April 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Romeo şi Julia Saleno, în Concertul pentru Pace, organizat de Naţiunile Unite

2 min read

 

Primul cuplu de Pop opera din lume, Romeo şi Julia Saleno sunt consideraţi de criticii de specialitate “două voci de aur”.

În luna mai a acestui an Romeo şi Julia Saleno au cântat pe Broadway la New York de Ziua României, apoi în cadrul unui eveniment la Las Vegas şi New Orleans, iar în luna august au cucerit  Cetatea Eternă, Roma, în cadrul festivalului Callatis, unde au ridicat publicul în picioare la concertele susţinute în Piaţa Campidoglio şi la Ergife.  Julia Saleno, “Miss Popularitate” în studenţie, a fost alături de Romeo în juriul care a desemnat câştigătoarea concursului de frumuseţe Miss Diaspora Callatis, Roma, 2011.

Duminica 25 septembrie anul curent Romeo şi Julia Saleno vor evolua pe scena Bandshell din Central Park., New York, în Concertul Internaţional pentru Pace, organizat de ONU, în fiecare toamnă, înainde de sesiunea parlamentară.

Pe renumita scenă Bandshell pe care vor urca, au cântat nume sonore internaţionale, de la Luciano Pavarotti la Andreea Bocelli şi Sarah Brightman. Printre singurele artiste de origine română care au avut privilegiul să cânte pe această scenă se numără celebra soprană Angela Gheorghiu şi interpreta de muzică populară Lia Lungu, prezentă şi la ediţia din acest an.

Romeo si Julia Saleno au absolvit Academia de Muzică din Cluj, specialitatea canto şi  respectiv, pedagogie vocală, apoi şi-au desăvârşit studiile vocale la New York cu celebra soprană Renata Scotto, tenorul David Bender, solist al New York City-Opera şi Charles Riecker, director artistic al operei Metropolitan.

Repertoriul soliştilor Romeo si Julia Saleno include piese, o “Poveste de iubire”, un concept de show stilizat care îmbină stiluri şi ritmuri din muzica internaţională modernă şi clasică într-un nou gen muzical pop-opera, piese pe pe care le interpretează pe scenele din îtreaga lume cu puterea lor nemărginită de a iubi.

A consemnat Rodica Elena Lupu

24 septembrie 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.