fiasco in Romnaia, dovadă că nu ruleaza la nici un cinematograf public din ţara!

Acestea sunt „proiectele in derulare” ale fostului ICR. Cu un buget gigant, de trei ori cat al Ministerului Culturii, pentru niste derbedei. Care îl lingeau pe „Suspendatul amanat”. Păcat că nu avem un Lumière să facă ceva de genul „Stropitorul stropit”. Dar n-o cunoasteti pe Suteu de la NY! Am auzit că, pentru autospalare de creier, vrea să investeasca în filmul „Suspendatul suspendat”. Şi că regia o va semna Dosia Mungiu!

Au muls din pomana cât au putut pentru interesul propriu. Au facut-o si fara talent, bani aruncati pe Apa Sambetei. Ce opera au lasat mostenire Pataputzievici si gasca lui? “Omul recent” tradus in 17 limbi, in timp ce Eminescu a fost aruncat la „debara”. O gasca de putori!

Demisia sau suspendarea sunt flecuri, mofturi, tot niste mizerii. Care i-au dat apă la moară Suspendatului să facă iar un circ de neimaginat! Faptul că a îndemnat poporul să nu meargă la vot, nu i-a trezit nici un fel de remuşcare. Dimpotrrivă, e mai agresiv ca lupul în laţ! Alo, doamnă Merkel, ce facem cu credibilitatea votului, omoram democraţia?!

Domnilor, nu se face dreptate cu „suspandari”. Acesti oameni trebuie judecati. Poporul roman a demonstrat ca are puterea sa spuna DA, dovedind ca are energie pozitiva. Cu DA inainte, Romania va arata ca Sandra Izbasa pe podium!

Corespondenta de la New York

 

2 thoughts on “ICR investeste in filmul „Suspendatul amanat”

  1. DISCURSUL SUSPENDATULUI
    Basescu are-o “discutie”
    Chiar in Piata Constitutiei,
    Constitutie pe care
    O tot calca in picioare.
    “Eu sunt eu, stimati romani,
    Si-am dat Flota la straini,
    Fiindca marinarii nostri
    Au figit in Vest ca prostii.
    Numai eu, baiat onest,
    N-am mai stat o clipa-n Vest
    Si-am venit sa pastoresc
    Marea Neagra-iaz rusesc.
    Oameni buni, pe-aceasta mare,
    Misunau mii de vapoare
    Si ma jur, sa ma ia dracu’,
    N-aveau nici…euro patru.
    Navele, oricine stie,
    Poluau marea-n prostie
    Si-acum spun niste lichele,
    Ca nu-i bine fara ele.
    Cei 322
    Fac atata taraboi
    Si ma iau mereu la zor,
    Parc-ar fi fost flota lor.
    Dar daca vin inapoi,
    Pun mana pe maturoi
    Si-o sa matur, pan’ la toamna,
    Si Flota Aeriana.

  2. Asa este…Din pacate,asa este.Dar cu ,,cine” a fost inlocuit Patapievici?,,Doctotrul”-doctor facut la Moscova,are acum grad de ministru,Patapievici era ,,secretar de stat2,iar adjunctii lui Marga au grad de ,,secretar de stat”!Asa ca alti actori,dar o muzica mai scumpa.Cat priveste asa zisa ,,reorganizare” a ICR,se ilusatreaza printr-o risipa de fonduri si mai si!,iar figurile nou promovate de Marga sunt inca si mai cenusii decat,,actorii” lui Patapievici.Asa ca ce-am facut?Am schimbat pe dracu’ cu tat’su.La noi,ca la nimemni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.