July 26, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Ministereasa cu sânge-n păsărică

2 min read

Ministereasa cu sânge-n păsărică

Autor: Cornel COTUȚIU        

După ce mapamondul a râs copios pe seama guvernului Boc  care vrea să impoziteze vrăjitoarele, acum va face înconjurul planetei, cu siguranță, expresia „ministereasa cu sânge-n păsărică.”

E adevărat că afirmația caraghiosului primar al unei comune din zona Moldovei e, oarecum, ambiguă, dar nu pot să nu o iau în seamă și să o analizez în consecință. Trogloditul se referea la Elena Udrea, în cadrul unei întâlniri a consiliului județean. Limbajul de mahala al aleșilor noștri se vede că circulă lejer de la Cotroceni în jos, și lături, fără nici o jenă. Vaporeanul de la Cotroceni a dat tonul, așa că, băieți, dați măsura capacității voastre de subcorticali!

Care e păsărica doamnei ministru Elena Udrea?

„Păsărică” e ceea ce toți știm că este, dar dacă suntem pudibonzi și nu zicem neaoș ceea ce înseamnă (prin tradiție) „păsărică”, găsim un sinonim mai sugestiv, mai plastic: „fofoloancă” și așa, nevinovații, ajung, cumva, la ideea de organ sexual feminin. Bun. „Păsărica” are tot timpul sânge în ea, adică nu mai altfel decât în  orice parte a corpului uman. Oare primarul din comuna Alexandru cel Bun să se fi referit la momentele de menstruație ale doamnei ministru? Acelea fiind cele mai bune pentru deciziile pe  care le ia?

Pe de altă parte a nedumeririlor mele, presupun că doamna Udrea nu are alături vreo păsărică educată ca, în locul ministresei, să aibă menstruație.

Dacă tot are, inevitabil, această manifestare ciclică, să înțeleg că doar în zilele de menstruație ia decizii ministeriale de anvergură națională și de penibil planetar? Adică, în celelalte zile post ciclu, călărește, brodează, joacă sârba, se plimbă cu elicopterul, îl mai mâmgâie pe chelie pe internatul de la Cotroceni, mai face pe… cocoșu etc.

După această perlă cu „sânge-n păsărică”, zău că străinii vor căuta atlasele să găsească unde e acea țară năstrușnică numită România.

2 thoughts on “Ministereasa cu sânge-n păsărică

  1. Ce sa ne mai miram, stimate domnule Cotutiu ? Va mai amintiti de sfarsitul anului 2009, imeduat dupa realegere, conjunctura in care a fost lansata sintagma “un fleac,i-am ciuruit”? Atunci, cu prilejul Sarbatorilor de iarna, printre colindatorii “ifiintati” la Cotroceni a fost si un reprezentant al unui primar analfabet care l-a urat pe presedinte cu urmatorul text:
    Noi si Basescu Traian
    Ne vom bate an de an
    Cu moguluii si cu hoti
    Si-i vom ciurui pa toti.
    Presedintele, in loc sa-l arunce peste gard, a ranjit”sublim” si, probabil, i-a dat si un bacsis incurajator.

  2. Nu inteleg aparitia in Curentul international, in care de altfel am gasit articole de tinuta , a acestuia material atat de trivial . Cui prodest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.