July 26, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

ÎNTÂLNIREA CU SCRIITORUL CORNELIU FLOREA

2 min read

Asociatia Culturala Romana

Va invită Sâmbătă 25 septembrie 2010, ora 18:00,

Câmpul Românesc, Hamilton, Canada, Sala „Nae Ionescu” la

ÎNTÂLNIREA CU SCRIITORUL CORNELIU FLOREA

Corneliu Floarea este un pen name format din prenumele părinţilor săi, Cornelia şi Florea, în semn de recunoştinţă şi preţuire, în memoria LOR.       
            În acte şi societate este cunoscut sub numele de PĂDEANU DUMITRU.
            S-a născut la Timişoara în 5 Ianuarie 1939. A devenit medic în 1963. A profesat continuu până în 1980, când a plecat din ROMÂNIA. A stat în lagărul de refugiaţi din Traiskirchen – AUSTRIA până când CANADA i-a acceptat cererea de imigrare. A luat totul, totul de la început, devenind şi medic canadian.           
            Nu a scris nimic în ROMÂNIA. A început să scrie şi să publice în străinătate. Scrie şi publică numai pentru cititorii de Limba Română.       

Pentru aceştia a scris şi publicat:     
            Jurnal de lagăr liber – 1987 – Editura Nord din Danemarca / Constituţia de la 29 Februarie – 1988 – în Observatorul Munchenez / Cine tulbură liniştea Transilvaniei – 1990 – Editura Lumina din Oradea / Afacerea Holocaustului – 1991 – Editura Lumina din Oradea / Jurnal pe frunze de arţar – 1993 – Editura Lumina din Oradea / Note de pe drumurile lumii – 1995 – Editura Lumina din Oradea / Coloana Infinită şi totemurile canadiene – 1997 – Editura Lumina din Oradea / Semnale semenilor mei – 1999 – Editura Lumina din Oradea / Vremuri anti – româneşti – 2001 – Editura Aletheia din Bistrita / Jurnalul unui medic – primul volum – 2002 – Editura Aletheia din Bistrita / Libertatea de a iubi adevârul – 2004 – Editura Aletheia din Bistrita / fiecare cu america lui – 2005 – Editura Aletheia din Bistrita / (Titlul este cu litere mici şi cartea a dispărut cind a fost expediată prin poşta română) / Polemos – 2007 – Editura Aletheia din Bistriţa / Risipirea – 2009 – Editura Aletheia / Peregrinări – 2010.

      Prezentarea este urmată de seară de dans cu bufet

                           INTRAREA LIBERĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.