March 18, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Mica Unire

6 min read

Mica Unire

Autor: Ramona Sandrina Ilie (Alexandria, Egipt)

 

Îmi doresc ca astăzi, 24 Ianuarie 2020, politica să însemne mai puțin, iar spiritul românesc să însemne mai mult!

Îmi doresc ca oamenii să își amintească despre faptul că în urmă cu 162 de ani, un Domnitor UNIONIST, avea să fie ales pe data de 5 Ianuarie 1859 Domn al Moldovei și anume, Alexandru Ioan Cuza.

Pe 24 Ianuarie 1859, el a fost ales Domn Al Moldovei și Țării Românești, realizând astfel, Unirea Principatelor Române!

Avem de toate în România noastră, dar suntem un popor slab și parcă pierdut de o vreme, care fără nici o luptă, o dăm pe mâna proștilor, aroganților, fățarnicilor, neiubitorilor de neam și țară, o vindem pe bucăți și îi ciopârțim spiritul, idealurile și viitorul!

Am transformat țara asta într-un bâlci politic și un loc fără identitate, unde orice organizație externă, UE sau NATO, poate să intervină, să facă sau să dicteze legile și mersul intern al țării noastre, fără ca reprezentanții noștri să își impună cu verticalitate opiniile sau să intervină în favoarea națională, unde și când este cazul! După sute de ani funcționăm după ideea: „Capul plecat, sabia nu-l taie!”. Nu îl taie, dar respectul față de România va fi egal cu zero! Vom fi moluștele pe care ei vor călca cu nepăsare ori de câte ori va fi cazul! A fi membru înseamnă a fi parte din ceva în care fiecare mebru trebuie să aibă drepturi și obligații egale! Altfel, discutăm despre orice altceva! Un altfel de Pașalâc și statut de Suveranitate sau Aservire!

Noi, urmașii marilor Domnitori, am devenit Nevertebrații Europei!

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când vorbesc de patria mea, e ca şi cum aş vorbi despre mama, despre locurile copilăriei, despre bunici şi fetiţa mea. Mă emoţionează şi mă bucură! Ţara mea este o stare de fapt! Este o stare de a fi! De a respira şi inspira tot ce este românesc! Oriunde mă vor purta paşii, inima mea pe pământ românesc va umbla! Sărac nu este cine nu are bani ci acela care nu are o ŢARĂ! Eu am. Cea mai frumoasă din lume: ROMÂNIA! Am fost întotdeauna mândră că sunt Român şi nimic pe lumea aceasta nu poate să smulgă din mine patriotismul.

A fi patriot este ca şi cum ai fi îndrăgostit! Ori eşti, ori nu eşti! Nu există compromis sau cale de mijloc!

Poate că, asta ar trebui să învăţăm în şcoli sau în Biserici. Patriotismul! Patriotismul este acela care leagă o naţiune, care construieşte, care trage la acelaşi car pentru crezuri comune!

Mulți români se plâng de țara lor, deși țara lor nu se plânge de ei. Le-a favorizat nașterea, educarea, mândria și unicitatea de a fi Români! Pentru că, a fi Român este o mândrie la fel de mare cu a fi francez, englez, italian, spaniol!

Nu este România cu nimic mai prejos decât aceste țări. Și nici nu a fost vreodată!

„Eu sunt român de meserie! Poporul român nu e cu nimic inferior poporului german sau francez. N-avem un Goethe, dar avem un Eminescu” – Petre Țuțea

Deși mulți se plâng de ea, România nu se plânge că a fost îngenuncheată și pângărită cultural, istoric, educațional, furată, “violată” național, jignită, părăsită, transformată, plagiată, cangrenată și sfâșiată de șacalii puterii! Ea se reface mereu ca o pasăre Phoenix! Ea știe că are rădăcini puternice și indiferent de situațiile politice, de schimbări, ea va găsi mereu puterea de a-și păstra identitatea și spiritul!

Oricât încearcă alții să o stopeze, să o tragă înapoi, ea înaintează. Șontâc, încet, pe brânci, în picioare, zburând, eroic, imposibil uneori, dar înaintează și continuă să existe! Continuă să existe spre uimirea multor forțe și puteri statale, care deși au ocuapat-o, au golit-o de resurse, iată…nu au anexat-o și nu au anulat-o!

Nu e perfectă. E departe de a fi perfectă. Dar mie nu îmi place perfecţiunea. Nu mi-ar da şansa de a mă auto-depăşi. Aş lâncezi în mine fără un scop anume. Nu aş putea trăi aşa. De aia îmi place aici. Aici trebuie să te zbaţi. Să găseşti o linie de plutire. Nimeni nu îţi dă de-a gata. Trebuie să fii aproape ireal. Sau prost bâtă cu mult noroc. Dar astfel de situaţii le găsim şi în alte ţări, nu trebuie să aruncăm cu pietre în a noastră. Nici să ne plângem de milă. Trebuie să ştim că suntem buni şi să ne dorim mereu să fim şi mai buni.

Trebuie să înțelegem că am trăit izolați în comunism. Că mulți nici măcar nu ne cunosc tradițiile, istoria reală, cultura și elitele! Ca să ne cunoască este nevoie de noi! Fiecare Român este un Ambasador al României când trece granița! Nu vă fie rușine să prezentați tezaurul vostru românesc, graiul, cultura, elitele! Cu cât mai mulți vor afla, cu atât mai bine îi va fi României și nouă! Am lucrat cu mulți străini și când au aflat despre frumusețile noastre naturale, istorie, literatură, tradiții, meșteșuguri, au fost plăcut surpiniși, au devenit curioși, iar unii, au început să promoveze la rândul lor, România!

Iubesc această Românie pentru că este o luptătoare! Nu se dă bătută. Are încă în piept Români frumoşi care o ajută să înainteze, să crească frumos, să se regăsească și să prospere, fără să își piardă speranța!

Cu un Cuza la putere, am reuşit să redevenim ceea ce am fost, dar cu cei care i-au urmat, ne-am pierdut demnitatea în negura istoriei, ne-am pierdut din nou fraţii cărora le facem cu mâna peste Prut, iar ei nouă şi ne întrebăm, oare nu ne va lăsa Dumnezeu bucuria de a-i primi din nou acasă, în România lor?

Ca acest vis să se împlinească este nevoie de noi toţi! De noi împreună! De noi mână cu mână ca pe vremuri! Este nevoie să ne ţinem strâns unul pe altul, să devenim responsabili, să redevenim români pentru copiii şi nepoţii noştri, pentru noi, pentru visele neîmplinite ale părinţilor, bunicilor şi strămoşilor noştri! Este nevoie ca românul să fie român şi să simtă româneşte! Este nevoie să fim fiecare un Cuza în străfundul fiinţei noastre şi să înţelegem că o naţiune nu poate deveni respectată şi demnă, dacă noi ca popor nu suntem astfel!

Haideţi să dăm mână cu mână şi să rămânem aşa!

Unioniştii luptă pentru această Unire, dar nu doar ei trebuie să lupte ci noi, toți! Unirea nu se poate realiza decât cu mare dragoste şi credinţă, iar acestea ne lipsesc momentan. Acum, naţiunea noastră trece prin vremuri de mari răscruci, când ne urâm unii cu alţii, suntem mai dezbinaţi ca niciodată parcă şi ne îndepărtăm foarte mult de Dumnezeu. Să sperăm că este doar o etapă a democraţiei, cum s-a întâmplat în toate ţările de-a lungul istoriei.

Trăiască România! Trăiască Unirea, actul fondării României moderne, fără de care nu ar fi existat momentul de la 1918!  La mulţi ani Românilor!

Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze România şi Românii!

Foto. Ramona Sandrina Ilie

1 thought on “Mica Unire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.