April 17, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

ASIGURAREA SANATATII SI ASISTENTA MEDICALA (II)

7 min read

ASIGURAREA SANATATII SI ASISTENTA MEDICALA
PARTEA II

Autor: Emil Gheorghiu

In prima parte a acestui subiect, mi-am exprimat convingerile mele intelectuale si drepturile mele constitutionale la exprimarea libera asupra unuia dintre cele mai importante probleme din istoria Statelor Unite: starea sanatatii poporului American.
Convingerile mele nu reprezinta numai niste cunostiinte si experiente personale, dar si o problema de caracter cultivata cu intelepciunea, ratiunea si logica vârstei de 80 de ani, pentru a oferi concetatenilor nostri cunostintele care ne lipsesc dupa ce ne-am pierdut instinctele de conservare a speciei, vietii si sanatatii.
Astazi, mai mult ca oricând in istoria tarii noastre, avem oameni de stiinta si politicieni care au imbratisat diferite produse chimice folosite pentru a otravi alimentele noastre, aerul si rezerva de apa potabila. Acesti oameni sunt oameni educati cu diplome recunscute in domeniul lor, dar acest lucru este departe de a servi umanitatea. Aceste diplome si licente nu servesc omul si omenirea, ci interesele lor materiale pentru a obtine aceste titluri, Si, in ciuda progresului stiintific si tehnologic realizat – nu si social – noi suntem obligati sa credem ca am atins apogeul civilizatiei, chiar daca societatea nu reuseste sa inlature saracia, bolile, ura, discriminarea rasiala, lacomia si razboiul.
Reforma sanatatii preconizata de Presedintele Obama nu este o asigurare ca noi vom inlatura crizele de sanatate si educatie prin care trecem astazi, ci numai o asigurare ca 94% din populatie va beneficia de ingrijire medicala. Acest fapt nu este un lucru rau, pentru ca noi toti, la un moment sau altul, vom avea nevoie de asistenta medicala in cazuri de accidente si urgente. Pentru toate celelalte cazuri insa noi trebuie sa invatam ca sanatatea noastra este o problema personala: nimeni nu manânca pentru noi, nu bea, nu respira, nu exerseaza, nu doarme, nu se relaxeaza pentru noi, etc., etc.
Contrar celor tâmbitate de industria medico-farmaceutica, presa, radio, televiziunea – pe scurt toate interesele comerciale interesate sa profite de pe urma ignorantei noastre – noi traim numai jumatate din potentialul nostru, si cea mai mare parte din viata noastra scurta este traita in nesiguranta economica, boli si tot felul de suferinte in cea mai bogata tara din lume.
Serviciul de Sanatate Publica al Statelor Unite – The USA Public Health Service – recunoaste ca numai 1.5% din populatia noastra ca fiind sanatoasa:
Aprope 50% din decese sunt cauzate de boli de inima si probleme cardiovasculare, desi aceste boli sunt cele mai usor de vindecat daca imbunatatim calitatea nutritiei noastre;
Cancerul este cauza numarul unu a deceselor in rândul copiilor, in timp ce in alte tari, cancerul aproape nu exista;
Constipatia este o boala nationala;
Artrita si reumatismul afecteaza mai mult de 20% din populatie. Aceste boli sunt reversibile printr-o nutritie corecta daca nu s-au produs deja deformatiuni organice;
Aproximativ 30% din populatie sufera de alergie. Alergiile pot fi vindecate in 7-14 zile prin post;
Peste 50% dintre americani sunt grasi sau obezi, si in ciuda exceselor alimentare, aproape toti americanii sunt subnutriti intr-un fel sau altul;
Problemele digestive se datoreaza alimentatiei gresite;
Peste 98 % din populatie au dintii stricati. Mai mult de 10% au dinti falsi sau traiesc fara dinti. Atât dintii temporari, cât si cei permanenti, se formeaza in timpul sarcinei si in primii ani de viata, dar nimeni nu se ingrijeste de educatia tinerelor noastre mame;
In mod natural noi ne nastem cu o placere pentru dulciuri, dar pentru ca fructele noastre sunt culese inainte de a se coace fara vitaminele, mineralele, dulceata si gustul lor specific, noi recurgem la zahar. Zaharul rafinat este un produs foarte periculos pentru sanatatea noastra si este cauza principala a bolilor de inima. Indigestie, artrita, psoriazis, cavitati dentare, diabet, etc., etc;
Diabetul poate fi vindecat in 12-20 de zile printr-o alimentatie optima, cu exceptia cazurilor când functiile pancreasului sunt distruse de insulina si doguri;
Astazi, 90% din copiii nostri nu pot trece un test minim de efort fizic. Aceasta este o tragedie pe care trebuie sa o rezolvam. Milioane de copii sunt intârziati mintal sau handicapati din cauza creerului afectat in timpul sarcinei sau in primii ani de viata. Crime, sinucideri, droguri si alte forme de crime sunt foarte raspândite si in crestere.
Noi suntem expusi imbolnavirilor, in primul rând, pentru ca ne-am pierdut instinctele naturale pentru protejarea speciei, vietii si sanatatii – instincte pe care animalele in natura inca le au. Lipsa instinctelor naturale ar trebui suplinita prin educatie si prin grija guvernului de a ne proteja de otravurile folosite in producerea si conservarea alimentelor. Asistenta medicala este business pentru profit. Profitul este realizat prin numarul cât mai mare de bolnavi, nu prin numarul cât mai mare de oameni sanatosi ca in China si alte tari. In plus, noi suntem sfatuiti sa credem ca otravurile din medicamente fac minuni, când de fapt, numai corpul nostru se poate vindeca singur daca ii dam aceasta sansa.
Cum reusim sa traim o viata sanatoasa si sa ne bucuram de beneficiile care le putem avea fara a ne imbolnavi, este obiectivul Fundatiei „Health Heritage” pentru cei care vor sa exceleze in educatie si sanatate.
In primul rând printr-o educatie corecta. Omul trebuie sa invete ca el se imbolnaveste numai când nu sunt respectate legile naturii. Este normal sa fim sanatosi – si nu este normal sa ne imbolnavim. El trebuie sa cunoasca nevoile de sanatate ale corpului, regimul alimentar corespunzator folosind numai anumite alimente si in combinatii compatibile. Alimentele care nu pot fi folosite de corpul nostru sunt otravuri.
In al doilea rând, când omul se imbolnaveste, in ciuda educatiei primite, el trebuie sa inlature cauza, nu sa trateze simptomele. In stiinta medicala, o otrava in corp plus o otrava sub forma de medicamente, este egal cu zero. Nu in acest fel se preda aritmetica in primul an de scoala.
Am vazut copii venind la scoala obositi sau agresivi din cauza alimentelor folosite de parinti sau educatori la masa de dimineata când corpul este inca in ciclul de eliminare. Unii dintre ei – cei mai multi in unele locuri – sunt grasi sau obezi si incapabili sa exceleze in scoala. Din nefericire, nici o reforma in sanatate si educatie nu va avea succes pâna când noi nu cultivam inteligenta noastra, si pâna când un regim alimentar sanatos nu devine lege.
Liderii nostri alesi ar trebui sa fie in serviciul poporului, nu al intereselor speciale ale corporatiilor. Ei se considera a fi „servitori publici”, când de fapt ei servsc interesle corporatiilor. Ei au puterea sa faca reguli pentru ca societatea sa functioneze in armonie cu nevoile de hrana, aer si apa ale oamenilor si animalelor. Din cauza unor lideri corupti, aceste interese speciale profita de pe urma suferintei noastre de boli si a unor tratamente mai periculoase decât bolile de care suferim.
Asa cum arata Herbert M. Armstrong, editorul sef al Revistei „Plain Truth”, civilizatia noastra este o civilizatie bolnava din punct de vedre mintal, moral si spiritual. Este o civilizatie falsa, decadenta si putreda care va duce la propria ei distrugere.
Singura noastra salvare ramâne grija pentru noi insine. Noi nu ne putem lupta cu morile de vânt, cu cei care detin astazi puterea pentru a servi interesele corporatiilor, nu ale oamenilor. Speranta este, insa, numai pentru cei care reusesc sa vada ca „viata in aceasta civilizatie este o tragedie a nutritiei”. Ce trebuie sa mâncam ca sa fim sanatosi si cum sa vindec boala de care sufar, este o problema de viata si moarte. Confuzia si ignoranta noastra in materie de nutritie, este de fapt, „veriga care lipseste in mintea omului”.
Alimentele la care omul a fost adoptat din punct de vedere biologic sunt fructele, legumele, nucile si semintele. Cu cât ne indepartam mai mult de aceste alimente, cu atât vom intâmpina mai multe probleme de sanatate in viata noastra, si ne va face viata o „tragedie a nutritiei”.
Cu sanatate si educatie buna dispar crimele, suferintele, bolile, durerile, saracia si ignoranta. Am vedea numai oameni fericiti. Animalele si pasarile pe cale de disparitie vor fi salvate. Poluarea aerului si apei, si eroziunea solului vor fi oprite. Am avea numai apa pura cristal sa bem, aer proaspat sa respiram, sol bogat sa produca alimente gustoase si bogate in toate mineralele si vitaminele necesare pentru o digestie buna. O lume numai cu oameni fericiti si radiind de sanatate, protejati si condusi de lideri sanatosi, educati, necorupti si iubitori de pace: lideri cu un caracter perfect, onestitate absoluta, integritate, credinciosi si iubitori de oameni.
As dori ca sa invatati cu ajutorul ziarelor locale sistemul de sanatate al Fundatiei „Health Heritage”, astfel ca sa va puteti ajuta singuri in problemele de sanatate si chiar sa va faceti o cariera in domeniul sanatatii, nu al bolilor. Fundatia beneficiaza de cea mai mare biblioteca din USA iin Stiintele Nutritiei si Sanatati care va poate ajuta sa va protejati sanatatea si sa ajutati si pe altii. Ca sa depasim crizele prin care trece societatea de astazi, noi trebuie sa avansam si sa promovam, chiar si numai in cercul nostru intim, o societate in care cooperarea – nu competitia – va fi principalul nostru obiectiv, unde noi trebuie sa stim cât este de important ajutorul mutual pentru conservarea vietii si sanatatii.
Speram ca filozofia Fundatiei „Health Heritage” va inspira si pe Presedintele Obama, membrii Congresului, membrii guvernului si liderii locali sa faca o reforma a educatiei si sanatatii dupa modelul Israelului, care pune „echitatea inaintea libertatii” pentru tot poporul, nu numai pentru cei bogati. Ar trebui sa invatam ca numai in timp de pace noi putem sa dezvoltam o societate mai sanatoasa si mai educata, si o viata mai buna pentru generatiile prezente si viitoare, in timp ce ignoranta, bolile si razboaiele aduc saracie, suferinte, crize economice si financiare, insecuritate si terorism, si deschide drumul catre o dictatura mondiala in locul unui câstig colectiv.

Eng. George Emil McOllan, M.S., Ph.D (numele romanesc: Emil Gheorghiu)

4 thoughts on “ASIGURAREA SANATATII SI ASISTENTA MEDICALA (II)

 1. Parerea mea – ca traitor in ambele tari: Statele Unite si Romania – este ca populatia SUA este cu mult mai sanatoasa si mai sportiva decat populatia tarii noastre. De catava vreme, pur si simplu nu mai am loc unde sa imi parchez masina cand merg la Lifetime Fitness – locatia din in Shelby Twp. Parca au inebunit cu totii. Sunt cel putin 500 de persoane in permanenta acolo, in fiecare seara, care ridica din greu la fiare, alearga sau inoata. De la copii de 3-4 ani care vin cu parintii la bazin si pana la octogenari.
  Cat despre ce, cum si cat mancam ca locuitori ai Americii, slava Domnului ca avem de unde alege! Cine vrea sa manance mai putin si mai sanatos, o poate face. Cine vrea sa manance mult si sa se ingrase, e treaba lui. In alte tari insa, oamenii nu au ce manca, nici cu chimicale, nici fara, asa ca nu au alta optiune decat foamea.

 2. Sorin, tu esti o exceptie, dar cand vei ajunge sa cunosti mai bine America, te vei convinge ca Americanii sunt cel mai bolnav popor din lume, nu din lipsa de alimente, ci din lipsa de educatie si elemente nutriotive in alimentele care se gasesc din belsug.

 3. mcollan, explica-mi atunci cum poate cel mai bolnav popor din lume sa domine lumea in halul care o face: politic, militar, economic, cultural, etc?
  Cum poate bolnavul pipernicit de pe targa sa duca in carca ditamai brancardierul?

 4. Sorin, nu eu am afirmat ca America este cea mai bolnava tara din lume, ci datele furnizate de USA Public Health Service – numai 1.5% populatie sanatoasa (aprox. 4,5 milioane). Restul sufera de una sau mai multe boli cronice sau catastrofale, si pe masura ce sistemul lor imun se slabeste din cauza unei nutritii gresite sau unor tratamente medicale nerecomandate, vom asista la aparitia acestei gripe pandemice care va reduce populatia la mai mult de jumatate.
  Sanatatea Americii este mereu improspatata de noile generatii de emigranti, care pastreaza modul lor de viata traditional, pana cand generatiile urmatoare adopta si ele modul de viata nesanatos l Americanilor.
  Acest lucru nu are nimic in comun cu puterea politica, militara, economica, si cultuala a Americii. Puterea politica este detinuta de oameni sanatosi, bogati si educati. Puterea militara este formata din cei mai sanatosi tineri ai Americii – care trec acest test de efort fizic. Puterea economica este data de spiritul inventiv si inovativ al Americanilor, care nu au cultura europenilor, dar sunt cei mai buni profesionisti din lume, chiar daca au si ei problemele lor de sanatate. Somajul, sanatatea si datoria publica de peste 10 trilioane de dolari, va atarna insa greu in viitorul puterii economice a Americii.
  In activitatea mea educativa am stabilit relatii foarte bune cu Aministratia Presedintelui Clinton in Reforma Sanatatrii propusa de Hilary Clinton, iar acum sunt mereu in contact si cu noua Administratie, pentru ca fara o Reforma stiintifica – nu politica – asigurata de guvern ca in toate celelalte tari dezvoltate, nu de companii particulare care vor falimenta tara, nu vom putea salva tineretul nostru de la o mare criza de sanatate si educatie.
  Studiile mele le public in ziarul local pentru succesul ascolilor sin Ann Arbor, in Curentul Internationla – un ziar informativ si educativ – pentru fratii mei romani ca sa evite greselile cu care sunt tentatii in noua noastra tara. Nu am adresa ta e-mail ca sa-ti trimet corespondenta mea cu Vice presedintele Biden si nici adresa de acasa ca sa-ti trimet si ultima mea carte ” Principii de Nutritie Biologica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.