Curentul International

Curentul International Magazine

O lovitura de stat impotmolita – raspuns isteriei basiste

8 min read

O lovitura de stat impotmolita – raspuns isteriei basiste

 

Autor: Col. (r) Mircea Dogaru

 

Ajuns la paroxismul turbarii, cu orgoliul de caftangiu de port profund ranit, Suspendatul a dus in ultimele saptamani procedeul hotului care striga … “Hotii!”, la cotele sublimului. Tot ceea ce-i trece lui prin cap sau acolitilor lui (pusti imbuibati pe nemunca, dame de centura, ciorditori cu state vechi din zestrea natiunii si averea statului) arunca cu un cinism infiorator pe seama adversarilor politici sau a celor care indraznesc sa afirme ca s-au saturat de hahaielile lui nesarate si de regimul lui tiranic, paramilitar si politienesc. Mai nou, basistii afirma ca Romania o duce prost, economia s-a prabusit si leul e in fundul prapastiei, din cauza USL-ului si a celor care au manifestat neintrerupt in strada, pe minus 30 grade si plus 45, pentru ca a fost inlaturat el de la Cotroceni.

 

Oare nefericitul personaj, care va ramane in istorie asemenea lui Mihnea cel Rau, sau Papura Voda, cu numele pe care, inspirat i l-au dat politistii – chiar isi imagineaza ca in Romania s-a instalat pandemia de Alzheimer?

 

Hotul de alegeri si nu altul este cel care a proclamat, odata ce s-a declarat in mod anticonstitutional “jucator”  ca  “statul nu are nici o obligatie fata de cetateni”. Atunci la ce  mama dracului mai exista? Ca sa justifice trimiterea prin frauda (ce ar trebui pedepsita ca si in cazul Nastase) a “printisoarei” lui la Bruxelles, sa ne faca de ras? In treacat fie spus, agramata nu se ridica nici la calcaiul piciorului stang al odraslei Ceausescu, pe care tat’su l-a trimis, totusi, numai la Sibiu. Tot hotul de voturi, direct sau prin instrumentele lui (Boc, Seitan, “branconierul” Igas, Oprea, etc.) a stabilit ca cine nu e de acord cu politica lui, poate sa plece sa munceasca unde o vedea cu ochii. El a declarat genocidul in privinta pensionarilor, proclamand: “600 de lei daca are, un leu sa i se ia, dar sa i se ia”; el a stabilit  media de 6 ani de viata dupa iesirea la pensie, el a taiat ilegal pensiile, aducand, prin contributia pensionarilor, mortalitatea in Romania la 700 de persoane pe zi, potrivit INS. Dublu castig: in baza unei stricte evidente, la ministerele mortii, decedatii au fost inregistrati ca economii la bugetul de stat si, in acelasi timp, ca masa de vot  utilizata in interesul salvarii dictaturii. El a taiat alocatiile copiilor, ale mamelor, ale insotitorilor bolnavilor incurabili, el i-a distrus pe militarii rezervisti, transformandu-i in asistati social, el si-a batut joc de revolutionarii de care nu mai e nevoie, de grefieri, de diplomati, de fostii functionari publici din parlament, de piloti, etc. Regimul lui a distrus spitalele, ne-a rapit medicamentele, periclitandu-ne sanatatea, MAI-ul periclitandu-ne siguranta, Armata periclitandu-ne unitatea si integritatea teritoriala, scolile anuland viitorul copiilor nostri si al nostrum, ca natiune. Regimul lui a aruncat peste 2 milioane de noi someri in strada, a inchis capacitatile de productie, a taiat salariile pentru 6 luni, real cu 49 la suta, masura prelungita pana astazi, el a angajat cedarea contra sprijin politic si bacsis de portar, a  ultimelor proprietati ale statului catre straini. Prin legi strambe, cu caracter retroactiv, votate la 2 maini sub bagheta Robertei  Anastase, in dispretul Constitutiei, al democratiei europene si universale, el ne-a luat asadar, dreptul la munca, la sanatate, la trai decent, la invatatura si pregatire profesionala, la cultura, la viata.

 

Cum de a fost posibil? A fost, pentru ca “Jucatorul” a incalcat toate articolele Constitutiei, incepand cu juramantul depus, a inventat majoritati parlamentare prin santaj si amenintare, si-a adjudecat Executivul prin guverne de paie, Legislativul, inventand in timpul “jocului” partide ale santajatilor si grupuri parlamentare, si-a subordonat in forme inumane puterea judecatoreasca, ordinele lui, transmise prin alde Predoiu, Morar si Kovesi, tinand locul principiilor de drept si fiind executate in mod stalinist. A pompat bani si privilegii doar intr-o haita de neica nimeni, careia i-a dat dreptul la furat si umilit pe romani. Ca Berlusconi, si-a adjudecat media, transformand ziarele in gazete de perete staliniste, care inventeaza evenimente si-i improasca adversarii cu insulte si minciuni, iar posturile de televiziune in haznale in care se varsa dejectiile unor fosti jurnalisti si analisti politici milionari in euro, multi dintre ei ofiteri acoperiti.

 

Turbarea l-a cuprins pe Basescu, atunci cand, in ianuarie 2012, opozitia politica (USL) si opozitia civica (CNSC, la initiativa SCMD) au inceput tratativele pentru rasturnarea regimului de dictatura. Sub presiunea strazii si a factorilor politici, Guvernele Basescu au cazut, tiranul fiind obligat sa acorde guvernarea lui Ponta. I-a acordat-o ca forma fara fond, fara dreptul de a-l suspenda, fara dreptul de a schimba oamenii regimului din functii si infestand partidele USL-ului  cu “fugari” din PDL si UNPR. Preventiv, in momentul in care i-a devenit clar ca a pierdut Executivul si Legislativul, Basescu a pregatit LOVITURA DE STAT. S-a bazat exclusiv pe puterea judecatoreasca, infestand-o cu oamenii lui, pusi la conducere, pe serviciile secrete transformate in armate personale, pe instrumentele de politie politica de tip stalinist, folosite in scop de santaj sau de negare a democratiei parlamentare (CC, DNA, DIICOT, ANI, ANAF, ICR, CNSAS, etc) pe CNA si pe media dezgustator de servila si extrem de violenta in tampirea populatiei si manipularea ei in interesul stapanului. Mai mult, intuind suspendarea si prevenind demiterea, a transformat CC dintr-un instrument tehnic intr-un organ de decizie, situat deasupra Guvernului, Parlamentului si chiar a Presedintelui, cei 9 oligarhi componenti, numiti pe criterii politice, majoritatea de el, facand, alaturi de Parchet, inutila orice manifestare democratica de tipul alegerilor sau referendumului.

 

Las si mincinos, cel care a declarat ca a fost ales de 5 milioane de romani si ca v-a demisiona daca va avea 6 milioane impotriva, a dat bir cu fugitii din fata confruntarii cu natiunea de cetateni, incercand sa castige prin … neprezentare. Mai mult, guvernele lui (Boc si Ungureanu) si ministrii lui de Interne, Igas si Berca, au incalcat deliberat Legea 35/2008, neprezentand la 31 martie a.c. lista cu cetatenii cu drept de vot, adusa la zi. Pe langa milioanele de morti, strecurati deliberat pe liste, pe langa cei strecurati de doua-trei ori ca urmare a schimbarii domiciliului sau numelui prin casatorie, justitia lui nu a trimis datele persoanelor condamnate si lipsite de drepturi si nici ale alienatilor fara drept de vot. Mai mult, el insusi a declansat boicotul general al acolitilor, dublandu-l cu amenintari la adresa romanilor din strainatate ca-si pierd locurile de munca sau afacerile daca merg la referendum, tentative de prostire a oamenilor simpli, sa lase buletinele ca gaj pentru primirea ajutoarelor de caldura si de pacalire a minerilor sa predea buletinele in vederea recalcularii salariilor.

 

Sfidand legislatia europeana si conditiile impuse de Comisia de la Venetia, Basescu a reintrodus pragul de 50% plus unu, a impus cifra falsa avansata de guvernele Boc si Ungureanu si a declansat o campanie inimaginabila, in exterior, de denigrare a Romaniei, cap de coarda fiind fosta tortionara a Procuraturii, Monica Macovei, care a facut prostia sa declare recent, la Realitatea TV: “Da, sunt foarte influenta. Ce spun eu se regaseste si in declaratiile Comisiei Europene si ale lui Merkel, lui Barroso … eu cred ca romanii trebuie sa fie mandri ca au un om intre ei, atat de influent in afara si stiti ce inseamna asta?”  Da, stim! Ca Uniunea Europeana se afla in mare primejdie, daca a ajuns sa puna botul la elucubratiile unei astfel de creaturi care vopseste cu nesimtire tirania in democratie si ne anunta cu nonsalanta, tocmai pentru ca lovitura de stat a lui Basescu s-a impotmolit, ca ne asteapta un “razboi civil”, daca nu permitem intoarcerea frauduloasa, pe usa din dos, a numitului Traian Basescu la Cotoceni.

 

Intr-adevar, in ciuda derbedeilor politici, care mai au crezare doar la rebuturile genetice ale neamului, lovitura de stat a comunistului Basescu, menita sa reinstaureze in Romania un comunism de tip stalinist, s-a impotmolit la 29 iulie, cand a inceput adevarata revolutie a romanilor. Peste 8,6 milioane de romani, mai mult de jumatate din cele 15 milioane cu drept de vot, s-au prezentat la referendum si nu 6 milioane ci 7,4 milioane au votat debarcarea matrozului. Adica un numar de 123 de ori mai mare decat spectatorii Olimpiadei sau 1/1000 din populatia globului.

 

Natiunea s-a pronuntat, dar “Jucatorul” turbat nu cedeaza. Ii avertizam pe direct interesatii europeni si americani de bogatiile Romaniei, ca preferatul lor, cuprins de turbare, i-a amenintat pe primari cu arestarea, pe motiv ca el i-a numit (adica n-au contat alegerile locale) si ca nu au invatat nimic din “cazul lui Nastase”. I-a amenintat in mod identic pe politisti, recunoscand practic faptul ca Adrian Nastase a fost condamnat si arestat politic, din ordinul lui si cu complicitatea slugilor  puse in fruntea Justitiei si Procuraturii. Tot din ordinul lui, membri ai CC recurg la fals si uz de fals, ministrii de Interne sunt ascultati si inregistrati intr-o paranoica Afacere Watergate damboviteana, care nu emotioneaza pe nimeni, Parchetul General aresteaza documente originale ale CC, AEP, BEC, ANDGP, ANG, DGP, DEPABD iar magistratii si procurorii ataca oamenii politici care au dat declaratii impotriva statului politienesc sau pe cei ce au indraznit sa mearga la vot, culmea atingand-o acuza de “instigare la vot” in Cazul Mamaia. Poate ne spun fostii comunisti, astazi stalpi ai democratiei europene, Barroso si Merkel, ce legatura au toate aceste fapte cu democratia? Chiar nu au inteles nimic din omniprezenta virulenta  a lui Basescu la toate posturile de televiziune romanesti, din amenintarile lui, din furia lui turbata si razbunatoare? Oare n-au inteles nimic din mirosul de alcool degajat de respiratia si transpiratia doamnelor Macovei si Kovesi?

 

Lovitura de stat a lui Basescu s-a impotmolit asadar la 29 iulie a.c. Unii, putini la numar, fac eforturi disperate sa o impinga inainte, spre victoria dementei puterii, a tiraniei si a haosului programat, menit sa ascunda ultima mare ciordeala din avutul national. Altii, cei multi, adica majoritatea, incearca sa o lichideze definitiv, in numele democratiei si al statului de drept, pentru ca este inadmisibil, ca la 22 de ani de ani de la evenimentele din 1989, romanii sa iasa inca in strada si sa strige “Libertate!”. Pentru ca este inadmisibil, ca la 22 de ani de la asasinarea lui Ceausescu, oamenii din provincie sa vina in Bucuresti pentru a se sinucide, aruncandu-se de pe blocuri, un muncitor onest ca Andrei Sobaru sa se arunce de la balcon in Parlament, acuzand dictatura si clamand Libertatea, un pumn de femeie, o simpla invatatoare, Cristiana Anghel, sa-si puna in pericol viata, pentru aceeasi Libertate, iar fosti ofiteri in rezerva, ca maiorul Breban Felician de la Satu Mare, sa se sinucida, zdrobiti de dictatura! Nu! Traian Basescu nu se poate intoarce la Cotroceni pe poarta in fata careia si-a dat foc, anul trecut, maiorul in rezerva Petre Morjan, acuzand Dictatura!

 

Nu stim de ce ne-a fericit cu vizita domnul Philip Gordon, asistentul doamnei Hillary Clinton, care arde gazul la Istambul, incapabila sa faca fata aliantei turco-ruse si evenimentului, nepopularizat la noi al demonstratiei fortelor militare ruse in fata coastelor Siriei. Nu stim si nici nu ne intereseaza! Dar, daca nu a venit in numele Pentagonului si al lui Obama, ci in numele lui Joe Biden, relicva a regimului Bush, specializata in transformarea unor negustori ratati in ambasadori de tipul lui Drozdenco, sa ia seama! Noi nu vom accepta ca Romania sa se desparta de dictatorul ei la fel ca Siria, Egiptul sau Libia. Pe timp de pace noi avem, datorita regimului Basescu, 700 de morti pe zi. Ca iubitori de pace, vom impiedica pasnic orice tentativa a Basescului de a se mentine prin violenta. Dar daca se doreste ca majoritatea poporului roman sa nu mai poata trai democratic in Romania, vom reactiona in numele drepturilor noastre sacre la Democratie si Libertate, cerand azil politic pentru noi, cei 7,4  milioane de votanti si pentru copiii nostril, in SUA. Sau, de ce nu, in Norvegia, pentru a implica direct, financiar, Germania. Acesta este raspunsul nostru ca romani si crestini, insotit de ruga: “Dumnezeu sa ne ajute!”. Iar daca nu ne ajuta, suntem hotarati sa ne ajutam singuri, pana la capat!

 

Asistat social Mircea Dogaru,

PRESEDINTELE SCMD

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Follow by Email
RSS
INSTAGRAM

4 thoughts on “O lovitura de stat impotmolita – raspuns isteriei basiste

 1. Domnule Mircea Dogaru,
  Va marturisesc ca nu-l sustin pe d-l Basescu.Totusi nu mi-am inchipuit ca un ofiter superior se poate comporta atat de degradant prin afirmatiile calomnioase, mincinuase, tendentioase, fara acoperire, continute in articolul pe care il semnati.

 2. INTREBAREA AMERICII PENTRU BASESCU
  Probabil că nu puţini conaţionali se iluzionează cu ideea că actualul şef al statului s-a… speriat de iniţiativa sindicatului rezerviştilor, de a organiza, pe 24 ianuarie a.c., marşuri simultane în Capitală şi o serie de reşedinţe de judeţ.
  Privind obiectiv lucrurile, cea mai importantă reuşită a sindicatului menţionat – cu suişurile şi coborâşurile sale – este faptul că a generat o suită de dezbateri televizate, extrem de utile, pe tema condiţiei reale a pensionarilor militari.
  Dar manifestările anterioare, inclusiv ultimul miting, cu tribună în parc, nu a creat temeri la Palatul Cotroceni.
  Marşurile organizate temeinic, de sindicat, pe 24 ianuarie a.c., constituie, fără îndoială, o demonstraţie de forţă organizatorică, o probă de demnitate militară, dar nu se vor încheia cu plecarea, pe calea aerului, în Arabia Saudită, a preşedintelui şi a favoritei sale.
  Este posibil ca şi formatorii de opinie, des invitaţi la Antena 3 şi Realitatea TV, pentru a exprima puncte de vedere pe aceeaşi temă, a umilirii militarului în rezervă, să creadă că Traian Băsescu a fost impresionat de determinarea rezerviştilor, inclusiv de apariţia pe micul ecran, cu argumente şi prestaţii complementare, a generalilor Constantin Degeratu, Mircea Chelaru şi Mihail Popescu, care au comandat succesiv Statul Major General şi se mai bucură de o certă audienţă în rândurile camarazilor de ieri şi de azi.
  Într-adevăr, prestaţia demnă a acestora şi a altor conaţionali sensibili la condiţia militarului român a fost percepută cum trebuie la ambasadele din Bucureşti ale statelor membre ale NATO.
  Şi, chiar la Bruxelles, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice, structura de monitorizare a presei europene a întocmit sinteze focalizate pe evoluţia frământărilor din România, generate de recalcularea pensiilor militare.
  Dar, nu din cauza asta a făcut Traian Băsescu momentanul pas înapoi!

  Este adevărat că rezerviştii aşteptau o decizie prezidenţială, care să le alunge neliniştea, dar pentru că au văzut destule sub Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi actualul Escu, nu au acordat o atenţie aparte locului în care acesta a făcut declaraţia temporizatoare.
  Iar preşedinţii PSD şi PNL s-au pripit, pur şi simplu, căzând în capcana, facilă, a condamnării locului ales de şeful statului – ceea ce practic este – pentru a opri entuziasmul guvernului Boc, în aplicarea unei legi privită ca un act ciudat, la Pentagon.
  Adevărul este altul.
  După publicarea motivaţiei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, domnul preşedinte Traian Băsescu a primit o întrebare scurtă, de la cel mai înalt nivel, de peste Ocean.
  Interogaţia viza opţiunea conducerii statului român. Respectă sau nu Constituţia ţării?
  Un lucru cu care “vulturii americani” nu se joacă deloc.
  De ce ar fi intervenit America acum?
  De ce nu a reacţionat în cazul altor categorii profesionale la fel de umilite?
  Simplu.
  Doar Armata României are acum 1700 de profesionişti în teatrul de operaţii din Afganistan, unde acţionează alături de trupele americane şi aliate.
  Şi nu puţini militari români au căzut la datorie, pentru cauza Libertăţii, care este primul ideal al Americii.
  Vă aduceţi aminte de întâmplarea legată de mesajul prezidenţial de Anul Nou?
  Traian Băsescu a intuit şi atunci ostilitatea populaţiei.
  Şi a mutat ora şi cadrul mesajului său în dimineaţa zilei de 1 ianuarie a.c., înaintea unei plimbări în aerul curat de munte.
  Asta ţine de tehnica ştiută în relaţiile publice americane, ca model de detensionare a unei audienţe demotivate apriori de emitentul unui mesaj politic.
  Acum a aplicat aceeaşi tehnică.
  America i-a cerut să îşi precizeze public poziţia.
  Orgolios, a evitat cadrul festiv din Palatul Cotroceni, pentru că ar fi consfinţit public propria înfrângere în faţa rezerviştilor.
  A dispus chemarea jurnaliştilor la ieşirea din marele magazin ales pentru cumpărături familiale.
  Scenariul momentului cu presa a fost atât de bine pregătit, încât abia ultima întrebare s-a referit la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Iar răspunsul a fost sec, din mers, împingând căruciorul înainte.
  Ceea ce, la nivel subliminal, însemna că tot el va conduce căruciorul…României şi în viitor.
  Numai că, peste Ocean, analiştii tineri ai republicanilor – ce controlează acum politica externă a Statelor Unite – şi-au notat întrebări retorice ale presei române:
  1. Cum este posibil ca într-o ţară membră a NATO, al cărei popor simpatizează instinctiv cu cel american, importante întreprinderi de stat să fi fost preluate de oameni de afaceri ruşi, cu sprijinul cunoscut al actualului şef al statului român?

  2. În ce calitate, actualul ministru al dezvoltării, extrem de apropiat de preşedinte, a facilitat afaceri cu aceeaşi „parteneri estici”, în condiţiile în care, în mod aparent, relaţiile dintre Palatul Cotroceni şi Kremlin sunt reci?
  3. De ce s-a amputat pensia majorităţii militarilor în rezervă, în luna ianuarie, în condiţiile când în armata americană nu există un asemenea precedent, aceasta fiind un model de restructurare modernă pentru forţele armate române?
  4. Este Elena Udrea, aidoma Elenei Ceauşescu, într-o postură de vice…preşedinte, din moment ce ameninţă cu emiterea unei noi hotărâri de guvern, vizând rezerviştii?
  5. Până la ce nivel de conducere al statului român se mai află, în activitate, agenţi acoperiţi ai celui mai puternic serviciu de intelligence din Răsăritul Europei?
  Pentru cei ce nu ştiu, merită a fi reamintit un adevăr istoric.
  “Vulturii Americii” nu mimează democraţia.
  Şi nu iartă dictatorii.

 3. Il intreb respectuos pe cel ce se ascude in spatele pseudonimului miha, de ce nu reactioneaza la fel fata de propaganda desantata pro basista sustinuta de “ofiterul superior” Robert Turcescu pe B1TV? Din cate stiu acest soldat neinstruit are acelasi grad ca si domnul Dogaru si, prezenta sa in spatiul mesda este cu mult mai mare ca a colonelului adevarat. Il salut, totusi,amical pe miha.

 4. Domnule Vasile Avramiuc,
  Nu am intentionat sa-mi ascund numele iar in continuare va rog sa aveti bunavointa sa cititi pana la final explicatiile si opinia mea.
  D-l Robert Turcescu in una din emisiunile B1-TV a aratat scrisoarea prin care a solicitat retragerea gradului onorific de colonel, primit fara sa stie, precum si raspunsul celor autorizati privind indeplinirea solicitarii.Cred ca d-l Turcescu are simpatii politice de dreapta si fara sa-l agreeze pe d-l Basescu nu este de acord cu metodele tipic bolsevice folosite de USL , asa cum de altfel gandeste majoritatea electoratului de dreapta , care pentru acest motiv nu s-a prezentat la referendum.
  Precizez ca sunt inginer specialist pensionar avand o pensie de 1550 lei iar colegii d-lui Dogaru care isi exprima ura la Antena 3 , in presa, precum si in Piata Universitatii au dupa taierile operate de regimul BOC pensii de minimum 3500 lei pentru o activiate oricum mai redusa fata de alti profesionisti.
  In ceea ce priveste ofiterii superiori am avut in familie trei generali , persoane cultivate, vorbitori fluenti de limbi straine , absolventi ai Scolii de Razboi (actual Academia Militara), care scosi din cadrele active ale armatei in 1946, au primit pensii de mizerie. Cu toate ca dezavuau regimul comunist , fara sa fie frustati, nu i-am auzit niciodata sa foloseasca cuvinte jignitoare, triviale la adresa conducatorilor PCR,ci doar un dispret elocvent pentru gradul lor redus de pregatire , educatie si mai ales pentru metodele criminale folosite fata de cei care aveau o alta opinie.
  Astept cu recunostinta sa schimbam si alte opinii, poate reusim impreuna sa gasim cale de urmat.Cu aceiasi stima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.