March 27, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Romeo şi Julia SALENO aplaudaţi mai bine de un minut de către vice-primarul Romei, Frederico Rocca

3 min read

 Rodica Elena Lupu:

După ce au cucerit New York-ul şi Las Vegasul, Romeo & Julia SALENO (primul cuplu de Pop-Opera din lume) au ridicat în picioare publicul adunat pe 15 august în Sala Ergife din Roma, cu ocazia Festivalului Callatis.

Concertul a început în forţă, cu “The Phantom of the Opera” (tema celebrului musical compus de Andrew Lloyd Webber), pentru a cărei interpretare cuplul SALENO  a primit ovaţii îndelungate. Au urmat compoziţia lui Romeo SALENO: “Ragazzo, ragazza!” şi “Carmen Medley”, pe teme din opera lui Bizet.

Pentru cei care nu cunosc povestea lor de dragoste, Romeo şi Julia SALENO s-au cunoscut şi îndragostit pe scenă, acum aproape 10 ani, cand interpretau rolurile principale din opera Carmen de Bizet, Julia (pătimaşa Carmen), iar Romeo (posesivul Don Jose).

Impresionat de prestaţia de la Ergife, dupa cea de-a treia piesa, vice-primarul Romei Frederico ROCCA s-a ridicat în picioare în faţa vocilor de aur ale cuplului Romeo & Julia SALENO, pe care i-a aplaudat mai bine de un minut alături de publicul din sală care s-a ridicat şi ovaţionat: “Bravii, Bravii!!!”.

Rămaşi în scenă la cererea publicului şi a organizatorilor, Romeo şi Julia SALENO au continuat să încante audienţa cu “Morning-Star”, piesa compusa de Julia SALENO şi “Se que volveras, amor”.

“A fost o atmosfera greu de uitat…Ca şi artist simţi imediat reacţia publicului şi te încarci cu energie atunci cand acesta raspunde “provocarii” tale. Este ca şi în dragoste…Desigur ca reacţia publicului şi implicit energia care o transmite artistului poate fi pozitivă sau chiar negativă, în funcţie de empatia pe care reuşeşte sau nu să o creeze cu auditoriul… Este un fel de simpatie sau antipatie, care ţine însa de felul cum reuşim noi să ne facem placuţi pe scenă. Sunt mai mulţi factori care concură la obţinerea succesului unui cântareţ: în primul rând vocea (timbrul este amprenta vocii), interpretarea (emoţia care trebuie să o transmiţi ascultatorului şi care sa-l facă să vibreze) , imaginea (aspectul fizic plăcut, prezenţa scenică şi ţinuta) şi desigur inteligenţa prin care trebuie să le conduci pe toate. Este ca în magie…cum reuşeşti să convingi masele prin ceea ce faci, presupunand că ai toate calitaţile enumerate.” a declarat Julia SALENO.

“Sunt încantat de succesele din această vară de la Roma. Venite după reuşitele din primavara acestui an din America (New York si Las Vegas), unde vom reveni în toamnă pentru a concerta la invitaţia Naţiunilor Unite în Central Park din New York, pot spune că au fost rodul a ceea ce semanam de ani de zile. Vedeţi dvs., noi am preferat să studiem mai mult şi să ieşim la rampă mai tarziu, deoarece consider că este foarte important ca atunci când te prezinţi la un anumit nivel să fi capabil să te ridici la înălţime. Se ştie că a cânta pentru publicul Italian este mai greu decat de a cânta pentru oricare alt public din lume. Nu degeaba Italia este considerată “patria muzicii”, cât despre publicul italian, te poţi aştepta oricand că nu eşti în formă (a fost şi cazul marelui Pavarotti), să te pomeneşti cu roşii sau ouă aruncate pe scenă sau chiar mai rău… Ei bine noi suntem încantaţi că ne-a ascultat Vice-Primarul Romei, Dl. Frederico ROCCA şi a aplaudat împreună cu toţi spectatorii din sală, în picioare mai bine de un minut şi au strigat: “Bravii!!! Şi asta chiar după cea de a treia piesă… Mă bucur că multe voci ne-au numit “ambasadori” ai României. La fel de tare mă bucur de faptul că am fost invitaţi din nou să concertam în Italia şi au venit propuneri de concerte pentru Germania. Avand o agendă foarte încărcată, îmi doresc putere şi sănătate ca să le ducem la bun sfârşit pe toate şi să ne continuam cu onoare misiunea… ”, a declarat Romeo Saleno.

Aşadar, dragi cititori, nu-s de seamă vorbele când nu se văd faptele!  Iar în cazul cuplului Julia & Romeo Saleno, ceea ce fac ei nu poate decât să ne încante.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.