June 6, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Eroul din Carpati urmarit si dupa moarte. Comunicate de presa

3 min read

EROUL DIN CARPATI URMARIT SI DUPA MOARTE. CENZURA. COMUNICATE DE PRESA

Foto.Ion Gavrila Ogoranu, la varsta tineretii cand a dat piept cu hoardele comuniste si ocupatia straina a Tarii.

 1. Comunicat al fostilor detinuti politici in legatura cu incercarea de cenzurare a filmului “Portretul luptatorului la tinerete”

Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti

 

In legatura cu protestul unor evrei referitor la filmul care prezinta luptele grupului Ion Gavrila Ogoranu, fostii detinuti politici luptatori anticomunisti au de precizat doar atat:

1. Cei ce se pronunta impotriva Rezistentei armate anticomuniste din muntii Romaniei, dovedesc ca sunt de partea celor ce i-au prigonit pe acestia, adica sunt de partea comunistilor care au instaurat in Romania un regim criminal si ilegitim.

2. Deoarece Tribunalul International de la Nurnberg nu a considerat Miscarea Legionara ca fascista, nazista sau colaborationista, cei ce azi acuza pe legionari rezulta ca nu recunosc legitimitatea acestui Tribunal si contesta autoritatea de lucru judecat.

3. Legionarii totdeauna au facut o distinctie clara intre marea masa a evreilor cinstiti, muncitori, loiali statului roman, si respectiv minoritatea care s-a dedat la acte de coruptie si care a sprijinit regimul comunist, in numele caruia au savarsit crime, torturi si siluiri de constiinte.

In concluzie, cei ce se pronunta impotriva Rezistentei armate din muntii Romaniei, pot fi etichetati ca dusmani ai poporului roman. Istoria Romaniei a glorificat si va glorifica de-a pururi eroii din Rezistenta Nationala Anticomunista.

Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti
Presedinte, Constantin Iulian
Secretar, Gheorghe Jijie

*

2. Comunicat al Partidului “Pentru Patrie” referitoare la ofensa adusa fondatorului sau, Ion Gavrila Ogoranu

COMUNICAT DE PRESA
 

 

LUI OGORANU I SE CUVINE RECUNOSTINTA NATIONALA, NU CONTESTARI OFENSATOARE !

Partidul “Pentru Patrie” saluta participarea, la Festivalul de film de la Berlin, a productiei cinematografice “Portretul luptatorului la tinerete”, avindu-l ca personaj central pe eroul rezistentei armate anticomuniste din Muntii Fagarasului, Ion Gavrila Ogoranu.

In acest context, am luat cunostinta cu consternare de interventiile d-lor Marko Katz si Alexandru Florian, facute pe langa juriul prestigiosului festival, prin care, fara a viziona macar filmul in discutie, au mers pana la a cere interzicerea difuzarii acestei productii.

Deoarece nu am avut posibilitatea de a vedea filmul inaintea sau in cadrul prezentarii oficiale la festival, noi nu ne putem pronunta asupra calitatii si profesionalismului cu care a fost realizata aceasta productie.

Insa conducerea Partidului “Pentru Patrie”, al carui membru fondator si presedinte pana la moarte a fost Ion Gavrila Ogoranu, reaminteste contestatarilor, si deopotriva opiniei publice romanesti, ca venerabilul luptator s-a impus in constiinta romaneasca si europeana ca un erou al luptei pentru libertatea, demnitatea si propasirea poporului roman. Implicarea sa politica in calitate de personalitate publica in constructia democratica a Romaniei de dupa 1989, fac, in acest sens, trimiterile la “fascism” si “antisemitism” ale celor doi contestatari cel putin ofensatoare.

Rolul lui Ogoranu in lupta de rezistenta impotriva regimului comunist este incontestabil, iar aceste merite i-au fost recunoscute inclusiv de Administratia prezidentiala a SUA – prin includerea sa in lista pe care presedintele Richard Nixon a inaintat-o autoritatilor comuniste de atunci -, dar si de prestigioasa Amnesty International, cu care luptatorul a avut stranse legaturi in urma interventiilor acesteia in perioada in care era urmarit.

Totodata, atragem atentia celor doi domni, asupra faptului ca interventii de genul celei formulate de ei nu fac decat sa ofenseze sentimentul national si cinstirea cuvenita luptei si jertfei tinerilor luptatori din Rezistenta Nationala Anticomunista. Aceste abordari sunt nocive pentru echilibrul si stabilitatea societatii romanesti, ele generind redeschiderea unor rani ale trecutului si aducind prejudicii procesului de reconciliere nationala, atat de dorit de toti si atat de necesar consolidarii Statului de Drept in Romania.

Istoria recenta a Romaniei trebuie asumata cu maturitate, si nu prin cantonarea in sabloane specifice regimului comunist. Iar cei care, in munti sau in inchisori si lagare, si-au jertfit tineretea impotrivindu-se regimului ilegitim si criminal de dupa 1945, nu pot fi considerati decat eroi ai natiunii romane.

PARTIDUL “PENTRU PATRIE”
Presedinte, Virgil Totoescu
fost detinut politic

PARTIDUL “PENTRU PATRIE”
Biroul de presa
Bucuresti, str. Veseliei nr. 21,
sector 5, tel. 0722.749.249,
www.pentrupatrie.ro

1 thought on “Eroul din Carpati urmarit si dupa moarte. Comunicate de presa

  1. Cei ce contesta curajul partizanilor romani de a lupta contra comunismului,a totalitarismului in general,sunt sau rau intentionati
    sau,ei insisi sunt extremisti care ar aduce inapoi comunismul (de fapt,comunistii nu au plecat ci doar s-au revopsit PSD-isti sau de alta culoare!).Oameni ca acesti asa-zisi contestatori au dus de rapa neamul romanesc si-l fac de rusine si azi in lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.