February 27, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Bilantul lui Basescu dupa 5 ani: Pentru multi nu am fost presedintele pe care si l-au dorit

3 min read

traian-basescu-suparat_curentulPresedintele Traian Basescu a recunoscut, in cadrul discursului sau din Parlament de marti, ca s-ar putea sa nu fi fost un bun presedinte pentru multi oameni de afaceri si politicieni si ca a facut si greseli in mandat.

“Pentru multi politicieni sau oameni de afaceri care aveau probleme cu institutiile statului nu am fost presedintele pe care si l-au dorit, dar in fiecare moment al mandatului m-am gandit ce fel de presedinte vor (…) si ce trebuie sa fac pentru a-mi indeplini misiunea. (…) Poate am facut si greseli, nu ascund acest lucru, dar intotdeauna am actionat cum am crezut ca e mai bine pentru oameni”, a declarat Basescu, fiind aplaudat de parlamentari in momentul in care a recunoscut ca a facut si greseli.

Presedintele Basescu a folosit prilejul discursului sau in Parlament pentru a face un bilant al activitatii sale din ultimii ani, spunand ca intotdeauna s-a gandit la ce fel de presedinte vor cetatenii si a subliniat ca nu a facut niciodata niciunfel de compromisuri.

Printre realizarile din mandatul sau, Traian Basescu a mentionat aderarea Romaniei la UE, introducerea votului uninominal si eliminarea votului pe liste, predarea a doua milioane de dosare ale fostei Securitati la CNSAS, consecventa in politica externa si introducerea proiectelor Marea Neagra, Dunare si Nabucco pe lista proiectelor europene. Basescu a amintit si introducerea cotei unice de impozitare de 16%, care a crescut prosperitatea economica.

Basescu sustine ca nu s-a implicat, in calitate de presedinte, decat in acele domenii sociale si economice de importanta majora pentru romani, amintind ca au fost realizate rapoarte ale comisiilor prezidentiale pe sanatate, educatie, dar si pe politicile demografice.

Presedintele a adaugat ca in patru din cei cinci ani de mandat, Romania a avut o crestere economica fara precedent, iar in 2004-2008, numarul de persoane sarace a scazut de la 4 la un milion. El a precizat insa ca este constient de dezamagirea pe care au avut-o profesorii pentru ca nu a fost pusa in aplicare legea prin care li se majorau salariile cu 50%.

“Din pacate nu au existat resurse ca legea sa fie pusa in aplicare, criza economica a afectat incasarile la buget in 2008. Am convingerea ca profesorii merita mai mult, ca si medicii si ca si alte categorii de bugetari, dar cresterea salariilor din domeniul bugetar trebuie corelata cu cresterea productivitatii in domeniul privat”, a declarat Basescu.

Presedintele a precizat ca una din nemultumirile din mandatul sau este nefinalizarea dosarelor Revolutiei.

“O nemultumire este nefinalizarea pana acum a dosarelor Revolutiei. Avem un singur mare adevar: o revolutie si o mineriada in care avem peste 1.600 de morti si niciun vinovat, aceasta nedreptate trebuie rezolvata (…). Eu nu cer justitiei o anume solutie, ci cer justitiei sa dea o solutie, lucru pe care este obligata sa il faca”, a declarat presedintele.

Diferenta fata de regimul anterior, sustine presedintele Basescu, este majora. “Pama acum cinci ani, simpla idee de a investiga un ministru sau parlamentar era un subiect tabu”, a declarat Basescu.

“Din 2005 si pana astazi, DNA a trimis in judecata un numar de fosti sau actuali ministri sau parlamentari din tot spectrul politic, acestea sunt realitatile indiscutabile. Am fost constatat ca romanii isi doreau la legea sa fie pentru toti. Datoria mea este sa stopez orice ingerinta a factorului politic in activitatea Justitiei”, a declarat Traian Basescu.

Presedintele a adaugat insa ca exista in continuare dosare de “presupusa coruptie” care sunt blocate in Parlament.

2 thoughts on “Bilantul lui Basescu dupa 5 ani: Pentru multi nu am fost presedintele pe care si l-au dorit

  1. S-or fi predat la CNSAS doua milioane de dosare…Daca n-a fost gasit cel mai important (materialul clientului) totul este un mare fasss. Vax!

  2. si in mandatul actual “domnul”basescu nu stie decat sa-si ascunda averea ilicit dobandita si dupa sa caute un loc unde nu va fi gasit de cei pe care i-a nedreptatit.Eu nu inteleg de ce uraste atat de mult poporul care l-a ales,de ce vrea sa continuee genocidul impotriva lui,Stalin si Hitler erau mici copiii pe langa procedeele pe care le foloseste el si acolitii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.